Też jestem za!JacekM pisze:Jak będzie mocne (10/10/10) 170 albo 122 to ok, ale jakoś nie chce mi się w to wierzyćDęboszczak pisze: Doszliśmy chyba do konkluzji, że 406 jest linią uzupełniającą anie główna i wiadomo które linie rozwijać. Taki przynajmniej był mój zamysł.eeee?Za to cieszy mnie dementi Jacka - jednak te wynalazki działają
Komunikacja na Targówku
Moderator: Wiliam
-
Dęboszczak
haha? nigdy nie widziałem tych linii bez zajętych przynajmniej wszystkich miejsc siedzącychGlonojad pisze:wolne miejsca leżące w 171 i 507
jak będzie aż tak mocne, to będzie za dużo i się będzie marnować brygady.JacekM pisze:Jak będzie mocne (10/10/10) 170 albo 122 to ok, ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć
ano działają, jak niedawno z przymusu musiałem jechać 103, to liczyłem na miejsce leżące, tymczasem musiałem stać (godz. 15)Za to cieszy mnie dementi Jacka - jednak te wynalazki działają
117 119 130 138 167 168 174 210 318 504 N36 N37
Zmienianie komunikacji miejskiej należy zacząć od zmieniania ZTMu.
Zmienianie komunikacji miejskiej należy zacząć od zmieniania ZTMu.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Pytanie, gdzie. Na Górczewskiej na pewno nie, ale na Bemowie rzeczywiście różnie bywa.rosier pisze:nigdy nie widziałem tych linii bez zajętych przynajmniej wszystkich miejsc siedzących![]()
No to te cele są osiągalne odpowiednio liniami 122, 170 i 122...JacekM pisze:Powązkowska i Maczka mają cele podróży na pl. Wilsona, dw. Gdańskim, również na Bemowie
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Osoba która głosi takie poglądy jak Zaciszanin sama o sobie publicznie świadczy. Mam tu na myśli kulturę osobistą, jak i wiedzę o funkcjonowaniu transportu publicznego. Już był w historii naszych zachodnich sąsiadów taki jeden jegomość co dzielił ludzi na tych różnej kategorii - wprowadzenie w życie jego poglądów kosztowało życie kilka milionów ludzi.reserved pisze:To ja może odpowiem. Nie jesteś człowiekiem 2 kategorii, tylko linia, którą jeździsz jest drugiej kategorii.kajo pisze:Czy uważasz mnie za człowieka 2 kategorii bo jeżdżę 709?Chociaż jak patrzę na ZTM to chyba jednak nawet nie pierwszej kategorii ale ponad wszystko.
Osobiście życzę sobie i wszystkim aby każda linia miejska w Warszawie osiągnęła taki poziom zapełnienia jak linie 709 czy 718. Bo jak na razie 85% linii miejskich nie osiąga nawet 80% przeciętnego zapełnienia w/w linii podmiejskich, a doprowadzenie do identycznego zapełnienia w liniach miejskich oznaczałoby ścięcie każdej linii miejskiej o 25% kursów w DP oraz 40% w DS.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
To naturalne, że w DS średnie wykorzystanie komunikacji miejskiej nie przekracza nigdy 50% o.O Jak ludzie muszą cały tydzień jeździć w ścisku, to niech przynajmniej przy łikendzie odpocznąFrencher pisze:Osobiście życzę sobie i wszystkim aby każda linia miejska w Warszawie osiągnęła taki poziom zapełnienia jak linie 709 czy 718. Bo jak na razie 85% linii miejskich nie osiąga nawet 80% przeciętnego zapełnienia w/w linii podmiejskich, a doprowadzenie do identycznego zapełnienia w liniach miejskich oznaczałoby ścięcie każdej linii miejskiej o 25% kursów w DP oraz 40% w DS.
Nie będzie za dużo - chodzi o zadośćuczynienie za pocięcie 406. Zresztą 122 kiedyś jeździło częściej niż obecniejak będzie aż tak mocne, to będzie za dużo i się będzie marnować brygady.
Fajnie, tylko co mnie (i innych) to obchodzi? Musisz się tu wtryniać?Frencher pisze:Osoba która głosi takie poglądy jak Zaciszanin sama o sobie publicznie świadczy. Mam tu na myśli kulturę osobistą, jak i wiedzę o funkcjonowaniu transportu publicznego. Już był w historii naszych zachodnich sąsiadów taki jeden jegomość co dzielił ludzi na tych różnej kategorii - wprowadzenie w życie jego poglądów kosztowało życie kilka milionów ludzi.
Osobiście życzę sobie i wszystkim aby każda linia miejska w Warszawie osiągnęła taki poziom zapełnienia jak linie 709 czy 718. Bo jak na razie 85% linii miejskich nie osiąga nawet 80% przeciętnego zapełnienia w/w linii podmiejskich, a doprowadzenie do identycznego zapełnienia w liniach miejskich oznaczałoby ścięcie każdej linii miejskiej o 25% kursów w DP oraz 40% w DS.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Zaraz chwila, ochrzaniasz go o to, że podał argumenty przeciwko wam, a do tego są one dobre i prawdziwe, jesteś żałosny.Fajnie, tylko co mnie (i innych) to obchodzi? Musisz się tu wtryniać?
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
To dość typowe - zaczęli nagonkę na podmiejskie jakby ich likwidacja pozwoliła rozwiązać problemy komunikacji autobusowej w Warszawie, a jak się okazało, że to brednie, to się nagle obudzili że "offtopic".kajo pisze:Zaraz chwila, ochrzaniasz go o to, że podał argumenty przeciwko wam, a do tego są one dobre i prawdziwe, jesteś żałosny.Fajnie, tylko co mnie (i innych) to obchodzi? Musisz się tu wtryniać?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Nie wytyczyć bus-pas na Puławskiej i częstotliwość się sama poprawi, ewentualnie znaleść kasę i rozpisać nowy przetarg na brygady przegubowe. Są inne rozwiązania.Łukasz pisze:Tak, skasować 517 i dodać brygad na 709.
Polecam: http://www.zm.org.pl
- fik
- Naczelne Chamidło
Akurat Jacek (który za retorykę w tej dyskusji ma u mnie oklepGlonojad pisze:To dość typowe - zaczęli nagonkę na podmiejskie jakby ich likwidacja pozwoliła rozwiązać problemy komunikacji autobusowej w Warszawie, a jak się okazało, że to brednie, to się nagle obudzili że "offtopic".
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
To fakt, niemniej wcześniej jakoś, że nagonka nie pasuje do tematu, nie piszczał. 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Umiejętność czytania ze zrozumieniem +100.kajo pisze:Zaraz chwila, ochrzaniasz go o to, że podał argumenty przeciwko wam, a do tego są one dobre i prawdziwe, jesteś żałosny.
Umiejętność czytania ze zrozumieniem +100.Glonojad pisze:To dość typowe - zaczęli nagonkę na podmiejskie jakby ich likwidacja pozwoliła rozwiązać problemy komunikacji autobusowej w Warszawie, a jak się okazało, że to brednie, to się nagle obudzili że "offtopic".
Ok, ja może i nie zdam matury z matmy, ale u Was z polskim czy angielskim (część czytanie ze zrozumieniem) też byłoby cienko
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
- Bastian
- Sułtan Maroka
No to i szuka się ich w gminach podmiejskich. Gdzie jeszcze szukać?kajo pisze:znaleść kasę
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow