507 z Centrum do Gocławia jest świetną linią, zachaczającą o prawdziwe centrum (Muzeum, Centrum, DWC) w przeciwieństwie do np. 520. zdecydowanie lepiej, żeby linia przyspieszona jechała Saską i zbierała ogromne ilości pasażerów niż jeździła razem z innymi 20 liniami i metrem po Marszałkowskiej.
E-5 kasacja, 507 (albo jaka inna linia) na kozackiej czestotliwosci, 509 bez zmian. I Gocław ma 411,507,509 które naprawdę starczą, przy okazji lepiej łącząc z węzłem Saska.
111 to świetny babciowóz, nie do ruszenia na Brazylijskiej i Międzynarodowej. Popyt jest potężny (zespół szkół, bloków 10 piętrowych z pół tuzina a nawet więcej, poczta (jedyna w rejonie), supermarket i inne punkty).
123 imho na niskiej częstotliwości, ale powinno być.
Na Francuskiej jest o wiele mniejszy popyt niż na Brazylijskiej i tam 117 zdecydowanie spełnia swoją rolę. Tylko nie wiem czemu N22/N72 nie jeździ po Saskiej

, obecna trasa wg mnie powinna zostać, zachacza o Stację (duże skupisko ludzi), omijając małe bloczki przy Paryskiej i zatrzymując się przed skrzyżowaniem z Ateńską.
A fakt, jakaś nieprzegubowa linia mogłaby jechać po Międzynarodowej (tam też wszyscy muszą iść do Waszyngtona)