Linie nocne po reformie

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 04 wrz 2009, 0:11

Ja bym się zapytał raczej KIEDY zostaną poprawione rozkłady na stronie?

Wg rozkładu "na dziś" do N11 nadal mogę wsiąść na przystanku :mewa: Ratusz i wysiąść na Parku Praskim...

Co to za problem poprawić rozkłady, chociaż w internecie?
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 04 wrz 2009, 0:48

Taki, że 3/4 sekcji rozkładów nie ma w pracy z powodu chorób, urlopów itp.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 04 wrz 2009, 0:49

Heh, to tylko się cieszyć, że nowe są...

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 04 wrz 2009, 1:01

pawcio pisze:Taki, że 3/4 sekcji rozkładów nie ma w pracy z powodu chorób, urlopów itp.
To do zdjęcia (nie zmiany!) rozkładów ze strony internetowej potrzeba całej sekcji?
Skąd osoba sprawdzająca rozkłąd może wiedzieć o tym, że przystanek, dla którego sprawdza aktualny rozkład nie istnieje? Przecież to nic innego jak dezinformacja...

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 04 wrz 2009, 1:03

SławekM pisze:Heh, to tylko się cieszyć, że nowe są...
A żebyś wiedział.
MeWa pisze:To do zdjęcia (nie zmiany!) rozkładów ze strony internetowej potrzeba całej sekcji?
Zdejmiesz rozkłady całej linii? Odważne.
MeWa pisze:Skąd osoba sprawdzająca rozkłąd może wiedzieć o tym, że przystanek, dla którego sprawdza aktualny rozkład nie istnieje? Przecież to nic innego jak dezinformacja...
Nie mówię, że nie. Ja tylko tłumaczę, skąd to się bierze.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 04 wrz 2009, 1:23

pawcio pisze:Taki, że 3/4 sekcji rozkładów nie ma w pracy z powodu chorób, urlopów itp.
Czekaj, czekaj. A co mnie to obchodzi?
Czy jak zapomnę biletu skasować bo jestem chory to kogoś to będzie obchodzić?
ŁK

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 04 wrz 2009, 1:32

Zdejmiesz rozkłady całej linii? Odważne.
to trzeba zdjąć / ukryć rozkład całej linii, a nie można przystanków :mewa: Ratusz i Park Praski?

Awatar użytkownika
ZaciszaniN
Kontakt:

Post autor: ZaciszaniN » 06 wrz 2009, 21:20

Co za bencwały ](*,) ](*,) ](*,)
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.

Misiek997
Zbanowany

Post autor: Misiek997 » 25 wrz 2009, 23:04

Brawo dla debili z ZTM-u cudo malina panowie jesteście
Kto jest odpowiedzialny za to że N35 kurs o 00:42 wypadł z rozkładu? Co to ku**a ma być? Ten akurat kurs cieszył się sporym zainteresowaniem ze strony kierowców a teraz co? wyjdę z pracy 00:25 i co? następny 1:12. Porąbało was do reszty? Dlaczego wszystkie inne zajezdnie mają nocny co 30 min a Kleszczowa co godzinę? dlaczego przez debilizm kogoś z ZTM-u ja mam być teraz godzinę później w domu? Żeście się panowie popisali brawo.
A 517 co 15 min to żart prawda?

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 25 wrz 2009, 23:35

Misiek997 pisze:To jest żart...
Nie.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 25 wrz 2009, 23:39

Misiek997 pisze:a teraz co? wyjdę z pracy 00:25 i co? następny 1:12
O 0:43 masz N85 z MIKOŁAJSKIEJ, jak się przejdziesz, to schudniesz i ci może ciśnienie opadnie i żyłka nie pęknie. A jak ci się nie chce, to o 0:44 jedziesz N01 do HYNKA i łapiesz tam o 0:53 N38 do centrum. Jak wolisz wcześniej, to o 0:28 masz N01 do CIEPŁOWNI WOLA, gdzie łapiesz o 0:44 N42 do centrum. Jak kto mądry, to myśli i szuka, jak kto głupi, to stoi i krzyczy.

I jeszcze jedno - ostrzegam po raz ostatni: mam dość twojego chamstwa, którym nas od paru miesięcy raczysz. Poważne ostrzeżenie już miałeś i najwyraźniej niczego cię ono nie nauczyło. Jeszcze jeden wyskok, a pożegnamy się na amen. Apelację możesz wnieść do najbliższego składu węgla.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 25 wrz 2009, 23:41

^^^ N01 ;)

"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Misiek997
Zbanowany

Post autor: Misiek997 » 26 wrz 2009, 8:14

Nie.
Dla mnie to żart
Bastian pisze:O 0:43 masz N85 z MIKOŁAJSKIEJ
to może być 0:41. Przemarsz od zajezdni do Mikołajskiej to ok 10 min. Czyli najpóźniej trzeba wyjść z zajezdni o 00:30 i zasuwać po 10 h biegiem by móc dojechac do domu...
Bastian pisze:to schudniesz i ci może ciśnienie opadnie i żyłka nie pęknie.
Wara ode mnie i od mojego wyglądu (teraz powinieneś sobie wpierdzielić pkt za obrazę mnie)
Bastian pisze:A jak ci się nie chce, to o 0:44 jedziesz N01 do HYNKA i łapiesz tam o 0:53 N38 do centrum. Jak wolisz wcześniej, to o 0:28 masz N01 do CIEPŁOWNI WOLA, gdzie łapiesz o 0:44 N42 do centrum. Jak kto mądry, to myśli i szuka, jak kto głupi, to stoi i krzyczy.
Czy ty w ogóle wiesz co się dzieje z N01 w granicach czasowych 23:00 - do 01:00 ? Nie ma opcji by to było o czasie. Taki jest rozkład zapytaj Marcusa który nawet pierdyknął raport na to że N01 przyjeżdża średnio 10-15 min w plecy na Młociny :/
A co do przesiadki na N42 to masz 5 min na ciepłowni więc musisz zasuwać na przełaj bo N42 zawsze jest na kominach +2 i mu się nie dziwie bo tam jest za dużo czasu...
Bastian pisze:I jeszcze jedno - ostrzegam po raz ostatni: mam dość twojego chamstwa
Czy nazwanie to co zrobiliście to nie prawda?
Bastian pisze:Poważne ostrzeżenie już miałeś i najwyraźniej niczego cię ono nie nauczyło
To ostrzeżenie dostałem niewinnie bo inna osoba wogóle nie została ukarana która awanturę sprowokowała ale EOT
Bastian pisze:Jeszcze jeden wyskok, a pożegnamy się na amen
Nie widzę nic obraźliwego w tym co napisałem. Skoro ponad połowa pasażerów uważa że ZTM to banda debili to coś w tym musi być....

kaaban pisze:Ty akurat jesteś z tych, co najbardziej się mądrzą tam, gdzie nie jeżdżą, czyli najgorsza opcja.
=D> =D> =D>

reserved pisze:Weź sobie samochód, po co liczyć na coraz gorszą komunikację.
I niestety tak trzeba będzie zrobić...
Glonojad pisze:Jest jeszcze jedna gorsza,, smarkateria żyjąca na garnuszku rodziców, której się wydaje, że wszyscy jeżdżą na trasie dom - szkoła (dodajmy: ich dom - ich szkoła) a brygady rosną na drzewach.
Znowu pan g wszystko wiedzący. Akurat tutaj jest postulat o N35 które służy jako dowóz ludzi do pracy i z pracy...
Trzeba zatem pod zajezdnię wola wypierdzielić N42 b po co niech mają co godzinę, albo pod Mokotowem niech nic nie jeździ bo po co...
Albo mam pomysł skąd wziąć brygadę na to N35. Potnijmy N13 na Tarchomin :D

[ Dodano: |26 Wrz 2009|, 2009 09:18 ]
wracając jeszcze do N85:
Zatem można ją puścić na dwa sposoby:
od skrzyżowania Techników/Popularna ulicami: Popularną, Chrobrego, Kleszczową, Al. Jerozolimskie i dalej własną trasą
lub
awaryjnie otwieramy Krańcową dla autobusów na te 2 miesiące i wtedy jak dawne 605. Naprawdę nic się nie da zrobić? Czy naprawdę odcinek od Techników do Alej jest tak ważny i masa ludzi tam wsiada/wysiada?

A co do jeszcze sugestii Bastiana co do marszu na Mikołajską. Ja przypominam mamy już jesień a i niedługo nastanie zima będzie padał deszcz i śnieg jak iśc do cholery na ta mikołajską a potem tam czekać skoro tam nawet nie ma wiaty przystankowej. JAk już spieprzamy komunikację to myślmy chociaż o ludziach którzy i tak muszą z niej skorzystać...

Awatar użytkownika
Solaris U10

Post autor: Solaris U10 » 26 wrz 2009, 9:25

To ja może zamiast się awanturować, coś konstruktywnego zaproponuję: skierowanie N85 przez Kleszczową-Chrobrego-Popularną. W Pruszkowie jest prawie 50 minut postoju, więc nie powinno być problemu z czasem. Wypadający z trasy przystanek Mikołajska znajduje się raptem 200m od Techników, więc nieliczni pasażerowie z tego przystanku nie będą musieli wiele nadkładać.

dzidek

Post autor: dzidek » 26 wrz 2009, 11:06

Bastian pisze:jak się przejdziesz, to schudniesz
Widzę, że niezły przykład idzie "z góry" no brawo, brawo tym razem się żeś nieźle popisał.

Misiek997 ale po co w ogóle ta gadka jak nikt z piszących z Tobą pewnie ani razu nie wracał z rejonów Kleszczowej nocnym do domu ;) Możesz pisać i pisać a to nic nie pomoże ;) Jak czytam propozycje by wracać N01 i przesiadać się na innych przystankach w nocne do Śródmieścia to przypomina mi się sprawa z 136 , która niegdyś była bardzo słabo zapełniona i ZTM na siłę próbował wsadzać pasażerów chociażby poprzez skrócenie 186 i teraz z N01 jest tak samo :P Linia marnie wykorzystywana to na siłę wsadzić kilkunastu kierowców do niej by się frekwencja nagle poprawiła :P
Masz przynajmniej przyzwolenie od Bastiana na prowadzenie autobusów bez biletów bo chyba nie będziesz z pieniędzmi i biletami latał całą Krańcową do Popularnej w nocy (-X

Pomysł z N85 przez Kleszczową jest bardzo dobry ale widać nie można było o tym pomyśleć ...

ODPOWIEDZ