001 i inny handel spoĹźywczy znika z OkÄcia?
Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte
Nawiązując do
http://www.tvnwarszawa.pl/-1,1624009,0, ... omosc.html
Czyli na Okęciu już nie będzie można nic kupić spożywczego.
Dura Lex sed Lex, ale w tym wypadku to dziwie się czemu nie zaproponowano próby legalizacji.
001 nie przeżyje pewnie wyprowadzki a ja pamietam go odkąd jeździłem do warszawy do Babci mając 3 lata.
Co do samych budek - co jak co ale poza tym starym busem to reszta trzyma jako taki poziom i nie rozpada się na kawałki. No cóż, ma być walka z handlem za wszelką cenę, nie ważne w jakiej już jest formie i co jest sprzedawane. Zostanie tylko gówniany kiosk ruchu z marudną sprzedawczynią i mnóstwem bibelotów które przyciągają staruszki oglądające je godzinami.
Kierowcy i motorowi na pętli tez będą uradowani.
Korekta tytułu
http://www.tvnwarszawa.pl/-1,1624009,0, ... omosc.html
Czyli na Okęciu już nie będzie można nic kupić spożywczego.
Dura Lex sed Lex, ale w tym wypadku to dziwie się czemu nie zaproponowano próby legalizacji.
001 nie przeżyje pewnie wyprowadzki a ja pamietam go odkąd jeździłem do warszawy do Babci mając 3 lata.
Co do samych budek - co jak co ale poza tym starym busem to reszta trzyma jako taki poziom i nie rozpada się na kawałki. No cóż, ma być walka z handlem za wszelką cenę, nie ważne w jakiej już jest formie i co jest sprzedawane. Zostanie tylko gówniany kiosk ruchu z marudną sprzedawczynią i mnóstwem bibelotów które przyciągają staruszki oglądające je godzinami.
Kierowcy i motorowi na pętli tez będą uradowani.
Korekta tytułu
To wina handlujących. Mieli całe lata, żeby to legalnie załatwić, ale u nas najpierw stawia sie bude a potem , jak zaczyna sie "palić" grunt pod nogami próbuje sie wymusić zgodę. Choć akurat tam jest pustynia, a czasami na autobus trzeba sie naczekać, więc powinno cos legalnego być. Zreszta sama pętla jest tak obskurna, że te budy nie raziły.
No tak to też prawda, ale znów 3 dni na wyprowadzkę z tamtąd to nie jest zbyt dużo.rhemek pisze:To wina handlujących. Mieli całe lata, żeby to legalnie załatwić, ale u nas najpierw stawia sie bude a potem , jak zaczyna sie "palić" grunt pod nogami próbuje sie wymusić zgodę. Choć akurat tam jest pustynia, a czasami na autobus trzeba sie naczekać, więc powinno cos legalnego być. Zreszta sama pętla jest tak obskurna, że te budy nie raziły.
Mogliby im dać choć 2 tygodnie, a nie 3 dni.
Dobrze; ale powiedzmy sobie szczerze: skoro staly tam nielegalnie przez 15 lat, to jeśli ich najemcy chcą byc uczciwi to powinni zapłacić najpierw za te 15 lat. Może to właśnie o to chodzi? Bo nie wierzę,że wyrzucają ich tak bez powodu.roki1993 pisze:No tak to też prawda, ale znów 3 dni na wyprowadzkę z tamtąd to nie jest zbyt dużo.rhemek pisze:To wina handlujących. Mieli całe lata, żeby to legalnie załatwić, ale u nas najpierw stawia sie bude a potem , jak zaczyna sie "palić" grunt pod nogami próbuje sie wymusić zgodę. Choć akurat tam jest pustynia, a czasami na autobus trzeba sie naczekać, więc powinno cos legalnego być. Zreszta sama pętla jest tak obskurna, że te budy nie raziły.
Mogliby im dać choć 2 tygodnie, a nie 3 dni.
Pisze jeden pod drugim bo nie mogę oznaczyć jako nieczytany.
- 001 - pusty
- sklep z ogólnymi spożywczakami - pusty
- sklep z cukierkami i owocami - zlikwidowany (a właściwie przeniesiony do miejsca LOTTO przy przejściu przy przystanku tramwajowym)
- sklep z pieczywem - działa - wiec jutro będzie zadymka.
- automaty - działają
- nowy kiosk - działa.
A w starym kiosku RUCH? ceny art. spożywczych podskoczyły o 50%.
- 001 - pusty
- sklep z ogólnymi spożywczakami - pusty
- sklep z cukierkami i owocami - zlikwidowany (a właściwie przeniesiony do miejsca LOTTO przy przejściu przy przystanku tramwajowym)
- sklep z pieczywem - działa - wiec jutro będzie zadymka.
- automaty - działają
- nowy kiosk - działa.
A w starym kiosku RUCH? ceny art. spożywczych podskoczyły o 50%.
Paranoja. Wszedzie wyrzucają drobny handel na siłę. Czy tylko hipermarkety, banki i apteki mają prawo bytu? To samo dzieje się w innych miejscach, nie podoba im się i już. We Wrocławiu tez zmodernizowano taki węzeł i już nie pozwolono stawiac kiosków, bo nie pasują do tego "supernowoczesnego cuda". Podobnie na dawnej Potockiej, można było się zatrzymać na chwilę, zjeść ciastko itp. A teraz pustynia, centralne place służą tylko przesiadaniu się. Nie ma po co jechać do miasta, bo nic w nim nie ma, betonowa pustynia, parkingi i ulice...
"A jedenastka to pojedzie w zatrzymanie, bo oni nie mogą tymi nowymi tramwajami po innych torach jeździć"
"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej
"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej
Sprzątanie śmietnika stojącego bez pozwoleń popieram w 100%. I uważam, że powinni wylecieć wszyscy bez wyjątku. Ale za to należałoby opracować model budy, jaki by pasował do miasta i dawać lokalizacje nie kolidujące z niczym innym. Tyle, że ten temat leży i kwiczy.piotram pisze:Paranoja. Wszedzie wyrzucają drobny handel na siłę.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Przeczytawszy ten temat, nasunęło mi się tylko jedno słowo... O Kur**!
No szkoda tych sklepików/bud, dobre produkty tam mieli a jakie wzięcie
No szkoda tych sklepików/bud, dobre produkty tam mieli a jakie wzięcie
- kulikowski