A mnie co innego mówili. Że bardzo dobrze się to prowadzi.IndeX148 pisze:Jeszcze niepozaklejane fotokomórkiAha... Gadałem z kilkoma kierowcami Urbino 8.6 i wcale nie byli zadowoleni z jazdy tym
Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Solarisy A8, U12 i U18 - dostawa 2008+2009
-
Dzulikiewicz
Z zewnątrz ujdzie, wewnątrz padaka - grand prix ma u mnie siedzenie na nadkolu za drzwiami - na maksa odsunięte do korytarza - obok niego jest dziura, mniej więcej 3/4 szerokości zwykłego siedzenia. Pomijając to że 3 osoby prosiły mnie żebym się przesunął, bo też chcą usiąść, to jeszcze można się koncertowo zwalić z tego siedzenia w przypadku jakiegoś hamowania czy wypadku. Uroku w godzinach szczytu dodaje perfidna poręcz w kształcie litery "L" obok "deski do prasowania". A pomyślcie że tam się ma jeszcze biletomat zmieścić 
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Też tak uważam. Ciekawe, o ile droższy jest przez to układ jezdny drugiej osi...Premo pisze:DziękiJKTpl pisze:Obserwacyje brygadowenowości taborowe. Beni dał.
Jak dla mnie zupełnie niepotrzebna jest ta niska podłoga w tylnej części pojazdu. Bo tak trzeba się wspinać żeby usiąść.
[ Dodano: |1 Gru 2009|, 2009 21:51 ]
Ja nie rozumiem, jak to w ogóle mogło się Mobilisowi opłacać - przecież LE powstał po to, by być tanim autobusikiem. A spełniał wymagania SIWZ.
Z kolei jeśli, jak słyszałem, nie ma możliwości zabudowy trzecich drzwi, to SA-LF jest w ogóle chybionym pomysłem - po co wydłużać tą nieszczęsną niską podłgoę, jeśli ani jednego siedzenia więcej dostępnego z podłogi to nie daje? Żeby stopni poprzecznych w przestrzeni pasażerskiej nie było? To ważne, ale w wozach wielkopojemnych i tramwajach, a nie w czymś takim jeszcze do tego w wejściu do ślepej galeryjki... bzdura, jakby MAN to projektował zupełnie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Alpino 8,9 LE jest droższy od Alpino 8,6Glonojad pisze:Z kolei jeśli, jak słyszałem, nie ma możliwości zabudowy trzecich drzwi, to SA-LF jest w ogóle chybionym pomysłem - po co wydłużać tą nieszczęsną niską podłgoę, jeśli ani jednego siedzenia więcej dostępnego z podłogi to nie daje? Żeby stopni poprzecznych w przestrzeni pasażerskiej nie było? To ważne, ale w wozach wielkopojemnych i tramwajach, a nie w czymś takim jeszcze do tego w wejściu do ślepej galeryjki... bzdura, jakby MAN to projektował zupełnie.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Mimo prostszej konstrukcji? To by wyjaśniało decyzję Mobilisa, chociaż polityki Solarisa ani w cholerę...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Jak tłok, to moze trzeba większy tabor? Chyba nie po to wysyła się na daną linię najmniejsze możliwe wozy (które zresztą specjalnie się sprowadza - bo nie jest to podstawowy rozmiar taboru), żeby się na niej przepełnały...reserved pisze:Tzn. nie wiem, ja się na tym nie znam. Tłok był w autobusie, ludzie blisko drzwi, może więc to było przyczyną.
Popatrz, jaka franca!
Z linią 208 jest pewien problem. Autobus klasy MAXI się na ulicy Włodarzewskiej nie zmieści, z powodu... szerokości. I o poszerzeniu też nie ma za bardzo mowy, bo nie ma na to miejsca.drapka pisze:Jak tłok, to moze trzeba większy tabor? Chyba nie po to wysyła się na daną linię najmniejsze możliwe wozy (które zresztą specjalnie się sprowadza - bo nie jest to podstawowy rozmiar taboru), żeby się na niej przepełnały...