Komunikacja miejska w Ursusie

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 18 lut 2009, 20:11

Najważniejsza to, że dzięki staraniom Dyrektora ZTM :P
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 18 lut 2009, 21:08

Co to są "przystanki azylowe"?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

SP45-166
Zbanowany

Post autor: SP45-166 » 18 lut 2009, 23:45

Przystanek azylowy jest to wytyczony liniami przerywanymi obszar przystanku w pasie ruchu. Czyli odchodzimy od zatoczek. Co na rondzie w Ursusie widać słychać i czuć. A to zwężenie wkrótce też będzie legendarne jak się tam dwa busy narożami stukną vide dwie 715 w falentach dawno dawno temu (-X
Pogrążacie się coraz bardziej!

mariow

Post autor: mariow » 16 kwie 2009, 21:51

up up

dzis ponoc na zlecenie ZTM wykonywano pomiary w celu realizacji postulatu uruchomienia ZP Dzieci W jako n/ż dla linii czerwonych

będę wyjatkowym egoistą ale nie powiem że mi się to podoba :-$
PURA VIDA!

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 16 kwie 2009, 22:01

Ciekawe, ciekawe.

Moim zdaniem bez budowy zatok te przystanki nie powinny mieć większej liczby zatrzymań.

[ Dodano: |16 Kwi 2009|, 2009 22:05 ]
SP45-166 pisze:Najgorsze jednak jest to że takich ambitnych (by zostać kimś, najlepiej kimkolwiek), dyletantów jest wszędzie coraz więcej. Liczy się tytuł, stanowisko, ale niekoniecznie to czy coś się z głową robi czy nie.
Nie podoba mi się ton, jakiego używasz na tym forum. Jeżeli nie zmienisz kultury wypowiedzi, będzie się niebawem pojawiała czerwona kreska.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 16 kwie 2009, 22:37

Jarek pisze:Ciekawe, ciekawe.

Moim zdaniem bez budowy zatok te przystanki nie powinny mieć większej liczby zatrzymań.
Moim zdaniem nawet po wybudowaniu zatok - notabene bardzo by się przydały O-) - czerwone linie nie powinny się tam zatrzymywać. Obawiam się, że jeśli teraz damy Dzieci Warszawy to za moment podniosą się głosy o Zapustną :-?
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

rudy

Post autor: rudy » 17 kwie 2009, 8:33

No jak w swoim czasie 405 dostało Mikołajską NŻ, to nie ma czemu się dziwić, że niektórzy zespół DW widzieliby jako NŻ dla czerwońców. Na pewno sporo mieszkańców z Ryżowej, których sukcesywnie przybywa, by się z tego ucieszyła.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 17 kwie 2009, 9:08

Właśnie w tym problem: tam bloki rosną jak grzyby po deszczu. Moim zdaniem przystanek trzeba będzie dodać, jak nie teraz, to wkrótce.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 17 kwie 2009, 10:01

405 dostało Mikołajską, owszem A potem całkiem zdechło. Praktycznie bez echa. Większość pasażerów już wsześniej wybrała kolej. Reszta - mocniejsze 191. Które może być jeszcze silniejsze, jeśli zajdzie taka potrzeba.

rudy

Post autor: rudy » 17 kwie 2009, 12:08

Moim zdaniem ci mieszkańcy nowych bloków, którzy wybierają transport zbiorowy i podróżują co najmniej do Zachodniego, kierują się raczej do pociągu niż do autobusu.
Gorzej oczywiście z tymi którzy podróżują na południowy obwód, czyli 401. Im ten przystanek by się przydał.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 17 kwie 2009, 12:29

Bloków faktycznie przybywa tam sporo. Moim zdaniem wystarczyłby jakiś przystanek dla 178 i 207 (dowóz do kolei i silnych autobusów) w połowie drogi między Dzieci Warszawy a Sławoja Składkowskiego.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Misiek997
Zbanowany

Post autor: Misiek997 » 17 kwie 2009, 12:53

R-11 Kleszczowa pisze:Bloków faktycznie przybywa tam sporo. Moim zdaniem wystarczyłby jakiś przystanek dla 178 i 207 (dowóz do kolei i silnych autobusów) w połowie drogi między Dzieci Warszawy a Sławoja Składkowskiego.
chodnika na peron jest troszkę położonego własnie w tym miejscu które masz na myśli. A co do zapełnienia dajcie spokój na przystanku Dzieci Warszawy wymiany są mizerne (przynajmniej w 178)

rudy

Post autor: rudy » 17 kwie 2009, 13:31

R-11 Kleszczowa pisze:Bloków faktycznie przybywa tam sporo. Moim zdaniem wystarczyłby jakiś przystanek dla 178 i 207 (dowóz do kolei i silnych autobusów) w połowie drogi między Dzieci Warszawy a Sławoja Składkowskiego.
Nie bardzo rozumiem... Jest przecież przystanek Prystora, przy skrzyżowaniu tej ulicy z ul. Ryżową.
Chciałbyś jeszcze jeden przystanek dostawić między ZP Dzieci Warszawy a ZP Prystora :?: Nie za gęsto by było :?:
Pozdrawiam

mariow

Post autor: mariow » 17 kwie 2009, 14:19

rudy pisze:
Nie bardzo rozumiem... Jest przecież przystanek Prystora, przy skrzyżowaniu tej ulicy z ul. Ryżową.
Chciałbyś jeszcze jeden przystanek dostawić między ZP Dzieci Warszawy a ZP Prystora :?: Nie za gęsto by było :?:
właśnie, ja też nie rozumiem kompletnie tego co Kleszczu napisał :-k

[ Dodano: |17 Kwi 2009|, 2009 14:21 ]
Misiek997 pisze:
chodnika na peron jest troszkę położonego własnie w tym miejscu które masz na myśli. A co do zapełnienia dajcie spokój na przystanku Dzieci Warszawy wymiany są mizerne (przynajmniej w 178)
moze w 178, ale pozostałe linie zatrzymują sie tam coraz czesciej - przynajmniej popołudniami
PURA VIDA!

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 17 kwie 2009, 19:12

Wyraziłem się troszkę nie precyzyjnie :sad: Chodzi mi po głowie koncepcja przeniesienia przystanku w kierunku Włoch z Prystora na Ryżową (powiedzmy w rejon zakrętu) :-k
Albert Camus-"Dżuma"

ODPOWIEDZ