Ja myślałem o trochę któtszej trasie czyli z Łopuszańskiej, w Krakowską, Grójecką , Dicneksa, Pawińskiego, Korotyńskiego (P: Pruszkowska), Racławicka, Wołoska i dalej al.Wilanowska i dalej do Wilanowa.Tm pisze:Hipotetyczna podroż na trasie Kabaty - Hala Wola (wybrałem przypadkowo, mozliwe, że dla innych warunków będzie to wyglądać inaczej) N37+N42 zajmuje 74-84 min., a N37+N01 42-44 min, a po zmianie trasy byłoby to 50-53 min. (użyłem Twoich obliczeń dodając minutę na skręty itp.). Może więc warto zmienić trasę, bo utrzymując dalej atrakcyjność czasowa zwiększamy potencjalny popyt, może w ogóle pasażerów z Ochoty będzie tyle że opłaci sie poświęcić pasażerów ursynowsko-bemowskich, a wreszcie może najlepiej będzie zlikwidować obecne obwody zostawiając weekendowe połączenia na najlepiej wykorzystywanych odcinkach.fik pisze:Właśnie o to chodzi, że zacznie wybierać, bowiem przestanie się opłacać już w ogóle ryzykowanie przesiadki na metrze Ursynów.
Obliczyłem czas przejazdu w zasadzie sugerując się innymi nocnikami z którymi by N01 częsciowo się pokryła i wyszło mi, że czas przejazdu na Wilanów wydłuży się ledwie o 8 min a czas przejazdu na M. Młociny o 4 minuty (bo w czas przelotu wliczyłem postoje na przystanku Hynka).
Myślę, że gra jest bardzo warta świeczki gdyż umożliwi to wiele dodatkowych nocnych relacji z których najważniejszą będzie połączenie Ochoty z Mokotowem przez Racławicką (zamiast przesiadek na Centralnym) a także Ochoty z Włochami i Bemowem. Jedynie osiedle przy Hynka straciłoby linię obwodową ale jakoś dużo bloków tam nie ma natomiast całe osiedle Jadwisin, Rakowiec, Szczęśliwice, Wyględów, Wierzbno i Stary Mokotów zyskają obwodówkę. Frekwencja powinna się znacznie poprawić.