Komunikacja miejska na Gocławiu i Saskiej Kępie
Moderator: Wiliam
Skończą remont Francuskiej i Paryskiej i problem ustąpi niczym zima na wiosnę.pg698 pisze:Dalszy ciąg tragedii, korek ciągnie się od bora-kom aż po saską, nie wiem dlaczego nikt nic nie robi w tej sprawie. Pisma do ZTM, ZDM, dzielnicy Praga.pd, inz. Galasa i Bóg wie jeszcze kogo nie dają żadnego rezultatu. Nikogo nie obchodzi ta sytuacja, nikt chyba z TVN nie mieszka na tym osiedlu bo wygląda na to że jest to jedyna droga żeby cokolwiek osiągnąć (wymusić ) na władzach tego miasta.
Naprawdę współczuję przyszłym mieszkańcom, którzy albo będą musieli zap... na piechotę do TŁ/saskiej albo stać w ogromnym korku w swoim aucie albo komunikacji miejskiej.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
To niech nie kupują, jak im nie pasuje. Do jasnej Anielki, czy deweloper w jakikolwiek sposób dołożył się do poprawy układu komunikacyjnego? Nie? To czego oczekują mieszkańcy, że im reszta Warszawiaków solidarnie dojazd będzie fundowała? Nawiasem, jeśli inwestycja powoduje większy, niż 10% wzrost ruchu, miasto ma prawo żądać udziału w wydatkach komunikacyjnych....pg698 pisze:Dalszy ciąg tragedii, korek ciągnie się od bora-kom aż po saską, nie wiem dlaczego nikt nic nie robi w tej sprawie. Pisma do ZTM, ZDM, dzielnicy Praga.pd, inz. Galasa i Bóg wie jeszcze kogo nie dają żadnego rezultatu. Nikogo nie obchodzi ta sytuacja, nikt chyba z TVN nie mieszka na tym osiedlu bo wygląda na to że jest to jedyna droga żeby cokolwiek osiągnąć (wymusić ) na władzach tego miasta.
Naprawdę współczuję przyszłym mieszkańcom, którzy albo będą musieli zap... na piechotę do TŁ/saskiej albo stać w ogromnym korku w swoim aucie albo komunikacji miejskiej.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Dziś Puławska stała od Wilanowskiej do Waryńskiego. Rakowiecka też, nie mówiąc nawet o Mokotowskiej. Co robić, do kogo pisać?!pg698 pisze:Dalszy ciąg tragedii, korek ciągnie się od bora-kom aż po saską, nie wiem dlaczego nikt nic nie robi w tej sprawie.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
A czy mieszkańcy Orlika i Jantara stracą przystanek Bora-Komorowskiego? Orlik mógłby korzystać również z przystanku Umińskiego.Colony pisze:Ciekawe jak na takiej zmianie mieliby skorzystać ludzie z Os. Kopernika, Orlika i Jantara. Czyli około 70% pasażerów E-5.
A jeżeli zależy komuś na lepszej obsłudze tych osiedli to zawsze można E-5 skierować obwodnicą - po trasie 311. I tak rano E-5 odjeżdżając z przystanku Abrahama ma już -10 z czego sam przejazd zatoczką przystankową trwa kilka minut. A ile czasu zajmuje o tej porze linii 311 przejechanie obwodnicą z Gocławia do Umińskiego? Podpowiem: 12 minut. Zawsze można zrobić TRASĘ CZASOWO ZMIENIONĄ i przekonać się jak to funkcjonuje.
Po drugie: Widzę dziwną alergię na buspas, jeżeli chodzi o skierowanie na niego szybkiej linii z Gocławia do Centrum.
Jeżeli to tylko problem Paryskiej i Francuskiej (do czego wcale nie jestem przekonany, ponieważ korek na Bora zaczynający się od Wodnika powstał dokładnie w dniu uruchomienia buspasa na TŁ a wtedy Paryska była jeszcze otwarta) to tak szybko się nie skończy, a wręcz pogłębi go zamknięcie Francuskiej bo wtedy nie dość, że nadal będzie stała Bora to jeszcze cała Saska do Waszyngtona.pawcio pisze:Skończą remont Francuskiej i Paryskiej i problem ustąpi niczym zima na wiosnę.
[ Dodano: |2 Gru 2009|, 2009 09:21 ]
Tam jest tramwaj, zatem jak ktoś nie chce stać w korku może wybrac ten środek transportu. Niestety na Gocławiu nie ma alternatywy dla autobusu (oczywiście poza samochodem).Bastian pisze:Dziś Puławska stała od Wilanowskiej do Waryńskiego
Panowie (i Panie) jak już wcześniej pisałem (i nikt nie przedstawił żadnego kontrargumentu )
możecie to sobie gdybać, ustalać, przestawiać linie, zmieniać ich kolejność i czas odjazdu.
Ale to wszystko będzie tylko "biciem piany" i tyle, obecnie jest to już łabędzie śpiew komunikacyjny Gocławia bo wg mojej wiedzy nikt palcem nie kiwnie w tej kwestii a będzie coraz gorzej.
Jedyną realną alternatywą (w metro i tramwaj na Gocław nie wierzę ) było by poszerzenie omawianej przez nas trasy (linii E-5,507,509)
do 2 pasów na całej długości wraz z porządnymi zatokami autobusowymi.
Jednak już słyszę krzyk malkontentów , ekologów, obrońców saskiej i innych nawiedzonych świrów blokujących jakikolwiek rozwój infrastruktury miasta.
możecie to sobie gdybać, ustalać, przestawiać linie, zmieniać ich kolejność i czas odjazdu.
Ale to wszystko będzie tylko "biciem piany" i tyle, obecnie jest to już łabędzie śpiew komunikacyjny Gocławia bo wg mojej wiedzy nikt palcem nie kiwnie w tej kwestii a będzie coraz gorzej.
Jedyną realną alternatywą (w metro i tramwaj na Gocław nie wierzę ) było by poszerzenie omawianej przez nas trasy (linii E-5,507,509)
do 2 pasów na całej długości wraz z porządnymi zatokami autobusowymi.
Jednak już słyszę krzyk malkontentów , ekologów, obrońców saskiej i innych nawiedzonych świrów blokujących jakikolwiek rozwój infrastruktury miasta.
Przede wszystkim Saska na północ od TŁ nie ma miejsca między zabudowaniami, która by pozwoliła na jej poszerzenie.pg698 pisze:Jednak już słyszę krzyk malkontentów , ekologów, obrońców saskiej i innych nawiedzonych świrów blokujących jakikolwiek rozwój infrastruktury miasta.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
jakie wąskie gardło ?
LINK
tu gdzie są zatoki autobusowe jest teoretyczny 2 pas, jest jeszcze dużo miejsca a szkoła to nie domy ludzie tam nie nocują więc droga może być trochę bliżej.
Poza tym byłoby to dodatkowym plusem dla mieszkańców okolicznych bloków że trzeba by przy takiej przebudowie zamontować ekrany akustyczne.
Na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie jak tam ludzie mieszkają z tym wiecznym korkiem za oknem od rana do wieczora.
LINK
tu gdzie są zatoki autobusowe jest teoretyczny 2 pas, jest jeszcze dużo miejsca a szkoła to nie domy ludzie tam nie nocują więc droga może być trochę bliżej.
Poza tym byłoby to dodatkowym plusem dla mieszkańców okolicznych bloków że trzeba by przy takiej przebudowie zamontować ekrany akustyczne.
Na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie jak tam ludzie mieszkają z tym wiecznym korkiem za oknem od rana do wieczora.
Jak korek jest, to hałasu nie ma.pg698 pisze: Poza tym byłoby to dodatkowym plusem dla mieszkańców okolicznych bloków że trzeba by przy takiej przebudowie zamontować ekrany akustyczne.
A pomysł przebudowy i stawiania w tym miejscu ekranów to nawet trudno komentować.
Hanoi, Pekin, Hong Kong, Polska: http://pl.youtube.com/65floyd65
Pamiętnik sprzed lat: http://blogsprzedlat.blogspot.com/
Życie na dalekim wschodzie: http://ssm2003.blogspot.com/
Zawodowo
Pamiętnik sprzed lat: http://blogsprzedlat.blogspot.com/
Życie na dalekim wschodzie: http://ssm2003.blogspot.com/
Zawodowo