A skoro wszyscy wiedzą, o co chodzi, to nie ma potrzeby zmiany nazwy ZPBJ pisze: Większość ludzi w tym mieście, które wybierają się do GM, już tam kiedyś były i wiedzą, gdzie wysiadać.
Nowe nazwy przystanków
- R-9 Chełmska
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Z innej beczki
Postulowałbym zmianę nazw następujących przystanków:
Zapustna
Ryżowa - Cmentarz ("a gdzie ja mam wysiąść na cmentarz?")
Rybnicka
Rybnicka - Kościół ("a kościół to w którym miejscu", "a do kościoła to gdzie wysiąść?)
Zapustna
Rybnicka
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
-
Krzysiek_S
A ja bym zamienił:
Płowiecka
Węzeł Marsa
Trakt Lubelski
Płowiecka
Floriana
Cmentarz zbrodni wawerskiej[ wiem długie , ale warto zaznaczyć gdzie trzeba wysiąść , żeby trafić na ten cmentarz]
Dzielnicowa
ZGN Wawer [ Zakład Gospodarowania Nieruchomościami w Wawrze , obok bloki komunalne].
Trakt Lubelski Las
Klinika weterynaryjna lub Roll Traw[ komercyjne punkty, ale istniejące od lat, stale wpisujące się w okolice, Trakt Lubelski Las, może się mylić z osiedlem Las dla nie tutejszych]
Bronowska
Osiedle Jeziorowa[ głównie mieszkańcy tego osiedla wsiadają na tym przystanku, mimo że jest trochę dalej.]
Kombajnistów
Bronowska
Zerzeń
Osiedle Zerzeń
Zwoleńska
Kościół WNMP lub Zwoleńska - kościół[ najbardziej charakterystyczny punkt miejsca, jak również w dużym procencie punkt docelowy].
Cylichowska
Cmentarz Zerzeński.
Ośrodek szkoleniowy
CKS Platon [w okolicy jest kilka ośrodków typu szkoleniowego, na różnych przystankach, warto byłoby lepiej określić w terenie]
Odrębna
Odrębna - CSK[ jak wyżej]
Wędkarska
Klub Sosnowy[ odbywają się tutaj różne koncerty, a trudno trafić, nazwa sama wskazywałaby gdzie wysiąść, www.klubsosnowy.pl , również jak w 2 powyższych punktach]
Strzygłowska
Trakt Lubelski[ w tym miejscu zaczyna się Trakt Lubelski.]
Rozchodnikowa
Osiedle pod Dębami[ duży odsetek osób wsiadających jest z tego osiedla]
Krokusów
Osiedle Rybaki [ wieloetapowe osiedle typu osiedle Jeziorowa].
Poprawna
Osiedle Las[ centrum osiedla , siedziba RO]
Kosodrzewiny
Osiedle Poezji
Piechurów
KP Wawer[ Komisariat Policji Wawer, nowa siedziba Policji, bardziej charakterystyczna nazwa ,niż nazwa osiedlowej uliczki.]
Płowiecka
Trakt Lubelski
Floriana
Dzielnicowa
Trakt Lubelski Las
Bronowska
Kombajnistów
Zerzeń
Zwoleńska
Cylichowska
Ośrodek szkoleniowy
Odrębna
Wędkarska
Strzygłowska
Rozchodnikowa
Krokusów
Poprawna
Kosodrzewiny
Piechurów
A najlepiej to przepermutować wszystkie nazwy w mieście.Krzysiek_S pisze:A ja bym zamienił:
PłowieckaWęzeł Marsa
Trakt LubelskiPłowiecka
FlorianaCmentarz zbrodni wawerskiej[ wiem długie , ale warto zaznaczyć gdzie trzeba wysiąść , żeby trafić na ten cmentarz]
DzielnicowaZGN Wawer [ Zakład Gospodarowania Nieruchomościami w Wawrze , obok bloki komunalne].
Trakt Lubelski LasKlinika weterynaryjna lub Roll Traw[ komercyjne punkty, ale istniejące od lat, stale wpisujące się w okolice, Trakt Lubelski Las, może się mylić z osiedlem Las dla nie tutejszych]
BronowskaOsiedle Jeziorowa[ głównie mieszkańcy tego osiedla wsiadają na tym przystanku, mimo że jest trochę dalej.]
KombajnistówBronowska
ZerzeńOsiedle Zerzeń
ZwoleńskaKościół WNMP lub Zwoleńska - kościół[ najbardziej charakterystyczny punkt miejsca, jak również w dużym procencie punkt docelowy].
CylichowskaCmentarz Zerzeński.
Ośrodek szkoleniowyCKS Platon [w okolicy jest kilka ośrodków typu szkoleniowego, na różnych przystankach, warto byłoby lepiej określić w terenie]
OdrębnaOdrębna - CSK[ jak wyżej]
WędkarskaKlub Sosnowy[ odbywają się tutaj różne koncerty, a trudno trafić, nazwa sama wskazywałaby gdzie wysiąść, www.klubsosnowy.pl , również jak w 2 powyższych punktach]
StrzygłowskaTrakt Lubelski[ w tym miejscu zaczyna się Trakt Lubelski.]
RozchodnikowaOsiedle pod Dębami[ duży odsetek osób wsiadających jest z tego osiedla]
KrokusówOsiedle Rybaki [ wieloetapowe osiedle typu osiedle Jeziorowa].
PoprawnaOsiedle Las[ centrum osiedla , siedziba RO]
KosodrzewinyOsiedle Poezji
PiechurówKP Wawer[ Komisariat Policji Wawer, nowa siedziba Policji, bardziej charakterystyczna nazwa ,niż nazwa osiedlowej uliczki.]
ŁK
-
Krzysiek_S
Ja zawsze mówię, wysiadam przy Marsa i każdy z moich okolic, a nie na Płowieckiej, więc jak nazwa Węzeł Marsa się przyjmuje , to niech tak będzie.zofey pisze:Przenoszenie nazwy w inne miejsce wywoła więcej szkody niż pożytku.
ps. Na Węźle Marsa chyba najbardziej ruchliwą ulicą jest jednak Płowiecka. Ale jak już się przyjęło mówić Marsa to niech będzie jakiś porządek.
[ Dodano: |27 Gru 2009|, 2009 00:18 ]
Nie mówię że każda z propozycji musi być uwzględniona, ale warto zastanowić się na aktualizacją nazewnictwa przystanków w różnych rejonach Wawra, bo nie które nazwy są mylące lub są już niewłaściwe.Łukasz pisze:A najlepiej to przepermutować wszystkie nazwy w mieście.
Krzysiek_S pisze:ZGN Wawer
Klinika weterynaryjna
Roll Traw
Kościół WNMP
CKS Platon
Odrębna-CSK
Klub Sosnowy
KP Wawer
Dla mieszkańców dzielnicy być może mówią one więcej, ale nazwy mają być dla wszystkich, dlatego przede wszystkim powinny pochodzić od nazw ulic.
-
Krzysiek_S
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Zgadzam się, że "ośrodek szkoleniowy" czy "las" są zbyt ogólne w tym przypadku.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.