Bueheh, wyjdź czasem na powierzchnie tegoż metra, syf jest nieziemski - aż prze gośćmi musiałem sie wstydzić. Okolice M. Centrum i M. Świętokrzyska w promieniu 200m i same krakowskie przedmieście są strasznie zasyfione.MeWa pisze:Można powiedzieć, że ludzie się pilnują.
Tramwaje po otwarciu centralnego ogryzka M2
Moderator: Wiliam
- MeWa
- Cukiereczek
Czy Ty masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem? Załapaniem kontekstu?Teokryt pisze:Bueheh, wyjdź czasem na powierzchnie tegoż metra, syf jest nieziemski - aż prze gośćmi musiałem sie wstydzić. Okolice M. Centrum i M. Świętokrzyska w promieniu 200m i same krakowskie przedmieście są strasznie zasyfione.MeWa pisze:Można powiedzieć, że ludzie się pilnują.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Imo specjalnej rewolucji nie bedzie.
Na pewno nie na waszyngtona.
Tam podaz do centrum zostanie jak obecnie, jesli nawet sie nie zwiekszy. Notowania wiatraka ida w gore.
Na grojeckiej wypadnie cos z trojcy 7/9/25 i bedzie to pewnie siodemka.
Moze 9 z 25 podmieni sie koncowkami.
No i cos mocnego w towarowa sie pojawi. Nie wiem tylko jak z pojemnoscia petli.
Z wzetki cos spadnie, ale tez bez przesady. Jakby spadlo za duzo tramow, znalazloby sie zaraz milion chetnych na sloty na bezposredniego busa typu 160 co chyba ZTM nie w smak bedzie
Roszady moga byc na pradze.
Wiecej stricte praskich linii. Wynalazki typu kaweczynska-annopol/fso.
4 do piachu pomimo znacznego fanbase'u
W sensie relacja, bo numer moze gdzies przeszczepia.
Jak z wolska/mlynarska nie mam pojecia, wiec nie bede strzelal.
Szalu nie bedzie.
Rzez bedzie w busach.
Na pewno nie na waszyngtona.
Tam podaz do centrum zostanie jak obecnie, jesli nawet sie nie zwiekszy. Notowania wiatraka ida w gore.
Na grojeckiej wypadnie cos z trojcy 7/9/25 i bedzie to pewnie siodemka.
Moze 9 z 25 podmieni sie koncowkami.
No i cos mocnego w towarowa sie pojawi. Nie wiem tylko jak z pojemnoscia petli.
Z wzetki cos spadnie, ale tez bez przesady. Jakby spadlo za duzo tramow, znalazloby sie zaraz milion chetnych na sloty na bezposredniego busa typu 160 co chyba ZTM nie w smak bedzie
Roszady moga byc na pradze.
Wiecej stricte praskich linii. Wynalazki typu kaweczynska-annopol/fso.
4 do piachu pomimo znacznego fanbase'u
W sensie relacja, bo numer moze gdzies przeszczepia.
Jak z wolska/mlynarska nie mam pojecia, wiec nie bede strzelal.
Szalu nie bedzie.
Rzez bedzie w busach.
Odświeżam temat
Założeniem projektu jest skierowanie modelu PESA 120Na na linie silne na co drugi kurs (przede wszystkim 5, 10, 11, 17, 23, 24, 26, a także na normalne 4,7,22,28). Ponadto zakładam, że pozostanie około 80 wagonów 13N, które będa jeździły tylko na wybranych liniach w co drugim kursie poza szczytem (6, 13, 18 i ewent. 15).
1 silna ANNOPOL - ... - Al. Krakowska - OKĘCIE
3 silna ANNOPOL - GOCŁAWEK
4 ANNOPOL - Starzyńskiego - Most Gdański - Andersa - Marszałkowska - Nowowiejska - BANACHA
5 silna TARCHOMIN - M. MŁOCINY
6 M. MŁOCINY - Marymoncka - Most Gdański - Jagiellońska - DW. WSCHODNI
7 BANACHA - BAZYLIKA (mogłaby być silna, ze względu na ciąg Al. Jerozolimskich)
8 silna OS. GÓRCZEWSKA - ... - Grojecka - BANACHA
9 silna OKĘCIE - GOCŁAWEK
10 silna WYŚCIGI - ... - Powstańców Śląskich - M. MŁOCINY (pożądana zmiana numeru na 11)
13 BOERNEROWO - BAZYLIKA
15 POTOK - Marszałkowska - Nowowiejska - Al. Krakowska - OKĘCIE
17 silna TARCHOMIN - WORONICZA
18 silna CZYNSZOWA - Stalowa - Most Śląsko-Dąbrowski - Marszałkowska - ... - SŁUŻEWIEC
19 NOWE BEMOWO - trasa 35 - Marszałkowska - Puławska - WYŚCIGI
21 silna ŻERAŃ FSO - Jagiellońska - Al. Zieleniecka - Waszyngtona - WIATRACZNA (solo)
22 PIASKI - ... - Al. Zieleniecka - Grochowska - WIATRACZNA
23 silna / normalna NOWE BEMOWO - ... - 11 listopada - Rembielińska - ŻERAŃ WSCH.
24 silna NOWE BEMOWO - GOCŁAWEK
26 silna / normalna OS. GORCZEWSKA - WIATRACZNA
27 M. MARYMONT - CM. WOLSKI (solo)
28 OS. GÓRCZEWSKA - Powstańców Śląskich - Broniewskiego - Most Gdańśki - Targowa- WIATRACZNA
33 silna SŁUŻEWIEC - M. MŁOCINY (pożądana zmiana numeru na 12)
Założeniem projektu jest skierowanie modelu PESA 120Na na linie silne na co drugi kurs (przede wszystkim 5, 10, 11, 17, 23, 24, 26, a także na normalne 4,7,22,28). Ponadto zakładam, że pozostanie około 80 wagonów 13N, które będa jeździły tylko na wybranych liniach w co drugim kursie poza szczytem (6, 13, 18 i ewent. 15).
1 silna ANNOPOL - ... - Al. Krakowska - OKĘCIE
3 silna ANNOPOL - GOCŁAWEK
4 ANNOPOL - Starzyńskiego - Most Gdański - Andersa - Marszałkowska - Nowowiejska - BANACHA
5 silna TARCHOMIN - M. MŁOCINY
6 M. MŁOCINY - Marymoncka - Most Gdański - Jagiellońska - DW. WSCHODNI
7 BANACHA - BAZYLIKA (mogłaby być silna, ze względu na ciąg Al. Jerozolimskich)
8 silna OS. GÓRCZEWSKA - ... - Grojecka - BANACHA
9 silna OKĘCIE - GOCŁAWEK
10 silna WYŚCIGI - ... - Powstańców Śląskich - M. MŁOCINY (pożądana zmiana numeru na 11)
13 BOERNEROWO - BAZYLIKA
15 POTOK - Marszałkowska - Nowowiejska - Al. Krakowska - OKĘCIE
17 silna TARCHOMIN - WORONICZA
18 silna CZYNSZOWA - Stalowa - Most Śląsko-Dąbrowski - Marszałkowska - ... - SŁUŻEWIEC
19 NOWE BEMOWO - trasa 35 - Marszałkowska - Puławska - WYŚCIGI
21 silna ŻERAŃ FSO - Jagiellońska - Al. Zieleniecka - Waszyngtona - WIATRACZNA (solo)
22 PIASKI - ... - Al. Zieleniecka - Grochowska - WIATRACZNA
23 silna / normalna NOWE BEMOWO - ... - 11 listopada - Rembielińska - ŻERAŃ WSCH.
24 silna NOWE BEMOWO - GOCŁAWEK
26 silna / normalna OS. GORCZEWSKA - WIATRACZNA
27 M. MARYMONT - CM. WOLSKI (solo)
28 OS. GÓRCZEWSKA - Powstańców Śląskich - Broniewskiego - Most Gdańśki - Targowa- WIATRACZNA
33 silna SŁUŻEWIEC - M. MŁOCINY (pożądana zmiana numeru na 12)
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Bzdura na bzdurze i bzdurą pogania, a najbardziej to 80 trzynastek w ruchu...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Jaką masz gwarancję, że będą jeździły?patryk148 pisze:pozostanie około 80 wagonów 13N
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
a niby dlaczego mozna sie pozegnac?
W alejach duzego ciecia nie bedzie bo czyms trzeba wozic grochowska do centrum, do metra na wileniak nikt nie bedzie tych ludzi wpychal. Do tego jesli chca wyciac 517 to 25 musi zostac mniej wiecej tak jak jest teraz.
Cos z grojeckiej moze odpasc (np 7) i pojechac w towarowa.
Jakis szacher macher to juz bardziej prawdopodobne jest z 10 czy nawet 26
rzez to bedzie w busach.
Centralny odcinek 512 517 nie zdziwilbym sie gdyby 125 tez poszlo do piachu albo podzielilo sie na 2 linie a 102 zmienilo sie z dowozoki do trama na dowzowe do M stadion. 150 nie pozostanie w takiej formie jak dzis (moze cos zmagluja razem z ochocka koncowka 157). Podobnie 160.
Moze 504 poleci prosto towarowa jak 436 kiedys.
174 i 101 nie wroze przyszlosci w centrum i na nowej pradze.
a i 155 jeszcze.
Do tego plejada busow z bemowa jak 501 506 507.
Bedzie sie dzialo :F
W alejach duzego ciecia nie bedzie bo czyms trzeba wozic grochowska do centrum, do metra na wileniak nikt nie bedzie tych ludzi wpychal. Do tego jesli chca wyciac 517 to 25 musi zostac mniej wiecej tak jak jest teraz.
Cos z grojeckiej moze odpasc (np 7) i pojechac w towarowa.
Jakis szacher macher to juz bardziej prawdopodobne jest z 10 czy nawet 26
rzez to bedzie w busach.
Centralny odcinek 512 517 nie zdziwilbym sie gdyby 125 tez poszlo do piachu albo podzielilo sie na 2 linie a 102 zmienilo sie z dowozoki do trama na dowzowe do M stadion. 150 nie pozostanie w takiej formie jak dzis (moze cos zmagluja razem z ochocka koncowka 157). Podobnie 160.
Moze 504 poleci prosto towarowa jak 436 kiedys.
174 i 101 nie wroze przyszlosci w centrum i na nowej pradze.
a i 155 jeszcze.
Do tego plejada busow z bemowa jak 501 506 507.
Bedzie sie dzialo :F
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Zakładzik?ness pisze:, do metra na wileniak nikt nie bedzie tych ludzi wpychal.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Hm, chcesz się zakładać w tak ślisko-politycznych sprawach?

Wpychać nie będzie, ale uwalić 4 czy 25 już mogą... Prikaz przyjdzie (bo przecież metro musi być pełne, co z tego, że ogryzek, ludzie dla zdrowia mogą pobiegać po schodkach) i po liniach...ness pisze:do metra na wileniak nikt nie bedzie tych ludzi wpychal
Tylko dokąd?ness pisze:Cos z grojeckiej moze odpasc (np 7) i pojechac w towarowa.
506 - możliwe. 501 czy 507, to raczej, jak dociągną metro na Chrzanów i Mory...ness pisze:Do tego plejada busow z bemowa jak 501 506 507.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Z checia sie zaloze.Glonojad pisze:Zakładzik?ness pisze:, do metra na wileniak nikt nie bedzie tych ludzi wpychal.
Nie bedzie tramow z grochowskiej w aleje to pojada ludzie busem przez TL i dopiero bedzie sajgon w gazetach.
Predzej mozna liczyc na wycinek czesci brodnwskich docentrowych moze podbicie 3 na czesty takt.
8mka pewnie pojdzie do wycinki, ale 9 24 nie ma szans.
24 moze nawet dostanie kopa bo przeciez nie zawroca polowy brygad na starynkiewiczu czy oberkiem przez prosta jp i solidarnosci.
Zamiast 7 np cos w relacji okecie-zawiszy-daszynski-obozowa-bemowo i comeback 15 za 35wolfchen pisze:Tylko dokąd?
Praska końcówka metra (naturalna przesiadka z pociągów podmiejskich) będzie znacznie lepiej wykorzystana niż wolska. Nie ma co robić silnych dowozówek do stacji Rondo Daszyńskiego, bo kto tu się ma przesiadać na 1-2 stację.
Dlatego powinien być dość mocny dojazd tramwajami z Bródna do Dworca Wileńskiego: 3-ka, 4-ka i 23, za to 25 - do likwidacji.
20-ka ze Stalowej na Boernerowo (niestety, chodzą słuchy, że będzie jednak 13: Kawęczyńska - Boernerowo),
21 z Żerania FSO na Kawęczyńską.
Poza tym:
7-ka bez zmian albo skrócona do Banacha,
22 - od ronda Waszyngtona przez al. Zieleniecką, Zamoyskiego, Grochowską do Wiatracznej, supermocna
9-ka z Gocławka (co 3-4 min w szczycie, co 7-8 poza i w święta), wtedy może 24 wystarczyłoby do Wiatracznej.
8-ka (docelowo od Metra-Młociny przez Powst. Śl.) od pl. Zawiszy: Grójecką do pl. Narutowicza albo na Banacha.
Dlatego powinien być dość mocny dojazd tramwajami z Bródna do Dworca Wileńskiego: 3-ka, 4-ka i 23, za to 25 - do likwidacji.
20-ka ze Stalowej na Boernerowo (niestety, chodzą słuchy, że będzie jednak 13: Kawęczyńska - Boernerowo),
Poza tym:
22 - od ronda Waszyngtona przez al. Zieleniecką, Zamoyskiego, Grochowską do Wiatracznej, supermocna
9-ka z Gocławka (co 3-4 min w szczycie, co 7-8 poza i w święta), wtedy może 24 wystarczyłoby do Wiatracznej.
8-ka (docelowo od Metra-Młociny przez Powst. Śl.) od pl. Zawiszy: Grójecką do pl. Narutowicza albo na Banacha.
oczywiscie po odpaleniu ogryzka 501 i 507 musza zostac bo odpalenie tegoz ogryzka nic nie załatwia dla bemowa tym bardziej ze jezeli chodzi o linia 501 to nie pokryje sie trasa tego autobusu z ani jedna stacja metra poza rondem daszynskiego a 507 dwie stacje metra rondo daszynskiego i rondo ONZ. I to miałby byc powod do uwalenia tych linii? Na jakiej podstawie. Jezeli juz to nalezy zlikwidowac badz skrócic 125 czy 506 ale odczepic sie od 507 czy 501.osa pisze:Praska końcówka metra (naturalna przesiadka z pociągów podmiejskich) będzie znacznie lepiej wykorzystana niż wolska. Nie ma co robić silnych dowozówek do stacji Rondo Daszyńskiego, bo kto tu się ma przesiadać na 1-2 stację.
Poza tym: