175?EMU 6011 pisze:Kochani autobusowąrufio198 pisze:O ile jeździła . Dodaj jeszcze 24
Koniec ze zmianami w Komunikacji Miejskiej
Moderator: Wiliam
- tarantula01
- Kontakt:
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
- Bastian
- Sułtan Maroka
Znaczy, że komunikację zepsuto od 1995 roku? Hm, a od kiedy jest "obecna ekipa"? Oglądałeś częstotliwości np. w 2001 roku?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Colony
- Kontakt:
To jest realna częstotliwość? Jakoś wątpię. Popatrz ile osób mieszkało wtedy w Warszawie, jakie były potrzeby przewozowe, a jak adekwatnie zwiększyła się ilość brygad. Na pewno coś Ci się nie zgodzi.EMU 6011 pisze:Nie. Jeszcze w 1995 jeździła co 5 minut.
Realnie poprawiona częstotliwość 111 i 117 w ostatnim czasie plus zamiast kretyńsko-kręcącego 501 sensowne i szybkie 507 nie licząć skasowania beznadziejnego 303 i dodaj do tego E-5. Aha i dodatkowo 20 000 nowych mieszkańców. W ciągu ostatnich kilkunastu lat.EMU 6011 pisze:Przykłąd: to co działo się z 501, 111 i 117 na Gocław.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)
1) Gdzie jest Wołowska?EMU 6011 pisze:192 i 174 (skasowano autobus na Wołowskiej, a został dubel metra)
2) Jaki dubel metra?
Puste i zawieszane w każde wakacje i święta z dziwaczną trasą.EMU 6011 pisze:Miałeś jeszcze do tego 404 co 10 minut.
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
Dziennikarz mógłby się jeszcze spytać o wytłumaczenie kogoś z wyższego czy najwyższego szczebla. Jakaś podrzędna radna z PO na pewno o tym nie zdecydowała. Niech się Hanna Gronkiewicz Waltz tłumaczy.Krzysiek_S pisze:Pełny artykuł.Gazeta Stołeczna pisze: Koniec z ciągłym zmienianiem tras w komunikacji
Jarosław Osowski
Ratusz przestraszył się gniewu zniecierpliwionych pasażerów i przed przyszłorocznymi wyborami możliwe są tylko drobne korekty w rozkładach jazdy
(...)
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Zagłosowałem w ankiecie na opcję "tak, jest jeszcze wiele do zrobienia", chociaż uważam, że dobrze, że został postawiony szlaban na niekiedy bezmyślne zmiany, typu likwidacja 404, a w dodatku skrócenie 186. Szkoda, że ograniczenie tfurczej działalności trasowców nie zostało wymuszone wcześniej, bo połowa mieszkańców szeroko pojętej Ochoty nie straciłaby dwóch dobrych połączeń z Kołem, Bielanami i Tarchominem. Z drugiej strony dobrze, że w ogóle to nastąpiło (ukrócenie zamiarów poniektórych pracowników ZTMu), bo znając życie za jakiś czas 186 wchłoęłoby 414, z takiego samego powodu co 404. At tak przynajmniej (tak prędko) to nie natapi.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
- Petroniusz
Czytając Twoje wypowiedzi - a to Grochów, a to Tarchomin, a to Gocław - zaczynam się zastanawiać, w którym kawałku Warszawy mieszkasz i w jakiej relacji podróżujesz? Ergo - czy odczułeś przywołane przez Ciebie zmiany na własnej skórze.EMU 6011 pisze:Cały czas twierdzę, że od lat jest ten sam negatywny trend. Przykłąd: to co działo się z 501, 111 i 117 na Gocław. W minionych 2 latach nie zauważyłem żadnej poprawy jeśli chodzi o autobusy dzienne i tramwaje.
Pytanie pomocnicze - czy np. podróżowałeś starym i nowym E-4 z przystanku np. Myśliborska i zauważyłeś różnicę po rozdzieleniu dwóch linii.
Od czasu likwidacji silnej linii E-4 nie jeżdżę tam komunikacją. Jeszcze raz powdażam, będę to robił do mojego lub ZTM końca, krytykuje niesprecyzowane założenia ogólnych zmian w komunikacji. ZTM działa chaotycznie i wybiurczo. W tej chwili najbardziej można być pewnym własnego samochodu lub roweru.
Jeden lud! Jeden wawkom! Jeden MeWa!
Zajrzyj do rocznika statystycznego, gdyby nie przyłączenie Wesołej doszedłbyś do wniosku, że od 1995 liczba mieszkańców Warszawy zmalała , przynajmniej tych płacących podatki w Warszawie a z tego się finansuje m.in komunikację miejską (no doszło jeszcze tzw. janosikowe, które dodatkowo uszczupliło dochody miasta).Colony pisze:To jest realna częstotliwość? Jakoś wątpię. Popatrz ile osób mieszkało wtedy w Warszawie, jakie były potrzeby przewozowe, ...EMU 6011 pisze:Nie. Jeszcze w 1995 jeździła co 5 minut.
Że jak? Ciekawe, ale mieszkańcy Tarchomina i Nowodworów w przytłaczającej większości chwalą ta likwidację i zastąpienie silnymi E4 i E8 do których wreszcie mogą się zmieścić.EMU 6011 pisze:Od czasu likwidacji silnej linii E-4.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Bo to jest raczej oczywiste, że zamiast ciągnąć 20 brygad przez 10 kilometrów, oszczędniej jest 10 brygad ciągnąć przez 6, a 10 przez 10 km z przystankami dopiero na ostatnich czterech.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Oczywiste tylko dla myślących, jak widać.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- tarantula01
- Kontakt:
Mieszkańcy Tarchomina i Nowodworów chwalą to rozdzielenie, ale zupełnie z innych powodów. Owszem, Tarchomin za to, że może wejść do E-4 w szczycie i po wejściu nie stać z twarzą na drzwiach, ale już w Nowodworach E-8 nazywane jest taksówką do metra - stąd Nowodworzanie nie lubią np. 508.MisiekK pisze:Że jak? Ciekawe, ale mieszkańcy Tarchomina i Nowodworów w przytłaczającej większości chwalą ta likwidację i zastąpienie silnymi E4 i E8 do których wreszcie mogą się zmieścić.EMU 6011 pisze:Od czasu likwidacji silnej linii E-4.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl