Trasa Łazienkowska i nie tylko

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
m72
(mateusz72)

Post autor: m72 » 02 wrz 2009, 17:01

JKTpl pisze:Analizowana jest obecnie także możliwość połączenia Targówka z metrem, przez Trasę W-Z.
:D
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.

Awatar użytkownika
TGM

Post autor: TGM » 02 wrz 2009, 17:26

ZTM pisze:"Czterysta ósemka" jeszcze wróci
(...) ich autobus powróci na warszawskie ulice. Stanie się to już jesienią.(...)
ZTM analizuje możliwość jej przywrócenia.
Trwają analizy dotyczące jej trasy.
:-s
zwiększona zostanie częstotliwość kursowania linii 523 (z 15 do 6 minut w godzinach szczytu).
:shock:
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.

Rosa

Post autor: Rosa » 02 wrz 2009, 17:45

Hehe, to ZTM juz sie chyłkiem zaczyna wycofywac ze zmian.
Niedługo pewnie tak samo się stanie ze 186. Jak widać jest dużo sensu w tym moratorium na zmiany bo to wrześniowe zamieszanie okaże się najprawdopodobniej całkowicie niepotrzebne.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 02 wrz 2009, 18:26

Potniemy 520, 523, 504, 500, 131... Wozy się znajdą.

Ja naprawdę nie wiem, dokąd i na jakich wozach miałoby jechać to 408. Tego, co jest na wtyczkach na 182 (a za tydzień ma być w rozkładzie), moooże wystarczy na 408 co 20 minut z Ostrobramskiej na DWZ. Kogo to ma uciszyć? Nie mówiąc o tym, że wycofać z WAŁU MIEDZESZYŃSKIEGO, a może i TORWARU się da, ale przyśpiech na KANALE GOCŁAWSKIM? :shock: Jak dostaną 182 co 5 minut, a po trzech tygodniach się im powie "adios, zabieramy", to będzie jedna wielka kpina :bredzisz: Przynajmniej 523 (wzmocnione wozami z 408) wygląda stosunkowo bezpiecznie, skoro w tej samej informacji umieszczono wzmiankę o jego częstotliwości)... :/
Rosa pisze:Niedługo pewnie tak samo się stanie ze 186.
O tym na razie mowy nie ma. Ale gdyby... Jak przywrócimy stare rozkłady 186 i 504, to dopiero się zacznie :mur:
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
TGM

Post autor: TGM » 02 wrz 2009, 20:20

Bastian pisze:Potniemy(...) 131... Wozy się znajdą.
Zostawiając 422 co 20 minut :> ?
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 02 wrz 2009, 21:07

reserved pisze:
JKTpl pisze:Pasażerów, którzy korzystali z linii 408, ucieszy na pewno informacja, że ich autobus powróci na warszawskie ulice. Stanie się to już jesienią.
=D>
Dlaczego cieszy Cię pogorszenie komunikacji :?: ](*,)
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

reserved

Post autor: reserved » 02 wrz 2009, 21:14

R-11 Kleszczowa pisze:Dlaczego cieszy Cię pogorszenie komunikacji :?: ](*,)
Dlatego że owe pogorszenie komunikacji pomoże pasażerom dostać się rano do miejsc pracy/nauki etc.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 02 wrz 2009, 21:20

reserved pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:Dlaczego cieszy Cię pogorszenie komunikacji :?: ](*,)
Dlatego że owe pogorszenie komunikacji pomoże pasażerom dostać się rano do miejsc pracy/nauki etc.
Nie pomoże ani Rembertowowi (on potrzebuje lepszej i zupełnie innej pomocy) ani nie pomoże Jelonkom (one w ogóle nie potrzebują pomocy bo 408 od pewnego czasu było tutaj zbędne). Więc komu pomoże :?: Tobie :> :?:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

zzz

Post autor: zzz » 02 wrz 2009, 21:22

R-11 Kleszczowa pisze:ie pomoże ani Rembertowowi (on potrzebuje lepszej i zupełnie innej pomocy) ani nie pomoże Jelonkom (one w ogóle nie potrzebują pomocy bo 408 od pewnego czasu było tutaj zbędne). Więc komu pomoże :?: Tobie :> :?:
Tez malo prawdopodobne bo cos trzeba bedzie na TŁ ciachnac.

reserved

Post autor: reserved » 02 wrz 2009, 21:24

R-11 Kleszczowa pisze:Nie pomoże ani Rembertowowi (on potrzebuje lepszej i zupełnie innej pomocy) ani nie pomoże Jelonkom (one w ogóle nie potrzebują pomocy bo 408 od pewnego czasu było tutaj zbędne). Więc komu pomoże :?: Tobie :> :?:
A niech se tną na Rembertowie czy Jelonkach, nie znam tamtejszej komunikacji więc się nie wypowiadam. Mnie interesuje odcinek od DWZ do Wisły i tutaj ta linia jest potrzebna przynajmniej. Jeżdżę codziennie to chyba wiem, jak wygląda frekwencja. ;-)

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 02 wrz 2009, 21:25

reserved pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:Nie pomoże ani Rembertowowi (on potrzebuje lepszej i zupełnie innej pomocy) ani nie pomoże Jelonkom (one w ogóle nie potrzebują pomocy bo 408 od pewnego czasu było tutaj zbędne). Więc komu pomoże :?: Tobie :> :?:
A niech se tną na Rembertowie czy Jelonkach, nie znam tamtejszej komunikacji więc się nie wypowiadam. Mnie interesuje odcinek od DWZ do Wisły i tutaj ta linia jest potrzebna przynajmniej.
Nie jest potrzebna. Pasażerów z powodzeniem mogą przejąć częstsze 523, 182 oraz inne linie.
Albert Camus-"Dżuma"

reserved

Post autor: reserved » 02 wrz 2009, 21:30

R-11 Kleszczowa pisze:Nie jest potrzebna. Pasażerów z powodzeniem mogą przejąć częstsze 523, 182 oraz inne linie.
Po obserwacji dzisiejszego dnia jestem zdolny poprzeć Cię w tej kwestii. Mimo wszystko znając ZTM w niedługim czasie potną i tak 523 a 408 nie przywrócą i będzie jeszcze gorzej. A tak to co dwie linie to nie jedna. I zawsze jakaś przyjedzie choćby ZTM chciał jak najbardziej na złość zrobić pasażerom częstotliwością.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 02 wrz 2009, 21:35

reserved pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:Nie jest potrzebna. Pasażerów z powodzeniem mogą przejąć częstsze 523, 182 oraz inne linie.
Po obserwacji dzisiejszego dnia jestem zdolny poprzeć Cię w tej kwestii. Mimo wszystko znając ZTM w niedługim czasie potną i tak 523 a 408 nie przywrócą i będzie jeszcze gorzej. A tak to co dwie linie to nie jedna. I zawsze jakaś przyjedzie choćby ZTM chciał jak najbardziej na złość zrobić pasażerom częstotliwością.
Znaczy się fyfnaście linii co fyfnaście minut :?: Nadal nie rozumiesz, że przywrócenie 408 będzie miało negatywne skutki na cały ciąg :?: Fakt - będziesz miał kadłubka co 20 minut ale Ostrobramska straci 182 co 5 minut, a Ochota 523 z wcale nie gorszą częstotliwością :?: Czy co - pogorszenie poprawi dojazd do pracy i szkoły :?:
Albert Camus-"Dżuma"

reserved

Post autor: reserved » 02 wrz 2009, 21:38

R-11 Kleszczowa pisze:Nadal nie rozumiesz, że przywrócenie 408 będzie miało negatywne skutki na cały ciąg :?:
Nawet jeśli będzie jeździł tylko rano i na skróconej trasie? :>

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 02 wrz 2009, 21:40

reserved pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:Nadal nie rozumiesz, że przywrócenie 408 będzie miało negatywne skutki na cały ciąg :?:
Nawet jeśli będzie jeździł tylko rano i na skróconej trasie? :>
Przede wszystkim... Nie zauważyłeś, że 182 jest rano co 5 minut, 523 jest rano co 6 minut :?:
Albert Camus-"Dżuma"

ODPOWIEDZ