DTP 2009

Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam

rudy

Post autor: rudy » 20 wrz 2009, 20:46

A oto zadowolony uczestnik DTP (wprawdzie siedzi za "sterami" tramwaju, ale jak sam twierdzi będzie w przyszłości "kierowcą od autobusu"... :p ).

Obrazek
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
m72
(mateusz72)

Post autor: m72 » 20 wrz 2009, 20:47

Pozwolę sobie odpowiedzieć na wszystkie zapytania, wnioski, uwagi, ine takie rzeczy z kilku stron.

METALL22 pisze:Są autobusy ale bez najważniejszego ikarusa !! Czyżby się urzędasy z ZTM-u wstydzili
ZTM nie ma przecież żadnego ikarusa a wozy wystawia przewoźnik (tutaj MZA).

bart235 pisze:organizacja tramwajowa też lipa zwykłe 13N zamiast zabytków zajezdnia Żoliborz lipa straszna
Zajezdnia się nie postarała a dodatkowo TW miały szacher macher z eNkami.

floyd pisze:Mnie też się nie podobało :( Szkoda, że MZA wysłało jedynie nowe pojazdy, przecież zawsze na DTP dzieciarnia (a nawet trochę starsi), ustawiali się w kolejkach żeby usiąść za kierownicą.
W nowych też można usiąść za kierownicą, ba nawet można sobie ustawić napis na wyświetlaczu.

Piotrek pisze:Mapka tylko taka mała gdzieś na słupie naklejona ze schematem imprezy.
Miała być duża a to, że została naklejona taka to tylko dobra wola informatorów była, którzy to mieliśmy o kilka sztuk więcej.

Piotrek pisze:Największą beznadzieją było dla mnie jednak to, że zajezdnie zamknęli ok 15-16. Trzeba było napisać na plakacie, że zajezdnie do 15! Ja sobie spokojnie zwiedzam, o 16 chce jechać na Żoliborz a tu mnie ochroniarz już nie wpuszcza. Heh, a ludzi pełno przybywało pod zajezdnię.
Tak przewoźnicy sobie zażyczyli. Ochrona i tak nie mogła wpuszczać pojedynczych osób. Jedynie w tramwaju/autobusie.

Mr_Kolesław pisze:Wejściówki na STP szybko się skończyły (sporo ludzi odeszło "z kwitkiem" - w tym ja)
Zawsze się tak działo. MW ma określoną pulę i tyle. Problemem jest to, że ludzie rzucają się jak na papier toaletowy za nieboszczki komuny.

Bernard pisze:Do tego czepiająca się ochrona: tam nie wolno, tu nie wchodzić itp.
Tam tacy zawsze ;)

Bernard pisze:- mniej gadżetów i ulotek niż zawsze :sad:
Kryzys panie! :D

kris126 pisze:Na Woronicza było najlepiej: wstęp dla wszystkich i wszędzie
Jesteś tego pewien, że wszędzie? Gwarantuję, że nie.

kris126 pisze:Ogólnie było do kitu. Byłem i się zawiodłem :smutny:
Polecam samemu zorganizować wszystko i dograć się ze wszystkimi przewoźnikami aby każdego zadowolić. Powodzenia.

Piotrek pisze:przegląd całego taboru ZTM,
ZTM nie ma ani jednego autobusu czy tramwaju. Chcesz oglądać wozy NR ZTM? :D
beni pisze:Po dzisiejszym i wczorajszym dniu mogę tylko powiedzieć jedno organizatorzy do bani a tak po za tym ZARZĄD TĘPYCH MÓZGÓW coś w tym jest.

To może jako wolontariusz poświęcisz swój wolny czas i to zorganizujesz, dogadasz wszystko, wszystkich, przewoźników, atrakcje i inne dmuchawce? Chyba nie...

Dodatkowo pragnąłbym nadmienić, że impreza jest dla wszystkich warszawiaków a nie tylko dla miłośników komunikacji miejskiej. To nie ma być spęd wszelkiego rodzaju maniaków i zapaleńców, ale czas w którym zwykły mieszkaniec Warszawy może zobaczyć na spokojnie autobus, tramwaj, przejechać się nim, zadać pytanie i dostać zajebiście ciągnącą się krówkę ZTM.

Jeszcze jakieś wątpliwości?
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.

radeom

Post autor: radeom » 20 wrz 2009, 20:50

m72 pisze:ba nawet można sobie ustawić napis na wyświetlaczu.
Jaką rodzice mieli radochę, jak ustawiałem imię dziecka na wyświetlaczu dla zdjęcia. :) Podziękowania dla Deserta za wytłumaczenie, jak programować sterownik.
m72 pisze:Chcesz oglądać wozy NR ZTM? :D
Na P&R stało kilka radiowozów. :D

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 20 wrz 2009, 20:54

radeom pisze:
m72 pisze:ba nawet można sobie ustawić napis na wyświetlaczu.
Jaką rodzice mieli radochę, jak ustawiałem imię dziecka na wyświetlaczu dla zdjęcia. :) Podziękowania dla Deserta za wytłumaczenie, jak programować sterownik.
m72 pisze:Chcesz oglądać wozy NR ZTM? :D
Na P&R stało kilka radiowozów. :D
Takie rzeczy są bardzo ważne. W sumie zamykanie i otwieranie drzwi też, oby tylko ktoś patrzył. Pamiętam że długo w moich myślach było przejechanie się w kabinie i pootwieranie drzwi, bo komunikacją "interesuję się" od 3 roku życia.
ŁK

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 20 wrz 2009, 20:55

ja bym system rozgłoszeniowy na Młocinach wykorzystał do nawdawania komunikatów o konkursach, odjazdach linii zabytkowych, zwiedzaniach itp.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Małryc

Post autor: Małryc » 20 wrz 2009, 21:04

Ja spotykałem się z mnóstwem pozytywnych opinii o imprezie tylko, że to byli zwykli warszawiacy. Fail... nie zrobiliśmy imprezy dla miłośników!! Jaka szkoda, że nie było wystawionego złomu.
Organizatorzy dwoili się i troili żeby wszystko było dograne a dograć coś nie jest łatwo przy kaprysach wszystkich wspólników. Ja z M72 stojąc całą imprezę przy wyjściu z metra, nie narzekaliśmy na brak pracy na informacji pasażerskiej i nie było łatwo bo czas na zjedzenie czegoś znalazłem pod koniec. A i tak jestem zadowolony.
Jeżeli było nudno to zgłoście się do pomocy przy następnym DTP bo narzekać to każdy jeden potrafi a robić to ni ma komu.

Awatar użytkownika
m72
(mateusz72)

Post autor: m72 » 20 wrz 2009, 21:08

Ja spotykałem się z mnóstwem pozytywnych opinii o imprezie tylko, że to byli zwykli warszawiacy.
Dokładnie. Impreza nie tylko dla miłośników. Jest dla wszystkich!
Małryc pisze:Ja z M72 stojąc całą imprezę przy wyjściu z metra, nie narzekaliśmy na brak pracy na informacji pasażerskiej i nie było łatwo bo czas na zjedzenie czegoś znalazłem pod koniec.
O, to, to.

Małryc pisze:A i tak jestem zadowolony.
Ja także ;)
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 20 wrz 2009, 21:11

Małryc pisze:Ja z M72 stojąc całą imprezę przy wyjściu z metra, nie narzekaliśmy na brak pracy na informacji pasażerskiej
... :D

Ale swoją drogą, z punktu widzenia warszawiaka, to miejsce faktycznie całkiem dobre i wystawa taboru, rozmieszczenie itp. były ok. Może poprawiałbym usytuowanie niektórych stoisk, bo tworzyły się wąskie gardła...
Tylko może faktycznie nie wyszło najlepiej z Kleszczową.
Na Żoliborzu stał tabor techniczny, można było wejść, w środku panowie opowiadali o funkcjach, w hali można było wejść pod tramwaj / do kabiny - spora atrakcja dla śmiertelników, a i pod tramwajem był jakiś mechanik, który odpowiadał na pytania. Więc tu moim zdaniem było ok ;)

Awatar użytkownika
m72
(mateusz72)

Post autor: m72 » 20 wrz 2009, 21:14

MeWa pisze:Małryc napisał/a:
Ja z M72 stojąc całą imprezę przy wyjściu z metra, nie narzekaliśmy na brak pracy na informacji pasażerskiej
No dobra, czasami była wolniejsza chwila :P

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 20 wrz 2009, 21:18

m72 pisze:
MeWa pisze:Małryc napisał/a:
Ja z M72 stojąc całą imprezę przy wyjściu z metra, nie narzekaliśmy na brak pracy na informacji pasażerskiej
No dobra, czasami była wolniejsza chwila :P
Jak staliście razem (i jeszcze jakimiś dziewczynami, i w porywach z ziomalem :D ), to faktycznie nie było co narzkać na brak zajęć :D :D :D

bart235
Zbanowany

Post autor: bart235 » 20 wrz 2009, 21:29

a czemu z zabytkowych tramwaów nie było żadnej berlinki ani 838+doczepy?
Bartosz Adamski

W związku z powtarzającą się wielokrotnie krytyką użytkowników dotyczacą gramatyki i ortografii Twoich postów proszę o korzystanie z dowolnej formy sprawdzania pisowni przed wysłaniem postu. Junior-admin i użytkownik hafilip84

Awatar użytkownika
rufio198
Kontakt:

Post autor: rufio198 » 20 wrz 2009, 21:37

MeWa pisze:Jak staliście razem (i jeszcze jakimiś dziewczynami, i w porywach z ziomalem :D ), to faktycznie nie było co narzkać na brak zajęć :D :D :D
Ziomala niańczyli? :D

A tak na marginesie - czytałem opinie o DTP w zeszłym roku czytam i w tym . W zeszłym było narzekanie, że znów Woronicza, ile razy można robić DTP na Woronicza itp. W tym roku zrobiono gdzie indziej - tez źle. Marudzą niektórzy i zrzędzą jak stare baby.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę :D
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach

Awatar użytkownika
m72
(mateusz72)

Post autor: m72 » 20 wrz 2009, 21:39

rufio198 pisze:Ziomala niańczyli? :D
Dzięki Bogu nie! :cfaniak:
rufio198 pisze:Marudzą niektórzy i zrzędzą jak stare baby.
Dokładnie tak.
Mam propozycję: nie róbmy DTP w przyszłym roku. Nikomu nie będzie się nie nie podobało, dla nikogo nie zabraknie wejściówki w ogóle będzie zajebiście :D

Awatar użytkownika
Plesim

Post autor: Plesim » 20 wrz 2009, 21:41

8239 pisze:Czy ktoś był po 19 na Zachodnim, widział stojące tam ST44 i 45? Bo miały wracać albo o 19, albo jutro o 7.
Obie miały już jechać o 18.30 ale opuszczając dworzec pół godziny pożniej jeszcze wszystkie stały.
MeWa pisze:ja bym system rozgłoszeniowy na Młocinach wykorzystał do nawdawania komunikatów o konkursach, odjazdach linii zabytkowych, zwiedzaniach itp.
Do tego trzeba byłoby zatrudnić dodatkowego człowieka gdyż osoby normalnie tam pracujące miały roboty po uszy.

A teraz krótkie podsumowanie.
Dzień I:
Ogromne podziękowania dla organizatorów za wielki wkład pracy. Miejsc wybrano bardzo dobrze a możliwości węzła są jeszcze większe. ;-) Ekspozycja była taka na jaką pozwolili przewoźnicy oraz producenci. Można był odczuć niedosyt ale trudno tu winić organizatorów. Zajezdnia "Żoliborz" to brak pokazania ścieżki codziennej jaka przechodzą tramwaje. Na szczęście pokazanie tokarki podtorowej trochę uratowało wkład TW w imprezę. Zajezdnia "Kleszczowa" to totalna porażka. Gdyby nie mój przejazd ogórkiem czas ten byłby kompletnie stracone. I nie jest to zdanie MKM ale wielu osób (także z dziećmi), które zdobyły wejściówki i liczyły na więcej.
podsumowując to nie wiem czy wrócić z koncepcją Woronicza. Duży teren i brak potrzeby dojazdowek a zabytki można wykorzystać do wożenia chętnych na trasach okólnych.
Dzień II
Jedno zdanie które mi się nasuwa to kompromitacja KM-ów. Chodzi o zwiedzanie elektrowozowni, która zakończyła się wielką awanturą. Ale nie będę sobie psuł nastroju wspominając tą przykrą sprawę. Miejsce wydaje mi się o wiele lepsze od Gdańskiego. A dzięki temu linie 103 i 197 przeżywały dziś niesamowitą popularność. ;-) Wybór taboru dość duży i chyba każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Pociągi parowe zorganizowane profesjonalnie.
To tak na szybko.

Awatar użytkownika
rufio198
Kontakt:

Post autor: rufio198 » 20 wrz 2009, 21:46

Tak by chyba było najlepiej - tylko że ta impreza wpisała się w kalendarz imprez warszawskich.
A co do części kolejowej- byłem dziś ok 15 minut na WZP. Faktycznie łażenie po piachu było drażniące - ale oprócz paru marud z tego forum czy ztm.binares nie zauważyłem żeby ludzie masowo opuszczali teren DTP. Wprost przeciwnie. Kolega nie miał gdzie zaparkować auta. A przyjechaliśmy przed 16. Obaj byliśmy w szoku - na Gdańskim o tej porze impreza powoli wygasała.
A wszystkim marudom proponuje zastanowić się gdzie postawić stoiska na WZP -trzeba by zamknąć pętle przy Tunelowej

[ Dodano: |20 Wrz 2009|, 2009 21:48 ]
Plesim pisze:Dzień II
Jedno zdanie które mi się nasuwa to kompromitacja KM-ów. Chodzi o zwiedzanie elektrowozowni, która zakończyła się wielką awanturą.
Jak możesz to napisz mi coś więcej o tej awanturze na priv.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę :D
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach

ODPOWIEDZ