Komunikacja gminna z taryfą ZTM
Moderator: JacekM
Wieści z gminy Lesznowola. Zaczeto robić ankiety wśród pasażerów. Dzisiaj odpowiadałem na pytania na linii L-3, nie wiem jak na innych.
Jedno ze śmieszniejszych pytań: czy w wakacje panuje tutaj większy tłok?:)
Jedno ze śmieszniejszych pytań: czy w wakacje panuje tutaj większy tłok?:)
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
-
ZTM ogłosił przetarg na obługę linii L-1, L-3 i L-4.
link
link
- humptyangel
- Kontakt:
A taki sposób zachęca się ludzi do przesiadania się do maskomu...
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu jego napisania:)
SISKOM - Stowarzyszenie Integracji Stołecznej Komunikacji
SISKOM - Stowarzyszenie Integracji Stołecznej Komunikacji
Fakt, iż będzie tylko taryfa ZTM spowoduje niewątpliwie wzrost stawki za wozokilometr.
Skoro gmina nie chciała zwiększać wydatków na ten cel, to gdzieś trzeba te koszty uciąć.
Pozostaje mieć nadzieję że do historii przejdą np. kursy tylko podczas świąt kościelnych, tak jak ukatrupiono potworka L-2 z jednym kursem. Jak ma to być integralna cześć komunikacji ZTM to musi to spełniać jakieś standardy.
Warto aby ZTM się zainteresował informacją pasażerską - aby była identyczna na przystankach i w pojazdach taka sama jak w innych liniach, a także aby przystanki to była przynajmniej betonowa płyta i słupek przystankowy ZTM z rozkładem, a nie jak teraz znak drogowy wbity w trawę.
Skoro gmina nie chciała zwiększać wydatków na ten cel, to gdzieś trzeba te koszty uciąć.
Pozostaje mieć nadzieję że do historii przejdą np. kursy tylko podczas świąt kościelnych, tak jak ukatrupiono potworka L-2 z jednym kursem. Jak ma to być integralna cześć komunikacji ZTM to musi to spełniać jakieś standardy.
Warto aby ZTM się zainteresował informacją pasażerską - aby była identyczna na przystankach i w pojazdach taka sama jak w innych liniach, a także aby przystanki to była przynajmniej betonowa płyta i słupek przystankowy ZTM z rozkładem, a nie jak teraz znak drogowy wbity w trawę.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
Na niektórych przystankach wystarczyłoby żwirem czy żużlem posypać i ubić ładnie... A co do informacji pasażerskiej, to mam nadzieję, że ZTM się za to weźmie i pojawią się dechy z koralikami. A najlepiej, jakby numery ZTMowskie dostały...Frencher pisze:Warto aby ZTM się zainteresował informacją pasażerską - aby była identyczna na przystankach i w pojazdach taka sama jak w innych liniach, a także aby przystanki to była przynajmniej betonowa płyta i słupek przystankowy ZTM z rozkładem, a nie jak teraz znak drogowy wbity w trawę.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 255 | 414 | 523 | N43
Nie będzieFakt, iż będzie tylko taryfa ZTM spowoduje niewątpliwie wzrost stawki za wozokilometr.
Wykonawca uprawniony jest do emitowania i sprzedaży na Liniach biletów jednorazowych w cenie określonej przez Gminę Lesznowola zgodnie z obowiązującymi przepisami, jednak nie wyższej niż 2 zł – bilet jednorazowy normalny, 1 zł – bilet jednorazowy ulgowy
- humptyangel
- Kontakt: