Haha, to może przy okazji wstawią mu wyświetlacz z przoduRyży pisze:Zamknięte "Wypadki i awarie" na OB, więc tutaj napisałem.
Jamnik w smsie pisze:Na moich oczach zapalił się 6772 na 408 o 6:46. Dojeżdżał do przystanku Saska w stronę Górczewskiej.
Pożary pojazdów warszawskiej komunikacji
oh, przepraszam, zapomniałem o szacownych 6721 (który zasługuje na kasację bardziej niż niejeden Ikar) i 6740, któremu przecież zdjęli już raz kasowniki i ważyła się decyzja o jego losie...
W każdym razie, ogółem rzecz biorąc stan poziomosilnikowych Neosi jest dość zatrważający
W każdym razie, ogółem rzecz biorąc stan poziomosilnikowych Neosi jest dość zatrważający
117 119 130 138 167 168 174 210 318 504 N36 N37
Zmienianie komunikacji miejskiej należy zacząć od zmieniania ZTMu.
Z serii 671x wozy 6712 i 6713 jeszcze jakiś czas temu całkiem nieźle się trzymały. Największym problemem tego drugiego był stale zawieszający się wyświetlacz.
Co do 6721 to masz 100% racji miałem okazję w kwietniu przejeździć tym cały dodatek na 112. Pomijając fatalny stan hamulców to jego silnik mimo, że po wymianie pracował bardzo nierównomiernie. Wydawać się mogło, że wóz nie przejedzie jednegu półkursu.
Co do 6721 to masz 100% racji miałem okazję w kwietniu przejeździć tym cały dodatek na 112. Pomijając fatalny stan hamulców to jego silnik mimo, że po wymianie pracował bardzo nierównomiernie. Wydawać się mogło, że wóz nie przejedzie jednegu półkursu.
Link do artykułuTVN Warszawa pisze:Pożar autobusu 184
22:32 26.05.2009 / TVN Warszawa
![]()
Zapalił się autobus linii 184 fot. TVN Warszawa
Kolejny z serii pożar miejskiego autobusu. Późnym wieczorem przy rondzie Zesłańców Syberyjskich zapalił się silnik w autobusie linii 184. Nikomu nic się nie stało. Kierowca sam opanował pożar.
Do zdarzenia doszło we wtorek wieczorem. W komorze silnika autobusu linii 184 doszło do zwarcia przewodów elektrycznych. Kierowca sam ugasił pożar.
Na miejscu pojawiła się też straż pożarna, która zabezpieczyła komorę silnika. W autobusie było kilku pasażerów. Żaden z nich nie ucierpiał.
Palące się autobusy
To nie pierwszy przypadek pożaru miejskich autobusów. Ponad miesiąc temu doszczętnie spłonął Solaris. Po nim nastąpiła seria pożarów w autobusach. Na liście pojazdów, w których doszło do pożaru znalazły się Jelcz, MAN a teraz również Neoplan.
To zmusiło władze stolicy do powołania specjalnej komisji sprawdzającej przyczyny pożarów w miejskich pojazdach. Swoje komisje powołały też Miejskie Zakłady Autobusowe oraz Inspekcja Transportu Drogowego.
![]()
W komorze silnika doszło do zwarcia przewodów - fot. TVN Warszawa
bf/par
swoją drogą dobrze, że się japę mediom zamknęło, bo jak zaczynali pisać o tym, że to kierowcy podpalają i inne 'ciekawostki' to krew zalewała...
co oczywiście nie zmienia faktu, że nic się w kwestii dbania o wozy istotnie nie zmieniło i jest to problem.
co oczywiście nie zmienia faktu, że nic się w kwestii dbania o wozy istotnie nie zmieniło i jest to problem.
117 119 130 138 167 168 174 210 318 504 N36 N37
- Bastian
- Sułtan Maroka
Czyje silniki miały te wszystkie autobusy?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
MZA może i szuka, ale tak żeby nie znaleźć. Wystarczy dać duże wymagania w stosunku do kandydatów a z drugiej strony zaoferować gówniane wynagrodzenie, i tak można sobie szukać i szukać... nikt nie przyjdzie. Ale oficjalnie przecież cały czas się szuka.levar pisze:I co dały ich speckomisje? To wszystko było na zatkanie japy mediom a nikt o wozy bardziej wcale nie dba. Ciekawy jestem, gdzie tych 40-tu nowych mechaników, których szumnie zapowiadał pan Ciepieńko. Bo na razie ich ze świecą szukać
.
[ Dodano: |27 Maj 2009|, 2009 01:09 ]
Te silniki są już tak stare, że wada techniczna odpada. W grę wchodzi tylko zły serwis.TJ pisze:Neoplany w większości mają silniki DAF, reszta palących się busów ma zamontowane MAN'yBastian pisze:Czyje silniki miały te wszystkie autobusy?
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą