Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
@Tyrystor: O ile w ogóle ten tor powstanie, to jako "pomnik tramwaju" a nie trasa. Bez sieci, bez skrajni, dobrze, jeśli rozstaw toru się zachowa 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
akurat na poniatowskim Glonojadzie ten rozkład i tak jest nawet dla maksymalnej prędkości mocno niedostosowany ( opinia większości motorniczych)Glonojad pisze:znioslo sie 30 na Poniatoszczaku, zniesie sie i na Filtrowej. Tylko po co, skoro ZTM nie uwzgledni tego w rozkladzie jazdy?
Mysle ze standardowo ZTM o tym zapomni...wiec zostawic sytuacje taka jaka jest
Mimo ze wygląda to dosyć mało fajnie to jednak w czasie objazdów na 17 przynosiło skutekpiotram pisze:A ja dorzucę supernowoczesny system informacji na pętli Służewiec
Glonojad pisze:O ile w ogóle ten tor powstanie, to jako "pomnik tramwaju" a nie trasa. Bez sieci, bez skrajni, dobrze, jeśli rozstaw toru się zachowa
a szkoda, zawsze była by to jakaś alternatywa w razie większego zatrzymania, czy nawet podczas remontu torów na marszałkowskiej, o który ww. aż się prosi.Czemu TW nie będzie za tym optowało ??
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
TW za tym optowało, ale to nie oni o tym decydują.
Co do Poniatowskiego - 2 minuty nie wystarczają na przejazd prostego odcinka bez ograniczeń i świateł?! To chyba w Pingwinowie
I co rozumiesz przez "opinia większości motorniczych" - robiłeś jakieś badania na ten temat? 
Co do Poniatowskiego - 2 minuty nie wystarczają na przejazd prostego odcinka bez ograniczeń i świateł?! To chyba w Pingwinowie
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
mi wystarcza i jeszcze mi zostajeGlonojad pisze:Co do Poniatowskiego - 2 minuty nie wystarczają na przejazd prostego odcinka bez ograniczeń i świateł?!
badaniami bym tego nie nazwał, ale pytałem od takGlonojad pisze:I co rozumiesz przez "opinia większości motorniczych" - robiłeś jakieś badania na ten temat?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie wiem, ale na 99% zrobil to ZDM. Męcz o to dziadków z TR.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Zaraz, to w Nowowiejską czy na Nowowiejskiej?Plesim pisze:Tak samo komuś przeszkadzał lewoskręt 10 w Nowowiejską. Wiem, że motorniczowie się na to uskarżają gdyż widoczność tam jest taka sobie (mowa o wozie stojącym na Nowowiejskiej).
A w ogóle to tam była organizacja z zielonym ogólnym, czyli motorowy miał skręcić w Nowowiejską po tramwajach z naprzeciwka, a następnie po samochodach z naprzeciwka (jako znajdujący się wcześniej na skrzyżowaniu miał prawo opuścić je przed wjazdem tramwajów nowowiejskich).
Motorowy stojący na Nowowiejskiej w kierunku Narutowicza ma ograniczoną widoczność przez kiosk. A cała sprawa wygląda dokładnie jak piszesz. Tylko niestety nadal wielu kierowców rozróżnia kolory czerwonego (wczesnoczerwony, pożnoczerwony) więc 10 opuszcza skrzyżowanie już po zapaleniu się zielonego dla ciągu Nowowiejskiej. Prze pewien czas 10 miała własne światło ( w obu kierunkach) przed zielonym dla pojazdów w kierunku Centralnego. Ale to już historia.
- Bastian
- Sułtan Maroka
I tak trzeba te pieniądze wyjeździć do końca roku. A ten już blisko.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow