dzidek pisze:Jeśli proponowana trasa 172 stanie się faktem
Mam nadzieję, że nie
172 w zasadzie zostało wpisane po to, żeby nie było, że na BLUE CITY nic nie jeździ - ale właściwym kandydatem jest 187, jeżeli uda się w końcu przepchnąć ten projekt ze 182, 187 itp.
Krzysiek_S pisze:I co z 147 bez zmian, czy przeoczenie[ chodzi o częstotliwość]?

I tak już brygad brakuje chyba z kilkunastu, a 147 jechałoby podobnie, jak 130. Ale zgoda, tym dwóm liniom w przyszłości też się należy... Zresztą 147 już teraz powinno mieć wpisaną częstotliwość taką, jak 130, ale umknęło
R-9 Chełmska pisze:bardzo będzie brakować linii skręcającej z Sobieskiego w Bonifacego, jak na odcinek "przykrańcowy" bardzo dużo ludzi tam jeździ.
189 naprawdę powinno wystarczyć - a z MANGALII i CZARNOMORSKIEJ przesiadka.
Wolfchen pisze:Zastanawia mnie to 245 (ob. 137). Ja bym się zastanowił nad puszczeniem przez Strażacką do PKP REMBERTÓW czy też do REMBERTÓW-KOLONIA...
Trasa jest "święta". Zresztą w tej chwili naprawdę nie ma sensu jechać dokądkolwiek indziej...
Colony pisze:Tym bardziej, że nie widzę skoku częstotliwości 147.
Jak już pisałem - powinien być. Dopisze się po konsultacjach
Colony pisze:401 na Nowy Rembertów ok, ale przy takich korkach nie ekspediowana pętla to będzie chyba spory minus?
Marysin też ekspediowany nie jest. A trzeba zrobić na nim miejsce na silniejsze 520.
No i przy bardaku przy Marsa ma sens oddanie dwóm eszelonom (401 i 520) po całej pętli. No, prawie całej - na Marysinie przytuliłoby się 305
No i oczywiście kontakt z linią mińską...
SławekM pisze:A nic nie mówią o 522

Był plan, żeby przerobić na 420, ale nie przeszło...
mariow pisze:1. 137 i 183 - nie bedzie koordynacji dwoch linii z roznymi czestotliwosciami (10 i 15) - nie dało rady rzucic 137 tylko do Marysina a za to 183 co 10' do Woli Grzybowskiej (plus co 30' do Starej Miłosny)? wiem że ginie wtedy połączenie Marysina z Wolą ale pytanie czy jest az tak wazne
Już i tak wychodzi nadpodaż na Komandosów i Ilskiego. Chodzi o to, by Marysin i Nowy Rembertów miały porządną komunikację na Grochów, Wesoła zyskuje niejako przy okazji. Także i po to, by wreszcie porządnie dowozić Groszówkę do kolei...
mariow pisze:2. rozumiem że z ul. Kosciuszkówców znika komunikacja w ogóle (na rzecz Potockich)
Tak. Srodek zabudowy itp. Poza tym na Kościuszkowców ma być najprawdopodobniej w przyszłym roku robiony wodociąg, więc ulica przez długi czas będzie zamknięta.
fik pisze:a) podjazdy 215 na Aleksandrów - po co i dla kogo? Nie zapewni to żadnego znaczącego połączenia nierealizowanego przez 115.
Mylisz się, i to bardzo. W Wawrze znaczny odsetek podróży zbiorkomem to przejazdy lokalne, zwłaszcza szkolne. A więc: szkoła na Poezji, liceum i gimnazjum w Aninie, tam jeździ kupa młodzieży z południa. Do tego Strusia, szpital i przychodnia w Międzylesiu, wkrótce oddawany basen w Aninie... Aleksandrów by tego nie oddał.
fik pisze:b) skierowanie 115 przez Mrówczą na odcinku Zwoleńska - Lucerny. Po co i dla kogo, oprócz odcięcia ciągu Lucerny od dogodnych przesiadek przy PKP Anin - domyślam się, że na rogu Lucerny i Mrówczej będą przystanki w tym zespole, ale dogodność przesiadek zdecydowanie spadnie; Mrówcza biegnie w tym miejscu tak blisko Szpotańskiego, że jej niezależna obsługa jest pozbawiona sensu i tylko rozdrabnia ofertę na głównym ciągu dzielnicy.
Było: brak dojścia. Dzielnica się uparła, to niech ma...
fik pisze:Przeca ma być (rzekomo) przejście przez teren komisariatu...
Nic o tym nie wiem
TGM pisze:Minimum to 167 przez Dolną/Chełmską aby była dogodna przesiadka w coś częstego zastępującego 130. Bo przesiadka w samo 130 z taką częstotliwością odpada.
A przesiadka skąd i do czego?
TGM pisze:A pchanie linii co 7 minut na zaplecze CH to chyba marnotrawstwo jest

A owszem.
Krzysiek_S pisze:119/130 ja wbrew pozorom się ciesze że nie pojedzie dalej niż Rakowiecka
To będzie bardzo trudne do przewalczenia. Cieszysz się, to działaj
[ Dodano: Wto 26 Maj, 2009 20:09 ]
TGM pisze:dlaczego Gocław zyskuje kolejną już linię mimo i tak już znaczącej poprawy w ostatnich latach?
A wraz z nią pasażerów chętnych do przesiadki w E-5, 411 i inne takie