Ale masz szansę to zmienić?Glonojad pisze:Ale tramwaje tam nie stają.
Poprawa komunikacji na Ochocie
Moderator: Wiliam
No ja napisałem żeby jechało przez Obrońców Tobruku, więc nie rozumiem zarzutu, chyba że odpowiadasz na inny post. Tyle że po co ma jechać na Cm. Wolski (czyli kompletnie donikąd), skoro może z pożytkiem zastąpić 167 w relacji na Dw. Zachodni i Ochotę?148 pisze:197 od strony Bielan pojedzie przez Obrońców Tobruku i Ciołka zapewne na Cm.Wolski przy jednoczesnym skróceniu 129 do tej ,że pętli od strony Ursusa. Co do 167 to ma zastąpić 184 na Bielanach po zbudowaniu brakującego fragmentu torów tramwajowych na Bemowie. Zastanawiam się jednak czy nie lepiej byłoby 167 zrobić z Siekierek na Ochotę a 184 z Ochoty na Bielany puścić po obecnej trasie 167 przez Koło.Zmiany oczywiscie powiązane musza być z tramwajem na Bemowie.
184 po zbudowaniu torów niech już nic nie zastępuje, tylko albo zostanie jako 184 albo w ogóle. Zastanawiam się tylko czy do czegokolwiek będzie w tym kontekście potrzebne 106, ale chyba do niczego. Tak samo zastanawiam się jak się wybroni 112 w tym układzie. W ogóle, po zbudowaniu tego tramwaju to tam chyba wszystko jest do powywracania do góry nogami bo się drugi Mokotów robi.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Chomiczówka i Bemowo będą wniebowzięteZebra pisze:No ja napisałem żeby jechało przez Obrońców Tobruku, więc nie rozumiem zarzutu, chyba że odpowiadasz na inny post. Tyle że po co ma jechać na Cm. Wolski (czyli kompletnie donikąd), skoro może z pożytkiem zastąpić 167 w relacji na Dw. Zachodni i Ochotę?
W celu? Przecież całkiem prawdopodobnie będzie jego trasą jechał tramwaj od AL. REYMONTA (w sumie od MŁOCIN) do REDUTY WOLSKIEJZebra pisze:184 po zbudowaniu torów niech już nic nie zastępuje, tylko albo zostanie jako 184
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Nikomu nic nie zarzucam. Temat Ochoty coraz wieksze kregi zatacza ,ale to tak jest ,ze nie da się zrobic nic w jednej dzielnicy nie ruszając drugiej .Zostawmy na razie 112. Moje zdanie na ten temat wyraziłem.197 przez Obrońców Tobruku to może być obsługiwane i przez 10 metrowe autobusy z dotychczasowa częstotliwością dlatego na Cm.Wolski za 129 była by w sam raz. Nie widze wiec możliwości zastapienia 18 m ze 167 10 m czy nawet 12 m autobusami 197 w relacji Ochota -Koło. Powinny być dwie linie na autobusy wielkopojemne :167 Siekierki –Ochota (może Dw.Zachodni) i 184 Metro Młociny –obecna trasa 167 przez Bemowo ,Koło ,Wola na Ochote.
Nie ma takiego miasta Londyn, jest Lądek, Lądek Zdrój.
- fik
- Naczelne Chamidło
A mógłbyś napisać, który fragment tej trasy uzasadnia wypuszczenie wozów wielkopojemnych? Bo z kierunku Siekierek 167 przyjeżdża na Ochotę pustawe. Pomysł Łukasza ze 130 był dobry, jeśli koniecznie chcemy zachować relację MPM - Ochota; nie wiem nawet, czy nie poszedłbym dalej i nie puścił tego 130 po trasie 119 od Dolnej. Na Woli tego 167 nie ma specjalnie co ruszać IMHO, to jeszcze jakiś czas temu było zdecydowanie najszybsze połączenie Ochoty z Bemowem.148 pisze:Powinny być dwie linie na autobusy wielkopojemne :167 Siekierki –Ochota (może Dw.Zachodni)
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Śliczne cytowanie. Jak już przeczytasz całość, to odnieś się do meritum. Bo tak to można każdą tezę udowodnić. 1. Po co relacja Chomiczówka - Cm. Wolski jako 167 via Obrońców Tobruku skoro a) będzie tramwaj b) nie ma takiej relacji (via Obrońców Tobruku) na dzień dzisiejszy? W odróżnieniu od 148 uważam że 129 to nie jest najlepszy pomysł; 2. ja tam się na 184 nie znam i nie wiem czy nie jest jakimś super dogmatem połączenie do Dw. Zachodniego, bo jak nie to jasne że jej może nie być co napisałem.Bastian pisze:Chomiczówka i Bemowo będą wniebowzięteZebra pisze:No ja napisałem żeby jechało przez Obrońców Tobruku, więc nie rozumiem zarzutu, chyba że odpowiadasz na inny post. Tyle że po co ma jechać na Cm. Wolski (czyli kompletnie donikąd), skoro może z pożytkiem zastąpić 167 w relacji na Dw. Zachodni i Ochotę?
W celu? Przecież całkiem prawdopodobnie będzie jego trasą jechał tramwaj od AL. REYMONTA (w sumie od MŁOCIN) do REDUTY WOLSKIEJZebra pisze:184 po zbudowaniu torów niech już nic nie zastępuje, tylko albo zostanie jako 184
Nie upieram sie że mam racje co do relacji Siekierki -Ochota na wielkopojemne .Słabo znam tamte rejony ,wnioskuje zapełnienie wozów z przypadkowej obserwacji .Mnie bardziej rozchodziło sie o zachowanie wielkopojemnej linii na obecnej trasie 167 od Ochoty po Bemowo dlatego zaproponowałem nowe 184.Zdziwiła mnie bardzo wizja 197 zastepujacego 167 na Woli dlatego zaproponowałem swoje podejscie do tej sprawy.
Nie ma takiego miasta Londyn, jest Lądek, Lądek Zdrój.
130 nie był to pomysł Łukasza :->. A puszczanie trasą 119 od Dolnej to likwidacja najważniejszego powodu istnienia 130 na Mokotowie - od lat sprawdzającego się i popularnego połączenia Sobieskiego - Puławska od Racławickiej w górę.fik pisze:A mógłbyś napisać, który fragment tej trasy uzasadnia wypuszczenie wozów wielkopojemnych? Bo z kierunku Siekierek 167 przyjeżdża na Ochotę pustawe. Pomysł Łukasza ze 130 był dobry, jeśli koniecznie chcemy zachować relację MPM - Ochota; nie wiem nawet, czy nie poszedłbym dalej i nie puścił tego 130 po trasie 119 od Dolnej. Na Woli tego 167 nie ma specjalnie co ruszać IMHO, to jeszcze jakiś czas temu było zdecydowanie najszybsze połączenie Ochoty z Bemowem.148 pisze:Powinny być dwie linie na autobusy wielkopojemne :167 Siekierki –Ochota (może Dw.Zachodni)
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No, za parę lat to nawet do PKP KASPRZAKA.Bastian pisze:W celu? Przecież całkiem prawdopodobnie będzie jego trasą jechał tramwaj od AL. REYMONTA (w sumie od MŁOCIN) do REDUTY WOLSKIEJZebra pisze:184 po zbudowaniu torów niech już nic nie zastępuje, tylko albo zostanie jako 184
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Właśnie, bo teraz i tak wszyscy są zajęci sprawą jak skasować 517.Jarek pisze:Kiedy nastąpi pocięcie rozkładu 172 najprawdopodobniej. Ale to nie musi się stać. 336 było planowane, ale wiele rzeczy było planowanych i - na szczęście - tych planów nie zrealizowano. Radzę nie drążyć w ogóle tego tematu!
ŁK
W ogóle cięcie rozkładu 172 nie wchodzi w grę a dlaczego? Bo jak skasowano 186 na Rakowcu to oszczędzone brygady nie poszły na 172 (linia ani trochę częściej nie zaczęła kursować) i w związku z tym nie widzę możliwości cięcia 172 na rzecz 336. Poza tym 172 i planowane 336 to inne relacje. Mówiono , że 336 miało powstać z brygad krótkich z nowego przetargu. W sumie liczyłem, że jeśli nie powstanie 336 to przynajmniej 172 zostanie wzmocnione ale jeśli groziłoby linii cięcie to już w ogóle mam nadzieję, że sprawa 336 przejdzie do historii!Jarek pisze:Kiedy nastąpi pocięcie rozkładu 172 najprawdopodobniej. Ale to nie musi się stać. 336 było planowane, ale wiele rzeczy było planowanych i - na szczęście - tych planów nie zrealizowano. Radzę nie drążyć w ogóle tego tematu!
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
517 samo się skasuje, ale to trzeba być inżykretynem żeby to zrozumieć.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.