(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 17 gru 2009, 20:23

A potem się okaże, że sprzątaczka proboszcza cmentarza prawosławnego dojeżdżą ósemką do pracy i będzie kolejna afera międzynarodowa :p

I nie ósemkę prostować, tylko za siódemkę na Kawęczyńską, siódemka out, dziewiątka 3-4/5/6, 24 do Wiatraka.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

mariow

Post autor: mariow » 18 gru 2009, 10:45

a co na Gocław? tak futurystycznie :P
PURA VIDA!

Wujcio

Post autor: Wujcio » 18 gru 2009, 12:07

II linia metra przecież. :D

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 18 gru 2009, 15:23

mariow pisze:a co na Gocław? tak futurystycznie :P
21 z Żerania/Tarchomina i 24 ;) Wtedy 9 jeszcze silniejsza, a 22 wraca na Wiatrak ;)
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

mariow

Post autor: mariow » 18 gru 2009, 15:40

brzmi (a raczej wygląda) niezle ;)
PURA VIDA!

Kra

Post autor: Kra » 18 gru 2009, 20:41

Po ostatnich dniach zaczynam uważać, iż silna 33 to jednak pomyłka (piszę z pktu widzenia Aspektu) - jak coś pada na JPII (a ostatnio to codzienność) to zostajemy prawie kompletnie bez komunikacji (116 jednak jedzie nieco w bok). Nawet nie da się bezpośrednio podjechać do Piasek (po likwidacji 520). 5 bywa niezabieralne :shock:

Awatar użytkownika
Pingwin
(2525)

Post autor: Pingwin » 18 gru 2009, 21:24

Kra pisze:5 bywa niezabieralne :shock:
czyli jednak sie na cos przydaje od wielkiego dzownu 5 :dance: :D Joke oczywiście :)

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 18 gru 2009, 21:57

@Kra: A Ty czasem nie jeździsz samochodem? Nie psuj komunikacji innym, co? :p

Oczywiście, możesz dostać 22 z powrotem - jak oddasz 33 na Piaski, przydadzą się brygady bardziej potrzebującym :p

[ Dodano: |18 Gru 2009|, 2009 22:00 ]
Pingwin pisze:
Kra pisze:5 bywa niezabieralne :shock:
czyli jednak sie na cos przydaje od wielkiego dzownu 5 :dance: :D Joke oczywiście :)
Wtedy od "wielkiego dzwonu" powinno coś jeździć Piaski - Młociny wahadłowo. No ale tak się nie da, NR nie umie, ZZ się nie zgodzą, tragedia Panie dziejku!
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Kra

Post autor: Kra » 18 gru 2009, 22:47

Glonojad pisze:@Kra: A Ty czasem nie jeździsz samochodem? Nie psuj komunikacji innym, co? :p

Oczywiście, możesz dostać 22 z powrotem - jak oddasz 33 na Piaski, przydadzą się brygady bardziej potrzebującym :p
Do Konstancina jeżdżę autem teraz mam kilka dni do załatwienia spraw na mieście i korzystam z ZTM i powiem tyle - jest fatalnie :sad:
A co do 22 i 33, 33 zaczyna za bardzo być nieregularne z powodu codziennych problemów na JPII. Rozumiem, że 22 też co 5 minut ;-) jak 33 na Piaski. Z perspektywy lat uważam stare rozwiązanie z 16 na trasie Kielecka - Piaski, 33, 22 i 19 na starych trasach za najrozsądniejsze rozwiązanie z punktu widzenia Żoliborza i Bielan - ale to tylko moje prywatne doświadczenie. Pzdr i dobranoc.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 18 gru 2009, 22:57

22 co 10 oczywiście.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 18 gru 2009, 23:26

Kra pisze:Z perspektywy lat uważam stare rozwiązanie z 16 na trasie Kielecka - Piaski, 33, 22 i 19 na starych trasach za najrozsądniejsze rozwiązanie z punktu widzenia Żoliborza i Bielan - ale to tylko moje prywatne doświadczenie.
Podyskutuj o tym z JackiemM :P
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Adam G.

Post autor: Adam G. » 19 gru 2009, 1:00

Zamiast pomstować na jedno 33, które w razie awarii na JPII się nie pojawia, należy mówić o tym, co zrobić by tych awarii uniknąć. Niestety, wiadukt koło Arkadii wraz z rondem Babka nigdy nie był idealny. Ostatnio jest zaś coraz gorzej i nikt nie robi niczego ani z podstacją, ani ze światłami...
noidea

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 19 gru 2009, 1:02

Adam G. pisze:nikt nie robi niczego ani z podstacją, ani ze światłami...
Ze światłami nikt nic nie zrobi - wydano na nie kupę kasy, więc się ich nie wyłączy.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Adam G.

Post autor: Adam G. » 19 gru 2009, 1:09

MisiekK pisze:
Ze światłami nikt nic nie zrobi - wydano na nie kupę kasy, więc się ich nie wyłączy.
Jednak cykle dla pieszych na przejściach przez Słomińskiego uległy zmianie, dlaczego więc nie da się wydłużyć cyklu dla tramwajów w ciągu JPII choćby o 10 sekund, zawsze będzie łatwiej legalnie przejechać "na drugiego"...
noidea

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 19 gru 2009, 8:18

MisiekK pisze:
Ależ skąd. Jest bardzo dobry projekt przebudowy świateł na Babce zatwierdzony.

ODPOWIEDZ