Linie nocne po reformie
Moderator: Wiliam
-
prosper5250
To ja wtrącę swoje 3 grosze: po cholerę puszczać N53 po trasie 508 skoro N63 jeździ zatłoczone, a nie N13? Nowa linia powinna zahaczać o Ratusz
Przed nocną rewolucją były tu dwie wspaniałe linie: 609 i 613 i nową linię widział bym właśnie w rejonie tamtych - na odcinku Modlińska/Światowida
Te nocne powroty z Obrazkowej z buta z N13 są fatalne!
chyba wcale na te zmiany dużej ilości brygad nie trzeba, poza tym krąży plotka, że ajenci sami chcieli więcej zadań na nocachdzidek pisze:Czyli jednak da się znaleźć brygady na dodatkowe linie nocne ? A jakiś czas temu było to podobno niemożliwe
wszyscy już wiemy, że masz fioła na punkcie tego Ratusza, odpuść proszęprosper5250 pisze:To ja wtrącę swoje 3 grosze: po cholerę puszczać N53 po trasie 508 skoro N63 jeździ zatłoczone, a nie N13? Nowa linia powinna zahaczać o Ratusz
noidea
-
prosper5250
Doszły mnie słuchy, że na waflu znany jestem z Ratusza i nienawiści do Urbino
Ale serio, potrzebujemy tu czegoś więcej niż N63. A na TWB mam nawet 2 foty Urbino
Jedna dedykowana Tobie
Mam duże mieszkanie, może zorganizuję imprezę w charakterze lobby N53 
Racja, w sumie jakiś socjal dla kierowców będzie. No i N02 moim zdaniem zyska na postojach w bardziej cywilizowanym miejscu, niż przystanekAdam G. pisze:przecież sprawa jest oczywista, jak będą tam kończyć, będą również ekspediowane przez ZTM - i jestem przekonany, że to jest w 100% powód owej zmiany![]()
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- Bastian
- Sułtan Maroka
Fakt, rozpędziłem sięJotPeCet pisze:Nie do końca to 508 jest prawdziwe.
Dziś lub jutro będzie komunikat.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Hm...pomyślmy. Bo N63 jedzie do Legionowa, a N13 na niskopienną Choszczówkę?prosper5250 pisze:To ja wtrącę swoje 3 grosze: po cholerę puszczać N53 po trasie 508 skoro N63 jeździ zatłoczone, a nie N13?
N53 będzie kursować w weekend (co 15 minut?), dzięki czemu spadnie ilość pasażerów i poprawi się komfort jazdy na N13/N63.
A do swojego Ratusza będziesz mógł dojść albo z OBRAZKOWEJ, albo z MYŚLIBORSKIEJ 02.
Jeśli to prawda to ja rozumiem, że jest to początek poprawy komunikacji nocnej w całej Warszawie a nie tylko na Białołęce i nocne na pozostałe osiedla z czasem też co 15 min będą jeździć?person pisze:Hm...pomyślmy. Bo N63 jedzie do Legionowa, a N13 na niskopienną Choszczówkę?prosper5250 pisze:To ja wtrącę swoje 3 grosze: po cholerę puszczać N53 po trasie 508 skoro N63 jeździ zatłoczone, a nie N13?![]()
N53 będzie kursować w weekend (co 15 minut?),
Ja przypomnę, że przydałoby się zrobić lekką korektę trasy N43 by jechała od Bitwy Wa-wskiej , Banacha, Żwirki i Wigury , Raszyńską do Pl.Zawiszy. Argumentacja już kiedyś była przedstawiana na forum w trakcie dyskusji z Szamotem
jeśli prawdą jest informacja o dwóch brygadach, jak nic wychodzi mi częstotliwość 30min i po 20min postoju przy Metrze Marymont. Ewentualnie 10 na Nowodworach i 10 przy Metrze, ale coś mi mówi, że raczej będzie coś w stylu 20-0 albo co najwyżej 15-5person pisze:Ja naprawdę tylko pytam, bo nie wiem...
rozwiń myśl, bo chyba Cię nie zrozumiałemMolo pisze:Biedne N46 kolejne minuty mniej na Centralnym
dla mnie nocne co 15min to nie byłby początek poprawy komunikacji nocnej, lecz czysta rozpusta. Tarchomin rzeczywiście jest dość specyficzny, ale na inne osiedla wcale nie potrzeba nocnego co 15min (a jeśli nawet, to z pewnością nie przez całą noc).dzidek pisze:Jeśli to prawda to ja rozumiem, że jest to początek poprawy komunikacji nocnej w całej Warszawie a nie tylko na Białołęce i nocne na pozostałe osiedla z czasem też co 15 min będą jeździć?
Abstrahując już od tego, że to N53 raczej nie będzie co 15, tylko co 30
noidea
tajemnica poliszynelaColony pisze:Ponadto z tamtego postu wynika, że pojawia się N53 z Metra Marymont na Nowodwory po trasie 508. Rozumiem, że wyłącznie weekendowo? O ile te wszystkie informacje są prawdziwe.
Nie zgodze się. W przegubie w weekendy Tarchomin się jakoś daje upchnąć. Oczywiście, akcje w stylu 2/N13 w sobotę i 200 pasażerów w gniocie nie są najciekawsze, ale N13+N63 co 30 min i N53 co 30 min zdecydowanie wystarczą. Nieraz miałem okazje tam się wybierać w nocy i był względny spokój w przegubach. Kolejna sprawa, że po 23 Tarchomin wymiera i wszystko chowa się w blokachdla mnie nocne co 15min to nie byłby początek poprawy komunikacji nocnej, lecz czysta rozpusta. Tarchomin rzeczywiście jest dość specyficzny, ale na inne osiedla wcale nie potrzeba nocnego co 15min (a jeśli nawet, to z pewnością nie przez całą noc).
I powtórzę, skoro się da puścić na tę wioskę 2 extra brygady, to teraz proszę o N52 DWC-Gocław przez Saską. N53 obsługuje oprócz Tarchomina tylko kilka hektarów pola (ew. Potok), a taka linia zachaczałaby o Powiśle, Saską Kępę, Kępę Gocłąwską i oczywiście Gocław i tam w przeciwienstwie do pola mieszka dużo ludzi.
bla bla, po raz n-ty powtórzę - cała Białołęka to 70 000 ludzi, a sam Gocław i Saska Kępa to 100 000.

M-1 507 509 N22+N72
- MeWa
- Cukiereczek
linia ma jeździć do Tarchomina, chyba nie twierdzisz, że tam mieszka mało ludzi?jajcys pisze:i tam w przeciwienstwie do pola mieszka dużo ludzi.
N5x to byś mógł mieć, zgodnie z podziałem linii, do jakiegoś węzła co najwyżejjajcys pisze: to teraz proszę o N52 DWC-Gocław przez Saską.
[ Dodano: Wto 26 Maj, 2009 ]
patrząc po zapełnieniu autobusów na Marymoncie, to ten Tarchomin i ta część Białołęki musi być bardzo mobilna... Zresztą jeśli na meldunkach dane są oparte, to myślę, że mogą być nie do końca wiarygodne.jajcys pisze:bla bla, po raz n-ty powtórzę - cała Białołęka to 70 000 ludzi, a sam Gocław i Saska Kępa to 100 000.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]