DTP 2009
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
Pozwolę sobie odpowiedzieć na wszystkie zapytania, wnioski, uwagi, ine takie rzeczy z kilku stron.

To może jako wolontariusz poświęcisz swój wolny czas i to zorganizujesz, dogadasz wszystko, wszystkich, przewoźników, atrakcje i inne dmuchawce? Chyba nie...
Dodatkowo pragnąłbym nadmienić, że impreza jest dla wszystkich warszawiaków a nie tylko dla miłośników komunikacji miejskiej. To nie ma być spęd wszelkiego rodzaju maniaków i zapaleńców, ale czas w którym zwykły mieszkaniec Warszawy może zobaczyć na spokojnie autobus, tramwaj, przejechać się nim, zadać pytanie i dostać zajebiście ciągnącą się krówkę ZTM.
Jeszcze jakieś wątpliwości?
ZTM nie ma przecież żadnego ikarusa a wozy wystawia przewoźnik (tutaj MZA).METALL22 pisze:Są autobusy ale bez najważniejszego ikarusa !! Czyżby się urzędasy z ZTM-u wstydzili
Zajezdnia się nie postarała a dodatkowo TW miały szacher macher z eNkami.bart235 pisze:organizacja tramwajowa też lipa zwykłe 13N zamiast zabytków zajezdnia Żoliborz lipa straszna
W nowych też można usiąść za kierownicą, ba nawet można sobie ustawić napis na wyświetlaczu.floyd pisze:Mnie też się nie podobałoSzkoda, że MZA wysłało jedynie nowe pojazdy, przecież zawsze na DTP dzieciarnia (a nawet trochę starsi), ustawiali się w kolejkach żeby usiąść za kierownicą.
Miała być duża a to, że została naklejona taka to tylko dobra wola informatorów była, którzy to mieliśmy o kilka sztuk więcej.Piotrek pisze:Mapka tylko taka mała gdzieś na słupie naklejona ze schematem imprezy.
Tak przewoźnicy sobie zażyczyli. Ochrona i tak nie mogła wpuszczać pojedynczych osób. Jedynie w tramwaju/autobusie.Piotrek pisze:Największą beznadzieją było dla mnie jednak to, że zajezdnie zamknęli ok 15-16. Trzeba było napisać na plakacie, że zajezdnie do 15! Ja sobie spokojnie zwiedzam, o 16 chce jechać na Żoliborz a tu mnie ochroniarz już nie wpuszcza. Heh, a ludzi pełno przybywało pod zajezdnię.
Zawsze się tak działo. MW ma określoną pulę i tyle. Problemem jest to, że ludzie rzucają się jak na papier toaletowy za nieboszczki komuny.Mr_Kolesław pisze:Wejściówki na STP szybko się skończyły (sporo ludzi odeszło "z kwitkiem" - w tym ja)
Tam tacy zawszeBernard pisze:Do tego czepiająca się ochrona: tam nie wolno, tu nie wchodzić itp.
Kryzys panie!Bernard pisze:- mniej gadżetów i ulotek niż zawsze
Jesteś tego pewien, że wszędzie? Gwarantuję, że nie.kris126 pisze:Na Woronicza było najlepiej: wstęp dla wszystkich i wszędzie
Polecam samemu zorganizować wszystko i dograć się ze wszystkimi przewoźnikami aby każdego zadowolić. Powodzenia.kris126 pisze:Ogólnie było do kitu. Byłem i się zawiodłem
ZTM nie ma ani jednego autobusu czy tramwaju. Chcesz oglądać wozy NR ZTM?Piotrek pisze:przegląd całego taboru ZTM,
beni pisze:Po dzisiejszym i wczorajszym dniu mogę tylko powiedzieć jedno organizatorzy do bani a tak po za tym ZARZĄD TĘPYCH MÓZGÓW coś w tym jest.
To może jako wolontariusz poświęcisz swój wolny czas i to zorganizujesz, dogadasz wszystko, wszystkich, przewoźników, atrakcje i inne dmuchawce? Chyba nie...
Dodatkowo pragnąłbym nadmienić, że impreza jest dla wszystkich warszawiaków a nie tylko dla miłośników komunikacji miejskiej. To nie ma być spęd wszelkiego rodzaju maniaków i zapaleńców, ale czas w którym zwykły mieszkaniec Warszawy może zobaczyć na spokojnie autobus, tramwaj, przejechać się nim, zadać pytanie i dostać zajebiście ciągnącą się krówkę ZTM.
Jeszcze jakieś wątpliwości?
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
Takie rzeczy są bardzo ważne. W sumie zamykanie i otwieranie drzwi też, oby tylko ktoś patrzył. Pamiętam że długo w moich myślach było przejechanie się w kabinie i pootwieranie drzwi, bo komunikacją "interesuję się" od 3 roku życia.radeom pisze:Jaką rodzice mieli radochę, jak ustawiałem imię dziecka na wyświetlaczu dla zdjęcia.m72 pisze:ba nawet można sobie ustawić napis na wyświetlaczu.Podziękowania dla Deserta za wytłumaczenie, jak programować sterownik.
Na P&R stało kilka radiowozów.m72 pisze:Chcesz oglądać wozy NR ZTM?
ŁK
Ja spotykałem się z mnóstwem pozytywnych opinii o imprezie tylko, że to byli zwykli warszawiacy. Fail... nie zrobiliśmy imprezy dla miłośników!! Jaka szkoda, że nie było wystawionego złomu.
Organizatorzy dwoili się i troili żeby wszystko było dograne a dograć coś nie jest łatwo przy kaprysach wszystkich wspólników. Ja z M72 stojąc całą imprezę przy wyjściu z metra, nie narzekaliśmy na brak pracy na informacji pasażerskiej i nie było łatwo bo czas na zjedzenie czegoś znalazłem pod koniec. A i tak jestem zadowolony.
Jeżeli było nudno to zgłoście się do pomocy przy następnym DTP bo narzekać to każdy jeden potrafi a robić to ni ma komu.
Organizatorzy dwoili się i troili żeby wszystko było dograne a dograć coś nie jest łatwo przy kaprysach wszystkich wspólników. Ja z M72 stojąc całą imprezę przy wyjściu z metra, nie narzekaliśmy na brak pracy na informacji pasażerskiej i nie było łatwo bo czas na zjedzenie czegoś znalazłem pod koniec. A i tak jestem zadowolony.
Jeżeli było nudno to zgłoście się do pomocy przy następnym DTP bo narzekać to każdy jeden potrafi a robić to ni ma komu.
Dokładnie. Impreza nie tylko dla miłośników. Jest dla wszystkich!Ja spotykałem się z mnóstwem pozytywnych opinii o imprezie tylko, że to byli zwykli warszawiacy.
O, to, to.Małryc pisze:Ja z M72 stojąc całą imprezę przy wyjściu z metra, nie narzekaliśmy na brak pracy na informacji pasażerskiej i nie było łatwo bo czas na zjedzenie czegoś znalazłem pod koniec.
Ja takżeMałryc pisze:A i tak jestem zadowolony.
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
- MeWa
- Cukiereczek
...Małryc pisze:Ja z M72 stojąc całą imprezę przy wyjściu z metra, nie narzekaliśmy na brak pracy na informacji pasażerskiej
Ale swoją drogą, z punktu widzenia warszawiaka, to miejsce faktycznie całkiem dobre i wystawa taboru, rozmieszczenie itp. były ok. Może poprawiałbym usytuowanie niektórych stoisk, bo tworzyły się wąskie gardła...
Tylko może faktycznie nie wyszło najlepiej z Kleszczową.
Na Żoliborzu stał tabor techniczny, można było wejść, w środku panowie opowiadali o funkcjach, w hali można było wejść pod tramwaj / do kabiny - spora atrakcja dla śmiertelników, a i pod tramwajem był jakiś mechanik, który odpowiadał na pytania. Więc tu moim zdaniem było ok
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
No dobra, czasami była wolniejsza chwilaMeWa pisze:Małryc napisał/a:
Ja z M72 stojąc całą imprezę przy wyjściu z metra, nie narzekaliśmy na brak pracy na informacji pasażerskiej
...
- MeWa
- Cukiereczek
Jak staliście razem (i jeszcze jakimiś dziewczynami, i w porywach z ziomalemm72 pisze:No dobra, czasami była wolniejsza chwilaMeWa pisze:Małryc napisał/a:
Ja z M72 stojąc całą imprezę przy wyjściu z metra, nie narzekaliśmy na brak pracy na informacji pasażerskiej
...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
a czemu z zabytkowych tramwaów nie było żadnej berlinki ani 838+doczepy?
Bartosz Adamski
W związku z powtarzającą się wielokrotnie krytyką użytkowników dotyczacą gramatyki i ortografii Twoich postów proszę o korzystanie z dowolnej formy sprawdzania pisowni przed wysłaniem postu. Junior-admin i użytkownik hafilip84
W związku z powtarzającą się wielokrotnie krytyką użytkowników dotyczacą gramatyki i ortografii Twoich postów proszę o korzystanie z dowolnej formy sprawdzania pisowni przed wysłaniem postu. Junior-admin i użytkownik hafilip84
Ziomala niańczyli?MeWa pisze:Jak staliście razem (i jeszcze jakimiś dziewczynami, i w porywach z ziomalem), to faktycznie nie było co narzkać na brak zajęć
![]()
![]()
A tak na marginesie - czytałem opinie o DTP w zeszłym roku czytam i w tym . W zeszłym było narzekanie, że znów Woronicza, ile razy można robić DTP na Woronicza itp. W tym roku zrobiono gdzie indziej - tez źle. Marudzą niektórzy i zrzędzą jak stare baby.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Dzięki Bogu nie!rufio198 pisze:Ziomala niańczyli?
Dokładnie tak.rufio198 pisze:Marudzą niektórzy i zrzędzą jak stare baby.
Mam propozycję: nie róbmy DTP w przyszłym roku. Nikomu nie będzie się nie nie podobało, dla nikogo nie zabraknie wejściówki w ogóle będzie zajebiście
Obie miały już jechać o 18.30 ale opuszczając dworzec pół godziny pożniej jeszcze wszystkie stały.8239 pisze:Czy ktoś był po 19 na Zachodnim, widział stojące tam ST44 i 45? Bo miały wracać albo o 19, albo jutro o 7.
Do tego trzeba byłoby zatrudnić dodatkowego człowieka gdyż osoby normalnie tam pracujące miały roboty po uszy.MeWa pisze:ja bym system rozgłoszeniowy na Młocinach wykorzystał do nawdawania komunikatów o konkursach, odjazdach linii zabytkowych, zwiedzaniach itp.
A teraz krótkie podsumowanie.
Dzień I:
Ogromne podziękowania dla organizatorów za wielki wkład pracy. Miejsc wybrano bardzo dobrze a możliwości węzła są jeszcze większe.
podsumowując to nie wiem czy wrócić z koncepcją Woronicza. Duży teren i brak potrzeby dojazdowek a zabytki można wykorzystać do wożenia chętnych na trasach okólnych.
Dzień II
Jedno zdanie które mi się nasuwa to kompromitacja KM-ów. Chodzi o zwiedzanie elektrowozowni, która zakończyła się wielką awanturą. Ale nie będę sobie psuł nastroju wspominając tą przykrą sprawę. Miejsce wydaje mi się o wiele lepsze od Gdańskiego. A dzięki temu linie 103 i 197 przeżywały dziś niesamowitą popularność.
To tak na szybko.
Tak by chyba było najlepiej - tylko że ta impreza wpisała się w kalendarz imprez warszawskich.
A co do części kolejowej- byłem dziś ok 15 minut na WZP. Faktycznie łażenie po piachu było drażniące - ale oprócz paru marud z tego forum czy ztm.binares nie zauważyłem żeby ludzie masowo opuszczali teren DTP. Wprost przeciwnie. Kolega nie miał gdzie zaparkować auta. A przyjechaliśmy przed 16. Obaj byliśmy w szoku - na Gdańskim o tej porze impreza powoli wygasała.
A wszystkim marudom proponuje zastanowić się gdzie postawić stoiska na WZP -trzeba by zamknąć pętle przy Tunelowej
[ Dodano: |20 Wrz 2009|, 2009 21:48 ]
A co do części kolejowej- byłem dziś ok 15 minut na WZP. Faktycznie łażenie po piachu było drażniące - ale oprócz paru marud z tego forum czy ztm.binares nie zauważyłem żeby ludzie masowo opuszczali teren DTP. Wprost przeciwnie. Kolega nie miał gdzie zaparkować auta. A przyjechaliśmy przed 16. Obaj byliśmy w szoku - na Gdańskim o tej porze impreza powoli wygasała.
A wszystkim marudom proponuje zastanowić się gdzie postawić stoiska na WZP -trzeba by zamknąć pętle przy Tunelowej
[ Dodano: |20 Wrz 2009|, 2009 21:48 ]
Jak możesz to napisz mi coś więcej o tej awanturze na priv.Plesim pisze:Dzień II
Jedno zdanie które mi się nasuwa to kompromitacja KM-ów. Chodzi o zwiedzanie elektrowozowni, która zakończyła się wielką awanturą.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę