136, 504, 505 i im podobne

Moderator: Wiliam

dzidek

Post autor: dzidek » 24 sie 2009, 22:20

Dęboszczak pisze:
dzidek pisze:Do wszystkich , którzy są przeciwko zmianie trasy 186 mam propozycję by pisać skargi do ZTMu (nawet mailem z podaniem swoich danych) no i do urzędów dzielnicy. Na Ochocie też będą zbierane podpisy więc jakby ktoś był zainteresowany obroną relacji, które zapewnia 186 to pisać ;)
Człowieku wyluzuj, komunikację postrzegasz jedynie przez pryzmat swojego czubka nosa. Już 157 zepsułeś.
A Ty jesteś ślepy? ](*,) Chyba widzisz jak dużo osób źle ocenia tę zmianę więc się ogarnij zamiast pisać bym wyluzował ;)
Komunikacja na Ochocie jest systematycznie psuta ale przez ZTM od pewnego czasu i cieszę się, że udało mi się jakąkolwiek linię załatwić z Rakowca do CH Reduta/Blue City bo inaczej nie byłoby żadnej!

Dęboszczak

Post autor: Dęboszczak » 24 sie 2009, 22:20

tarantula01 pisze:
jerzyk pisze:186 stoi w korkach TYLKO na Modlińskiej i Prymasa Tysiąclecia.
Na Modlińskiej na bus pasie? Na Prymasa, tak. A w drodze na Tarchomin także na moście Grota i estakadzie prowadzącej na Modlińską.
W ogóle nie powinno się ruszac 186, tylko jeśli już 404 miało iść do piachu, to można było zrobić z niego 386 na proponowanej, nowej trasie 186.
Tak, 2 linie rzadko jeżdżące. doskonałe rozwiązanie sprawy.

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 24 sie 2009, 22:22

dzidek pisze:Chyba widzisz jak dużo osób źle ocenia tę zmianę
Trzy? :-k
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Dęboszczak

Post autor: Dęboszczak » 24 sie 2009, 22:22

dzidek pisze:
Dęboszczak pisze: Człowieku wyluzuj, komunikację postrzegasz jedynie przez pryzmat swojego czubka nosa. Już 157 zepsułeś.
A Ty jesteś ślepy? ](*,) Chyba widzisz jak dużo osób źle ocenia tę zmianę więc się ogarnij zamiast pisać bym wyluzował ;)
No właśnie widzę, że względny spokój, poza prywatnymi interesikami. Owszem poprawy wymaga 165 i 1.10 tak się stanie, 172 trzeba zweryfikować pomiarami. Ostatnio był poprawiany rozkład, zobaczymy teraz jak się rozkładają potoki.

jerzyk

Post autor: jerzyk » 24 sie 2009, 22:24

tarantula01 pisze:Na Modlińskiej na bus pasie? Na Prymasa, tak. A w drodze na Tarchomin także na moście Grota i estakadzie prowadzącej na Modlińską.
W ogóle nie powinno się ruszac 186, tylko jeśli już 404 miało iść do piachu, to można było zrobić z niego 386 na proponowanej, nowej trasie 186.
0

SORY, chodziło mi o przenośnię że bliżej krańca Tarchomin ma korki niż Metro Wilanowska. A pomysł ze 386 nie jest zły. (NAWET EXTRA)
118, 154, 157, 186 *(do czasu)*, 222

dzidek

Post autor: dzidek » 24 sie 2009, 22:30

Dęboszczak pisze:No właśnie widzę, że względny spokój, poza prywatnymi interesikami.
To trzeba było już w lipcu ogłosić tę zmianę a nie czekać do samego końca bez słowa i dopiero na 1,5 tyg przed zmianą zamieścić informacje. Ciekawe czy gdyby wcześniej pojawił się komunikat to taki spokój by panował ...

Awatar użytkownika
tarantula01
Kontakt:

Post autor: tarantula01 » 24 sie 2009, 22:32

Dęboszczak pisze:
tarantula01 pisze:...W ogóle nie powinno się ruszac 186, tylko jeśli już 404 miało iść do piachu, to można było zrobić z niego 386 na proponowanej, nowej trasie 186.
Tak, 2 linie rzadko jeżdżące. doskonałe rozwiązanie sprawy.
Dwie linie rzadko jeżdżące, ale na pewnym, długim odcinku mające tyle samo przystanków = tak jakby na tym odcinku była 1 linia, ale o 2x większej częstotliwości niż te dwie rzadkie. Mankament: jedna jeździ w miarę regularnie, a druga jak chce, bo korki i ogólnie trasa długa (ale jeśli jej opóźnienie wynosiłoby np. takt co jaki pojawia się ta pierwsza, to mamy regularność)
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 24 sie 2009, 22:33

dzidek pisze:To trzeba było już w lipcu ogłosić tę zmianę a nie czekać do samego końca bez słowa i dopiero na 1,5 tyg przed zmianą zamieścić informacje. Ciekawe czy gdyby wcześniej pojawił się komunikat to taki spokój by panował ...
Gdyby w lipcu ogłoszono to co planowano i co próbowali wymusić różnej maści politycy, to byłby dopiero łomot....
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 24 sie 2009, 22:36

dzidek pisze:To trzeba było już w lipcu ogłosić tę zmianę
Gdyby była decyzja w lipcu, to zmiana nastąpiłaby już w sierpniu.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Kra

