Na kleszczowej wymieniają. Chybaże nie ma akurat a magazynie to zakładają zwykle by wóz mógl w razie czego wyjechaćFlash8222 pisze:A tak chciałem nie mieć racji, ale jednak niestety miałem. Już w dwóch U12 18XX widziałem, że zamiast elektrycznych luster miał tradycyjne. A ktoś pisał, że MZA to nie Mobilis i będzie wymieniało na identyczne.
Solarisy A8, U12 i U18 - dostawa 2008+2009
Ludzie, istotnie, nie da się każdemu dogodzić, ludzie jak którlewny na ziarenkach grochu. Dobra skoro większość dnia jest gorąca to chłodźmy i skargi że rano jest zimno pieprzymu.
Na zawsze w mojej pamięci Jelcz M180/Volvo B10MA/Steyr SG18 MZA #7370 1993-2009 
Już każdy powiedział to co wiedział, trzy razy wysłuchał dobrze mnie. Wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie nadal tak jak jest.
Moje życie jest jak beczka, tylko nie wiem czy śmiechu czy prochu.
Już każdy powiedział to co wiedział, trzy razy wysłuchał dobrze mnie. Wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie nadal tak jak jest.
Moje życie jest jak beczka, tylko nie wiem czy śmiechu czy prochu.
Powiedz mi jaka jest filozofia w używaniu klimy ? w U12 i U18 naciskach tylko jedne głupi przycisk na panelu i więcej kontroli nad tym nie masz 
Chyba że się mylę to mnie oświeć i resztę kolegów
W wozach MZA wszystkim steruje komputer który powinien utrzymywać temp. 22° C. Zaś w U12 Mobilisu to kierowca może ustawić zadaną temperaturę, to samo tyczy się Lion'sów ITSu.Desert pisze:Powiedz mi jaka jest filozofia w używaniu klimy ? w U12 i U18 naciskach tylko jedne głupi przycisk na panelu i więcej kontroli nad tym nie masz
Nowa dostawa w MZA także posiada ten patentFlash8222 pisze:W wozach MZA wszystkim steruje komputer który powinien utrzymywać temp. 22° C. Zaś w U12 Mobilisu to kierowca może ustawić zadaną temperaturę, to samo tyczy się Lion'sów ITSu.
Można także wymusić włączenie klimy jednym guzikiem i to działa także w tych z MZA
- Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
- Kontakt:
Na odczuwalność temperatury ma jeszcze wpływ wilgotność powietrza, tak gwoli ścisłości...Desert pisze:No nie, bo temperatura powietrza jest 28c a odczuwalna to 40
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
Na chwile obecną powinny być odblokowane okna, a kierowca powinien otworzyc klapy w dachu jesli jest za gorąco w autobusie.By móc urzywac klimy do chłodzenia przedziału pasazerskiego kierowca musi miec w karcie odpowiedni stępelek.
[ Dodano: |19 Kwi 2009|, 2009 17:15 ]
zapomniałem dodac ze chodzi o MZA
[ Dodano: |19 Kwi 2009|, 2009 17:15 ]
zapomniałem dodac ze chodzi o MZA
Obecnie wóz 8403