I nie ósemkę prostować, tylko za siódemkę na Kawęczyńską, siódemka out, dziewiątka 3-4/5/6, 24 do Wiatraka.
(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A potem się okaże, że sprzątaczka proboszcza cmentarza prawosławnego dojeżdżą ósemką do pracy i będzie kolejna afera międzynarodowa 
I nie ósemkę prostować, tylko za siódemkę na Kawęczyńską, siódemka out, dziewiątka 3-4/5/6, 24 do Wiatraka.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
21 z Żerania/Tarchomina i 24mariow pisze:a co na Gocław? tak futurystycznie
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Po ostatnich dniach zaczynam uważać, iż silna 33 to jednak pomyłka (piszę z pktu widzenia Aspektu) - jak coś pada na JPII (a ostatnio to codzienność) to zostajemy prawie kompletnie bez komunikacji (116 jednak jedzie nieco w bok). Nawet nie da się bezpośrednio podjechać do Piasek (po likwidacji 520). 5 bywa niezabieralne 
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
@Kra: A Ty czasem nie jeździsz samochodem? Nie psuj komunikacji innym, co? 
Oczywiście, możesz dostać 22 z powrotem - jak oddasz 33 na Piaski, przydadzą się brygady bardziej potrzebującym
[ Dodano: |18 Gru 2009|, 2009 22:00 ]
Oczywiście, możesz dostać 22 z powrotem - jak oddasz 33 na Piaski, przydadzą się brygady bardziej potrzebującym
[ Dodano: |18 Gru 2009|, 2009 22:00 ]
Wtedy od "wielkiego dzwonu" powinno coś jeździć Piaski - Młociny wahadłowo. No ale tak się nie da, NR nie umie, ZZ się nie zgodzą, tragedia Panie dziejku!Pingwin pisze:czyli jednak sie na cos przydaje od wielkiego dzownu 5Kra pisze:5 bywa niezabieralne![]()
Joke oczywiście
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Do Konstancina jeżdżę autem teraz mam kilka dni do załatwienia spraw na mieście i korzystam z ZTM i powiem tyle - jest fatalnieGlonojad pisze:@Kra: A Ty czasem nie jeździsz samochodem? Nie psuj komunikacji innym, co?
Oczywiście, możesz dostać 22 z powrotem - jak oddasz 33 na Piaski, przydadzą się brygady bardziej potrzebującym![]()
A co do 22 i 33, 33 zaczyna za bardzo być nieregularne z powodu codziennych problemów na JPII. Rozumiem, że 22 też co 5 minut
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
22 co 10 oczywiście.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Podyskutuj o tym z JackiemMKra pisze:Z perspektywy lat uważam stare rozwiązanie z 16 na trasie Kielecka - Piaski, 33, 22 i 19 na starych trasach za najrozsądniejsze rozwiązanie z punktu widzenia Żoliborza i Bielan - ale to tylko moje prywatne doświadczenie.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Zamiast pomstować na jedno 33, które w razie awarii na JPII się nie pojawia, należy mówić o tym, co zrobić by tych awarii uniknąć. Niestety, wiadukt koło Arkadii wraz z rondem Babka nigdy nie był idealny. Ostatnio jest zaś coraz gorzej i nikt nie robi niczego ani z podstacją, ani ze światłami...
noidea
Ze światłami nikt nic nie zrobi - wydano na nie kupę kasy, więc się ich nie wyłączy.Adam G. pisze:nikt nie robi niczego ani z podstacją, ani ze światłami...
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Jednak cykle dla pieszych na przejściach przez Słomińskiego uległy zmianie, dlaczego więc nie da się wydłużyć cyklu dla tramwajów w ciągu JPII choćby o 10 sekund, zawsze będzie łatwiej legalnie przejechać "na drugiego"...MisiekK pisze:Ze światłami nikt nic nie zrobi - wydano na nie kupę kasy, więc się ich nie wyłączy.Adam G. pisze:nikt nie robi niczego ani z podstacją, ani ze światłami...
noidea
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ależ skąd. Jest bardzo dobry projekt przebudowy świateł na Babce zatwierdzony.MisiekK pisze:Ze światłami nikt nic nie zrobi - wydano na nie kupę kasy, więc się ich nie wyłączy.Adam G. pisze:nikt nie robi niczego ani z podstacją, ani ze światłami...