Post autor: Kra » 24 sie 2009, 22:51

Bastian pisze:Gdyby była decyzja w lipcu, to zmiana nastąpiłaby już w sierpniu.
Szkoda, że u nas wszystko od razu jest polityką przez duże "P", i nie można czegoś planować z dużym wyprzedzeniem tak jak piszesz decyzja w lipcu a wdrożenie od września nie jest możliwe :sad: A co do nowego 186 to dla mnie jest to naprawdę bardzo dobra linia z dwoma wadami - dużą minimalna częstotliwość powinna być co 10 min (tak by zawsze warto było nią pojechać omijając centrum miasta) i mniejsza wada - ominięcie Żwirek, cz 136 przejmie te potoki ?

Tm

Post autor: Tm » 24 sie 2009, 22:55

Coś w tym jest, myślę, że 186 zaliczające Żwirki i cały Rakowiec (nawet za cenę częstotliwości) uczyniłoby tę zmianę znacznie mniej kontrowersyjną.
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 24 sie 2009, 22:58

tarantula01 pisze:
Dęboszczak pisze:Tak, 2 linie rzadko jeżdżące. doskonałe rozwiązanie sprawy.
Dwie linie rzadko jeżdżące, ale na pewnym, długim odcinku mające tyle samo przystanków = tak jakby na tym odcinku była 1 linia, ale o 2x większej częstotliwości niż te dwie rzadkie.
Nie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

dzidek

Post autor: dzidek » 24 sie 2009, 23:02

Tm pisze:Coś w tym jest, myślę, że 186 zaliczające Żwirki i cały Rakowiec (nawet za cenę częstotliwości) uczyniłoby tę zmianę znacznie mniej kontrowersyjną.
A ja myślę, że w ogóle nie byłoby kontrowersji bo (drodzy Dęboszczaku, Fikandrze) w drodze do M. Wilanowska Rakowiec może się przesiąść z 172 w częste metro (tak jak i na Ursynów ale to już inna sprawa :-$ ) . Stąd tragedii by nie było gdyby wycofać 186 na południe od Rakowca gorzej z odcinkiem w stronę Białołęki, który umożliwiał wiele szybkich połączeń.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 24 sie 2009, 23:07

dzidek pisze:A ja myślę, że w ogóle nie byłoby kontrowersji bo (drodzy Dęboszczaku, Fikandrze) w drodze do M. Wilanowska Rakowiec może się przesiąść z 172 w częste metro (tak jak i na Ursynów ale to już inna sprawa :-$ ) .
Uff, na szczęście z tego samego 172 Rakowiec przesiądzie się "jednoperonowo" do częstego 186 w stronę Woli i Bielan. Dzięki za argument do odpisania na twoje pismo :D
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

dzidek

Post autor: dzidek » 24 sie 2009, 23:13

Bastian pisze:
dzidek pisze:A ja myślę, że w ogóle nie byłoby kontrowersji bo (drodzy Dęboszczaku, Fikandrze) w drodze do M. Wilanowska Rakowiec może się przesiąść z 172 w częste metro (tak jak i na Ursynów ale to już inna sprawa :-$ ) .
Uff, na szczęście z tego samego 172 Rakowiec przesiądzie się "jednoperonowo" do częstego 186 w stronę Woli i Bielan. Dzięki za argument do odpisania na twoje pismo :D
Widzę, że nadal czegoś nie rozumiesz :( Linia 186 jest obwodową więc w większości przypadków z linii ludzie przesiadają się na obwodzie w inne linie dlatego skracając 186 zmuszacie ludzi do przesiadania się nie 1 raz jak dotychczas a 2 razy bo do tego 186 będzie trzeba jakoś dojechać. Czas przejazdu z pkt A do pkt B wydłuży się zdecydowanie i nie będzie sensu jechać komunikacją.
A i jeszcze jedno rozumiem, że zapewniasz każdym kursem czekanie na jednoperonowej przesiadce z 172 w 186 czekanie krócej niż 5 min?

Zablokowany