MeWa pisze:Twoje wygodnictwo nie jest wystarczającym uzasadnieniem dla wprowadzenia tego rozwiązania
1. Mozna posiadać więcej niż WKM
2. Osoby po 70rż maja tez karty do odbijania sobie w bramce..., przecież nie zasuwają darmowymi papierowymi wejściówkami?
Więc jaki jest problem TECHNICZNY? Bilet dla osób zakodowany na WKM będzie spełniał swoja rolę mimo iż będzie kompletnie nie ważny.
Pink pisze:Przede wszystkim, SMS zwrotny dla kanara jest nieistotny!
Wiem o tym.
Pink pisze:Z tym, że aby go otrzymać - obok paru innych rzeczy - potrzebny jest dostęp do sieci, zasięg. Stąd pytanie - co zrobić, gdy nie ma zasięgu
Dojechać do stacji gdzie zasięg już będzie? I to nie pomaga, kanar często po okazaniu SMSa i niemożności otrzymania informacji na swój telefon odpuszczał - a to dlatego ze kontrola komórkowa jest zbyt czasochłonna. Jak jeździłem sporo na biletach komórkowych i nie chciał brac pod uwagę potwierdzenia SMSowego (bo sieć coś zdechła), to mówiłem mu prosto, "gdybym nie miał biletu nie próbował bym pokazać ostatniego potwierdzenia i wysyłać kodu który z jakiś powodów technicznych nie może otrzymać"
Bardzo ciekawa w tym kontekście była jak jechałem w pociągu KM z Pruszkowa kontrolę mojego biletu zaczął w Pruszkowie a skończył w Ursusie. Uparty był by sprawdzać mimo że mu kilku pasażerów uciekło

, przynajmniej można było sobie uciąć pogawędkę.