Bilety, kontrole, taryfa

Moderator: JacekM

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 20 lis 2009, 18:56

rhemek pisze:A Ja jak kiedyś trafię na kontrole w Aninie, to kontrolerowi stawiam skrzynkę browara :D
Umowa stoi. :>
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
Pink
Oh by the way, which one's Pink?

Post autor: Pink » 20 lis 2009, 19:26

Anin? Międzylesie? 125 i 525, a także te, co na Wesołą lecą? Bywają kontrole, bywają. Fajne linie. Ale bez przesady z tym "nikt nie kasuje". Większość kasuje, chociaż faktycznie niemal zawsze się ktoś trafi - z tym, że to nie trzeba do Anina jechać, by móc powiedzieć dokładnie to samo.

Fiku, zdaje się, że całkiem niedługo mamy dużą szansę na skrzyneczkę browara za friko :D

.
.
.
Co do tych opowieści z wycieczkami szkolnymi to też kiedyś sprawdzając grupę - niedaleko Wilanowa - okazało się, że jedyną osobą, która kwalifikowała się na kwita był...a wychowawczyni. Przyjęła pokornie, dając dzieciom dobry przykład ;-)

reserved

Post autor: reserved » 20 lis 2009, 19:40

A ja ostatnio zostałem skontrolowany w 504 za...Dw. Centralnym w kierunku Ursynowa. W środku z 6 osób. Nie udało się. :P

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 20 lis 2009, 19:40

elijah pisze: Ja kiedyś w tramwaju trafiłem przy Królewskiej wycieczkę młodzieży z biletami, a wychowawczynię BEZ :D
Może myślała, że to jak na PKP, na każde 10 osób w zorganizowanej grupie jedna za friko ;)

Awatar użytkownika
floyd
Kontakt:

Post autor: floyd » 20 lis 2009, 19:42

Pink pisze: Co do tych opowieści z wycieczkami szkolnymi to też kiedyś sprawdzając grupę - niedaleko Wilanowa - okazało się, że jedyną osobą, która kwalifikowała się na kwita był...a wychowawczyni. Przyjęła pokornie, dając dzieciom dobry przykład ;-)
To Ty wystawiłeś uczycielce, ja ujawniłem jeszcze dwoje uczniów z tej wycieczki.

A co do Anina, to już kiedyś pisaliśmy, kontrole tam były, więc browar się nam należy :)
Hanoi, Pekin, Hong Kong, Polska: http://pl.youtube.com/65floyd65
Pamiętnik sprzed lat: http://blogsprzedlat.blogspot.com/
Życie na dalekim wschodzie: http://ssm2003.blogspot.com/

Zawodowo :)

Awatar użytkownika
rhemek

Post autor: rhemek » 20 lis 2009, 20:37

floyd pisze:
Pink pisze: Co do tych opowieści z wycieczkami szkolnymi to też kiedyś sprawdzając grupę - niedaleko Wilanowa - okazało się, że jedyną osobą, która kwalifikowała się na kwita był...a wychowawczyni. Przyjęła pokornie, dając dzieciom dobry przykład ;-)
To Ty wystawiłeś uczycielce, ja ujawniłem jeszcze dwoje uczniów z tej wycieczki.

A co do Anina, to już kiedyś pisaliśmy, kontrole tam były, więc browar się nam należy :)
Ja nigdy się nie spotkałem, a korzystam z linii lokalnych bardzo często, ale obiecuje, że jak spotkam to umowy dotrzymam (-o<
Ps: Nie kasują: wszyscy sąsiedzi twierdzą, że jak żyją nigdy kontroli tutaj nie widzieli :), więc strata pieniędzy. Ja mieszkam 5 lat, więc ręczyć nie mogę.
Ps2: Mój sąsiad 2 lata jeździł 125 do pracy w Teatrze Narodowym na gapę i ani razu nie zapłacił mandatu :), To tez o czymś świadczy :D

Awatar użytkownika
JKTpl
Kontakt:

Post autor: JKTpl » 20 lis 2009, 21:35

Czy jak czepię się stwierdzenia mandat to znowu każecie mi iść na drzewo?

Awatar użytkownika
klarowny jan

Post autor: klarowny jan » 20 lis 2009, 21:40

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 20 lis 2009, 21:41

mandat
1. «kara pieniężna za drobne wykroczenie»

:P

Tak, wiem, co na ten temat mówi pp, kw, kpwsow i inne akty prawne :P

Awatar użytkownika
Pink
Oh by the way, which one's Pink?

Post autor: Pink » 20 lis 2009, 22:07

Niech będzie potocznie mandat ;-)

Po tym, co tutaj przeczytałem będzie trzeba koniecznie pojechać przypomnieć o sobie w Aninie, bo tak być nie może :D

Floyd, to była ta sama wycieczka? Trochę ich było. Nawet nie pamiętałem, że te dzieciaki były razem z babką. W każdym razie, żeby już nie było zafałszowań - wszystkie dzieciaki, które JA sprawdziłem bilety miały, a wychowawczyni nie :P

Awatar użytkownika
Desert
Zbanowany

Post autor: Desert » 20 lis 2009, 22:11

Ja to widzę że mamy Kompletną Ekipe Wawkomową Kontrolerów Biletów :D
Obrazek
"Jak coś wiem to wiem, a jak czegoś nie wiem to mógłbym wiedzieć czyli i tak wiem, jeżeli się mylę to przepraszam, bo mógłbym się mylić, ale ja się nie mylę."

Awatar użytkownika
JKTpl
Kontakt:

Post autor: JKTpl » 20 lis 2009, 22:13

19 czerwca wyciągnąłem 10 osób z klasy (tyle przyszło, nic dziwnego :P) + wychowawczynię na wojaż po Warszawie, w 116 na Krakowskim Pan Kanar odkrył, iż Pani Wychowawczyni nie ma swojej karty nauczyciela ;]
Jak na ironię, przed wejściem do autobusu opowiadała nam historię, jak to za dawnych czasów MZK ją kiedyś złapali za brak dokumentu do ulgi.

dzidek

Post autor: dzidek » 20 lis 2009, 22:27

rhemek pisze:Ps2: Mój sąsiad 2 lata jeździł 125 do pracy w Teatrze Narodowym na gapę i ani razu nie zapłacił mandatu :), To tez o czymś świadczy :D
No to chłop ma się czym chwalić =D> Widzę, że niezłe ancymony mieszkają koło Ciebie! (-X

Awatar użytkownika
rhemek

Post autor: rhemek » 21 lis 2009, 0:06

dzidek pisze:
rhemek pisze:Ps2: Mój sąsiad 2 lata jeździł 125 do pracy w Teatrze Narodowym na gapę i ani razu nie zapłacił mandatu :), To tez o czymś świadczy :D
No to chłop ma się czym chwalić =D> Widzę, że niezłe ancymony mieszkają koło Ciebie! (-X
Ma, ale to świadczy o tym, że coś jest z kontrolami nie tak? Ten sam jeździ komunikacją z Anina do Międzylesia od 20 lat i jak twierdzi nigdy też tutaj nie miał problemów z kontrolą :D Zawsze z nas się śmieje, że my za uczciwi jesteśmy , i że tą kasę lepiej na browar wydać :grin: Jak widać coś w tym jest ...

reserved

Post autor: reserved » 21 lis 2009, 0:15

Ma, ale to świadczy o tym, że coś jest z kontrolami nie tak? Ten sam jeździ komunikacją z Anina do Międzylesia od 20 lat i jak twierdzi nigdy też tutaj nie miał problemów z kontrolą :D Zawsze z nas się śmieje, że my za uczciwi jesteśmy , i że tą kasę lepiej na browar wydać :grin: Jak widać coś w tym jest ...
W sumie nawet jeśli po tych 2 latach jeżdżenia na gapę złapię go kanar, to pewnie nawet taniej mu to wyjdzie niż gdyby kupował bilety zawsze. :>

Zablokowany