27, o dziwo, cieszy się bardzo dobrym napełnieniem, choć jego brak chyba nikomu specjalnie by nie zaszkodziłTeokryt pisze:A to 17, 36 nie ma?fraktal pisze:- chyba chodzi o to, żeby Żoliborz nie krzyczał, że się im linię zabiera.
Objazdy tramwajowe 2009
Moderator: Wiliam
A która chcesz zawiesić, a którą podbić?Teokryt pisze:Ja mam pytanie dlaczego będą współistniały linie 22 i 24 skoro pokrywać sie będą na większości trasy (poza odcinkiem WIATRACZNA - GOCŁAWEK)?
nie lepiej było jedna z nich zawiesić i podbić częstotliwość tej drugiej?
P.s Trochę prywaty- Mnie trasa 24 objazdowa się podoba- tylko szkoda że po świętach
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Wczoraj kursowały przynajmniej dwa składyAdam G. pisze:27, o dziwo, cieszy się bardzo dobrym napełnieniem
Taka linia co 5 minut kursowałaby z Gocławka, czy Wiatracznej? Do Młocin, czy Marymontu?Teokryt pisze:Ja mam pytanie dlaczego będą współistniały linie 22 i 24 skoro pokrywać sie będą na większości trasy (poza odcinkiem WIATRACZNA - GOCŁAWEK)?
nie lepiej było jedna z nich zawiesić i podbić częstotliwość tej drugiej?
Konkrety, konkrety, a nie rysowanie palcem po mapie!
Zgodnie z harmonogramem ze strony UM Warszawa Młynarska ma być robiona do 20 czerwca...pjok-79 pisze:Ja mam takie pytanie. Czy wiadomo dokładnie do kiedy z ruchu będzie wyłączona Młynarska?
Jak donosi blog autobus czerwony...
78 powinno jeździć za 4 na Żerań Wschodni a nie na Żerań FSO...
Ludzie na Puławskiej ZTM zabiją, bo zostawią tylko 19 (!).
wg mnie to powinno być coś takiego
74 ŻERAŃ WSCHODNI - trasa 4 - Andersa - trasa 36 - METRO MŁOCINY
75 OKĘCIE - trasa 35 - Nowowiejska - Marszałkowska - Puławska - trasa 36 - WYŚCIGI
76 OS. GÓRCZEWSKA - ... - PL. NARUTOWICZA
Nowe tramwaje: 76 i 78
Debiut wysokich numerów tramwajowych przy okazji kolejnego etapu remontu Trasy W-Z. I pytanie, czy to nie jest zbyt przesadne zaskakiwanie pasażerów w momencie i tak już dużego zamieszania? A swoją drogą Warszawa bez takich linii jak 4, 18 czy 26...
Jak informuje biuro prasowe ZTM od niedzieli 10 maja zawieszone będą linie: 2, 23, 32, 46 (nadal), a także - co jest nowością - 4, 18, 26, 35 i 36. Bez zmian pozostają zmienione trasy 7 i 28, jak dotąd kursują 41 i 47. Wraca 27 (Cm. Wolski - Metro Marymont). Kolejny raz zmienia się 13 (os. Górczewska... al. ”Solidarności” - al. Jana Pawła II - Słomińskiego... Kawęczyńska) i 24 (Cm. Wolski - Wolska - al. ”Solidarności” - Towarowa... Gocławek). Dłuższą trasą pojadą 19 (Nowe Bemowo - Metro Wilanowska) i 25 (z Żerania Wschodniego).
A na deser nowe linie z nowymi numerami:
76 - os. Górczewska - Powst. Śl. - Połczyńska - Wolska - al. ”Solidarności” - al. Jana Pawła II - Chałubińskiego - al. Niepodległości - Nowowiejska - Filtrowa - pl. Narutowicza - Grójecka - al. Krakowska - Okęcie
78 - Metro Młociny - Zgr. AK ”Kampinos” - Marymoncka - Słowackiego - ks. Popiełuszki - al. Jana Pawła II - Stawki - Andersa - Międzyparkowa - Słomińskiego - most Gdański - rondo Starzyńskiego - Jagiellońska - Żerań FSO.
Nie widzę linii dla jednokierunkowców (Intraco - Metro Ratusz Arsenał). Szkoda. Byłoby o wiele korzystniejsze rozwiązanie niż linia Z-3 - krótkie autobusy tkwiące w korku na ul. Andersa. Prędzej widziałbym je między pl. Bankowym a pl. Zbawiciela. A na nowym wiadukcie na ul. Andersa - 157 (najpierw - bo też krótkie jak Z-3) i 116, jeśli będzie to technicznie możliwe. Kto jeździ z Żoliborza do centrum, wsiada do metra i Z-3 może stąd wozić muchy jak 205.
(osa)
78 powinno jeździć za 4 na Żerań Wschodni a nie na Żerań FSO...
Ludzie na Puławskiej ZTM zabiją, bo zostawią tylko 19 (!).
wg mnie to powinno być coś takiego
74 ŻERAŃ WSCHODNI - trasa 4 - Andersa - trasa 36 - METRO MŁOCINY
75 OKĘCIE - trasa 35 - Nowowiejska - Marszałkowska - Puławska - trasa 36 - WYŚCIGI
76 OS. GÓRCZEWSKA - ... - PL. NARUTOWICZA
- MeWa
- Cukiereczek
szkoda tylko, że zabrali mi tramwaj do Politechnikiperson pisze:A 14?SławekM pisze:Ludzie na Puławskiej ZTM zabiją, bo zostawią tylko 19 (!).
Jaka częstotliwość dla obu linii? Co 5 minut w szczycie?
[ Dodano: Pon 27 Kwi, 2009 18:29 ]
szukanie dziruy w całym, naprawdę... aczkolwiek logika ZTM-u nie jest do końca tutaj jasna, jeżeli chodiz o powstawanie linii tymczasowych (4x a 7x)SławekM pisze:Debiut wysokich numerów tramwajowych przy okazji kolejnego etapu remontu Trasy W-Z. I pytanie, czy to nie jest zbyt przesadne zaskakiwanie pasażerów w momencie i tak już dużego zamieszania?
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
-
Domino2001
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
To się przesiądziesz, innym doradzasz, to sam potestujeszMeWa pisze:szkoda tylko, że zabrali mi tramwaj do Politechniki![]()
(ja się w drodze do pracy przesiadam od 1 do 2 razy na odległości 5 przystanków).
[ Dodano: Pon 27 Kwi, 2009 20:50 ]
Nie liczy się liczba tarczek, tylko częstotliwość, ile razy można powtarzać...SławekM pisze: Ludzie na Puławskiej ZTM zabiją, bo zostawią tylko 19 (!).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.