Komunikacja na Targówku

Moderator: Wiliam

Dęboszczak

Post autor: Dęboszczak » 04 paź 2009, 14:44

JacekM pisze:
Dęboszczak pisze: Doszliśmy chyba do konkluzji, że 406 jest linią uzupełniającą anie główna i wiadomo które linie rozwijać. Taki przynajmniej był mój zamysł.
Jak będzie mocne (10/10/10) 170 albo 122 to ok, ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć
Za to cieszy mnie dementi Jacka - jednak te wynalazki działają ;)
eeee?
Też jestem za!

Awatar użytkownika
rosier

Post autor: rosier » 04 paź 2009, 14:54

Glonojad pisze:wolne miejsca leżące w 171 i 507
haha? nigdy nie widziałem tych linii bez zajętych przynajmniej wszystkich miejsc siedzących (-(
JacekM pisze:Jak będzie mocne (10/10/10) 170 albo 122 to ok, ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć
jak będzie aż tak mocne, to będzie za dużo i się będzie marnować brygady.
Za to cieszy mnie dementi Jacka - jednak te wynalazki działają
ano działają, jak niedawno z przymusu musiałem jechać 103, to liczyłem na miejsce leżące, tymczasem musiałem stać (godz. 15) ;-)
117 119 130 138 167 168 174 210 318 504 N36 N37

Zmienianie komunikacji miejskiej należy zacząć od zmieniania ZTMu.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 04 paź 2009, 16:06

rosier pisze:nigdy nie widziałem tych linii bez zajętych przynajmniej wszystkich miejsc siedzących (-(
Pytanie, gdzie. Na Górczewskiej na pewno nie, ale na Bemowie rzeczywiście różnie bywa.
JacekM pisze:Powązkowska i Maczka mają cele podróży na pl. Wilsona, dw. Gdańskim, również na Bemowie
No to te cele są osiągalne odpowiednio liniami 122, 170 i 122... :>
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 04 paź 2009, 19:01

reserved pisze:
kajo pisze:Czy uważasz mnie za człowieka 2 kategorii bo jeżdżę 709?
To ja może odpowiem. Nie jesteś człowiekiem 2 kategorii, tylko linia, którą jeździsz jest drugiej kategorii. ;-) Chociaż jak patrzę na ZTM to chyba jednak nawet nie pierwszej kategorii ale ponad wszystko.
Osoba która głosi takie poglądy jak Zaciszanin sama o sobie publicznie świadczy. Mam tu na myśli kulturę osobistą, jak i wiedzę o funkcjonowaniu transportu publicznego. Już był w historii naszych zachodnich sąsiadów taki jeden jegomość co dzielił ludzi na tych różnej kategorii - wprowadzenie w życie jego poglądów kosztowało życie kilka milionów ludzi.

Osobiście życzę sobie i wszystkim aby każda linia miejska w Warszawie osiągnęła taki poziom zapełnienia jak linie 709 czy 718. Bo jak na razie 85% linii miejskich nie osiąga nawet 80% przeciętnego zapełnienia w/w linii podmiejskich, a doprowadzenie do identycznego zapełnienia w liniach miejskich oznaczałoby ścięcie każdej linii miejskiej o 25% kursów w DP oraz 40% w DS.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą

Awatar użytkownika
Emyl
Podrzędne Chamidło
Kontakt:

Post autor: Emyl » 04 paź 2009, 21:25

Frencher pisze:Osobiście życzę sobie i wszystkim aby każda linia miejska w Warszawie osiągnęła taki poziom zapełnienia jak linie 709 czy 718. Bo jak na razie 85% linii miejskich nie osiąga nawet 80% przeciętnego zapełnienia w/w linii podmiejskich, a doprowadzenie do identycznego zapełnienia w liniach miejskich oznaczałoby ścięcie każdej linii miejskiej o 25% kursów w DP oraz 40% w DS.
To naturalne, że w DS średnie wykorzystanie komunikacji miejskiej nie przekracza nigdy 50% o.O Jak ludzie muszą cały tydzień jeździć w ścisku, to niech przynajmniej przy łikendzie odpoczną :p

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 04 paź 2009, 21:25

jak będzie aż tak mocne, to będzie za dużo i się będzie marnować brygady.
Nie będzie za dużo - chodzi o zadośćuczynienie za pocięcie 406. Zresztą 122 kiedyś jeździło częściej niż obecnie
Frencher pisze:Osoba która głosi takie poglądy jak Zaciszanin sama o sobie publicznie świadczy. Mam tu na myśli kulturę osobistą, jak i wiedzę o funkcjonowaniu transportu publicznego. Już był w historii naszych zachodnich sąsiadów taki jeden jegomość co dzielił ludzi na tych różnej kategorii - wprowadzenie w życie jego poglądów kosztowało życie kilka milionów ludzi.

Osobiście życzę sobie i wszystkim aby każda linia miejska w Warszawie osiągnęła taki poziom zapełnienia jak linie 709 czy 718. Bo jak na razie 85% linii miejskich nie osiąga nawet 80% przeciętnego zapełnienia w/w linii podmiejskich, a doprowadzenie do identycznego zapełnienia w liniach miejskich oznaczałoby ścięcie każdej linii miejskiej o 25% kursów w DP oraz 40% w DS.
Fajnie, tylko co mnie (i innych) to obchodzi? Musisz się tu wtryniać?
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

Awatar użytkownika
Emyl
Podrzędne Chamidło
Kontakt:

Post autor: Emyl » 04 paź 2009, 21:36

No jasne, że musi, przecież 709 i 718 to najważniejsze linie na targówku ;)

kajo

Post autor: kajo » 04 paź 2009, 21:46

Zaraz chwila, ochrzaniasz go o to, że podał argumenty przeciwko wam, a do tego są one dobre i prawdziwe, jesteś żałosny.
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 04 paź 2009, 21:48

kajo pisze:
Zaraz chwila, ochrzaniasz go o to, że podał argumenty przeciwko wam, a do tego są one dobre i prawdziwe, jesteś żałosny.
Tak, skasować 517 i dodać brygad na 709.
ŁK

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 04 paź 2009, 21:50

kajo pisze:
To dość typowe - zaczęli nagonkę na podmiejskie jakby ich likwidacja pozwoliła rozwiązać problemy komunikacji autobusowej w Warszawie, a jak się okazało, że to brednie, to się nagle obudzili że "offtopic".
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

kajo

Post autor: kajo » 04 paź 2009, 21:51

Łukasz pisze:Tak, skasować 517 i dodać brygad na 709.
Nie wytyczyć bus-pas na Puławskiej i częstotliwość się sama poprawi, ewentualnie znaleść kasę i rozpisać nowy przetarg na brygady przegubowe. Są inne rozwiązania.
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 04 paź 2009, 21:55

Glonojad pisze:To dość typowe - zaczęli nagonkę na podmiejskie jakby ich likwidacja pozwoliła rozwiązać problemy komunikacji autobusowej w Warszawie, a jak się okazało, że to brednie, to się nagle obudzili że "offtopic".
Akurat Jacek (który za retorykę w tej dyskusji ma u mnie oklep :P) ani słowem o podmiejskich się tu nie zająknął.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 04 paź 2009, 22:02

To fakt, niemniej wcześniej jakoś, że nagonka nie pasuje do tematu, nie piszczał. :p
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 04 paź 2009, 22:20

kajo pisze:Zaraz chwila, ochrzaniasz go o to, że podał argumenty przeciwko wam, a do tego są one dobre i prawdziwe, jesteś żałosny.
Umiejętność czytania ze zrozumieniem +100.
Glonojad pisze:To dość typowe - zaczęli nagonkę na podmiejskie jakby ich likwidacja pozwoliła rozwiązać problemy komunikacji autobusowej w Warszawie, a jak się okazało, że to brednie, to się nagle obudzili że "offtopic".
Umiejętność czytania ze zrozumieniem +100.

Ok, ja może i nie zdam matury z matmy, ale u Was z polskim czy angielskim (część czytanie ze zrozumieniem) też byłoby cienko :p
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 04 paź 2009, 22:26

kajo pisze:znaleść kasę
No to i szuka się ich w gminach podmiejskich. Gdzie jeszcze szukać?
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

ODPOWIEDZ