Spamujesz, czy udajesz idiotę?Fikander pisze:A jak to zorientowałeś?tarantula01 pisze: Po przeczytaniu kilku wypowiedzi tutaj, forum SISKOM i SkyScraperCity wyrysowałem coś takiego
Modernizacja Al. Jerozolimskich (R. ZesĹaĹcĂłw - ĹopuszaĹska)
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No zazwyczaj na mapach to jest północ na górze, to taki default, chociaż w Wawie jeszcze 100 lat temu...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Wszystko dokładnie wynika z wcześniejszego opisu, więc widocznie nie czytałeś...Fikander pisze:Pytam poważnie
Góra - Kleszczowa, dół - Łopuszańska, w poprzek - Aleje.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- tarantula01
- Kontakt:
Już na mapce zamieściłem północ. Troszkę mi tylko kąt Łopuszańskiej-Kleszczowej nie wyszedł.Bastian pisze:Góra - Kleszczowa, dół - Łopuszańska, w poprzek - Aleje.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
W dzisiejszej darmowej gazetce lokalnej pojawiła się informacja o konsultacjach społecznych n/t węzła Aleje Jerozolimskie/ Łopuszanska. Odbędą się one 28.06 o 18 w UD Włochy. Ja niestety nie będę mógł się stawić na nie Więc jakby ktoś się wybrał to niech tu zda relację
Ogólnie jest nowy projekt zakładający budowę dwóch estakady. Jedna od WKD Raków w lewo do Pruszkowa, druga w kierunku przeciwnym. Bardzo dobry pomysł IMHO.
Ogólnie jest nowy projekt zakładający budowę dwóch estakady. Jedna od WKD Raków w lewo do Pruszkowa, druga w kierunku przeciwnym. Bardzo dobry pomysł IMHO.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
W ramach projektu przewiduje się:R-11 Kleszczowa pisze:Ogólnie jest nowy projekt zakładający budowę dwóch estakady. Jedna od WKD Raków w lewo do Pruszkowa, druga w kierunku przeciwnym. Bardzo dobry pomysł IMHO.
*budowę trzypoziomowego węzła, w którym Al. Jerozolimskie poprowadzone zostaną w wykopie pod skrzyżowaniem. Skrzyżowanie z wyspą centralną takie jak na węźle "Czerniakowska" położone na poziomie terenu zapewni dogodne warunki przejazdu dla ruchu lokalnego, natomiast dla relacji Łupuszańska-Al. Jerozolimskie i z powrotem zostaną zaprojektowane dwie estakady.
*budowę przystanków autobusowych wyposażonych w zatoki postojowe i wiaty przystankowe
*budowę obustronnych chodników i ścieżek rowerowych
*przebudowę kanalizacji
*przebudowę przyłączy
*przebudowę linii energetycznych i teletechnicznych
*budowę nowego oświetlenia
*przebudowę ogrodzeń sąsiadujących z projektowanymi odcinkami
co do samej komunikacji autobusowej to planowa jest budowa zatok o długości 40 m zlokalizowanych na poziomie terenu na częsci węzła sterowanej sygnalizacją świetlną. Prjektowane zatoki będą posiadały nawierzchnię betonową i będą wyposażone w wiaty przystankowe.
Czy to oznacza, że na Kleszczowej między Al. Jerozolimskimi a Krańcową w kierunku Ryżowej powstanie zatoka przystankowa ?? Jeśli tak to przypuszczam, że przystanek Zaj. Kleszczowa może zostać skasowany a przystanki Łopuszańska będą pełnić rolę węzła przesiadkowego między Ursusem, Włochami, Piastowem , Mokotowem a Ochotą.
Ten schemat jest trochę za mały, ale jeśli dobrze się przyjrzeć, to wynika z tego, że zatoki mają być na każdej ulicy zaraz za skrzyżowaniem, czyli faktycznie cztery przystanki tworzyłyby jeden zespół ŁOPUSZAŃSKA.dzidek pisze:Czy to oznacza, że na Kleszczowej między Al. Jerozolimskimi a Krańcową w kierunku Ryżowej powstanie zatoka przystankowa ?? Jeśli tak to przypuszczam, że przystanek Zaj. Kleszczowa może zostać skasowany a przystanki Łopuszańska będą pełnić rolę węzła przesiadkowego między Ursusem, Włochami, Piastowem , Mokotowem a Ochotą.
- tarantula01
- Kontakt:
Ze strony ZDM:
I jeszcze parę zdjęć/informacji.
węzeł:
http://www.zdm.waw.pl/imgs/pic1296.jpg
przekroje:
http://www.zdm.waw.pl/imgs/pic1298.jpg
i pismo do urzędów od projektanta:
http://www.ud-wlochy.waw.pl/doc/Wezel_Lopuszanska.jpg
Osobiście uważam, że estakada na prawoskręcie: Aleje - Łopuszańska jest zbędna. Gdy zostanie zbudowana trasa NS (która wówczas będzie pełnić rolę Obw. Etapowej Centrum), to ten wydatek jest zupełnie niepotrzebny.
Stary projekt bardziej mi odpowiadał.
I jeszcze parę zdjęć/informacji.
węzeł:
http://www.zdm.waw.pl/imgs/pic1296.jpg
przekroje:
http://www.zdm.waw.pl/imgs/pic1298.jpg
i pismo do urzędów od projektanta:
http://www.ud-wlochy.waw.pl/doc/Wezel_Lopuszanska.jpg
Osobiście uważam, że estakada na prawoskręcie: Aleje - Łopuszańska jest zbędna. Gdy zostanie zbudowana trasa NS (która wówczas będzie pełnić rolę Obw. Etapowej Centrum), to ten wydatek jest zupełnie niepotrzebny.
Stary projekt bardziej mi odpowiadał.
Strona ZDM jest dobra, ale więcej o tym jest na stronie Transprojekt Gdański . Oprócz Jerozolimskich jest jeszcze przebudowa mostu na Modlińskiej i przebudowa Antoniewskiej.