Pomysł pionierski nie jest, ale zastosowanie chyba by było.waluś pisze:sprzężonymi z rogatkami przejazdu oczywiście.
Komunikacja na nowym odcinku ul. StraĹźackiej
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Emdegger mnie usiłuje przekonać, że tak będzieR-11 Kleszczowa pisze:Nie wiem skąd u Ciebie przekonanie
Na Grochowskiej są rezerwy. A przynajmniej były...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Połączenie przez Strażacką (najlepiej Międzylesia i Marysina z Targówkiem i Bródnem) przez Strażacką jest konieczne.
Ostatnio czekałem 20 minut na początku popołudniowego szczytu na 145 na przystanku "Strażacka" 02, które przyjechało -16. Od przystanku "Cmentarz" 02 opóźnienie systematycznie rosło, przez co zamiast w 20 minut do przystanku Targówek-Ratusz 01 dojechałem w 40 minut. Zatem pokonanie tego dystansu łącznie zajęło mi godzinę
Gdyby istniała jakaś alternatywa, podróż przebiegłaby znacznie sprawniej. A to że nie ma żadnej zabudowy, to nic nie zmienia, bo linia taka miałaby przecież charakter tranzytowy. Z resztą skąd mają tam być domy, skoro do niedawna nie było tam drogi
Dla tych, których to nie rusza: może podzielmy 186 na dwa odcinki (Tarchomin - Park Olszyna i Obozowa - Szczęśliwice) Przecież w okolicach Lasku na Kole nic nie ma...
Ostatnio czekałem 20 minut na początku popołudniowego szczytu na 145 na przystanku "Strażacka" 02, które przyjechało -16. Od przystanku "Cmentarz" 02 opóźnienie systematycznie rosło, przez co zamiast w 20 minut do przystanku Targówek-Ratusz 01 dojechałem w 40 minut. Zatem pokonanie tego dystansu łącznie zajęło mi godzinę
Gdyby istniała jakaś alternatywa, podróż przebiegłaby znacznie sprawniej. A to że nie ma żadnej zabudowy, to nic nie zmienia, bo linia taka miałaby przecież charakter tranzytowy. Z resztą skąd mają tam być domy, skoro do niedawna nie było tam drogi
Dla tych, których to nie rusza: może podzielmy 186 na dwa odcinki (Tarchomin - Park Olszyna i Obozowa - Szczęśliwice) Przecież w okolicach Lasku na Kole nic nie ma...
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
- ZaciszaniN
- Kontakt:
140 to druga po 202 linia do kasacji na Targówku. A z Bródnem to ona za wiele wspólnego nie ma.Łukasz pisze:140. Idealnie. Wreszcie go tu nie będzie.
Nie no, rezerwy to tam są, ale wieczorem i w DSyperson pisze:To pewnie przez te 'rezerwy' ludzie z Waszyngtona narzekają, że do tramwajów nie mogą się zmieścić...
Zakładając brak dodatkowej brygady, to częstotliwość raczej musiałaby spaść...marekb pisze:I dlatego to 140 powinno zostać wycofane z Wschodniego i pojechać Strażacką
Ale skierowanie przez Strażacka, to chyba jedyne wyjście, uwzględniając rozrycie Targowej...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 255 | 414 | 523 | N43
- Bastian
- Sułtan Maroka
I zdejmiemy ludzi akurat z tych tramwajów?person pisze:To pewnie przez te 'rezerwy' ludzie z Waszyngtona narzekają, że do tramwajów nie mogą się zmieścić...Bastian pisze:Na Grochowskiej są rezerwy. A przynajmniej były...
Ja piszę o rezerwach między Wiatrakiem a Targową.
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Można było skierować 21 (jak jeszcze istniało) przez Waszyngtona do Wiatracznej. Ludzie korzystający z przystanków "Park Skaryszewski", "Kinowa" i "Grenadierów" zyskaliby bezpośredni dojazd pod Stadion i na całą Pragę. A wtedy 22 połączyć z 7 i skierować na Kawęczyńską. Ale nikt widać o tym nie pomyślał.Bastian pisze:Ja piszę o rezerwach między Wiatrakiem a Targową.
A wracając do tematu - czy żadna linia nie jest planowana do skierowania przez Strażacką, nawet w perspektywie pół roku, kiedy ponoć Pl. Wileński i okolice mają się zatkać
- Bastian
- Sułtan Maroka
Jak zwykle się mylisz. Przecież specjalnie po to była uruchamiana faza sygnalizacji na rondzie Waszyngtona, więc nieprawdą jest, że nikt nie pomyślał. Po prostu nikt nie zdecydowałZaciszaniN pisze:Można było skierować 21 (jak jeszcze istniało) przez Waszyngtona do Wiatracznej. Ludzie korzystający z przystanków "Park Skaryszewski", "Kinowa" i "Grenadierów" zyskaliby bezpośredni dojazd pod Stadion i na całą Pragę. A wtedy 22 połączyć z 7 i skierować na Kawęczyńską. Ale nikt widać o tym nie pomyślał.
Wtedy byłoby to na pewno sensowniejsze. Pytanie tylko, czy tam się w tym czasie da przejechać w jakimś przyzwoitym czasie...ZaciszaniN pisze:A wracając do tematu - czy żadna linia nie jest planowana do skierowania przez Strażacką, nawet w perspektywie pół roku, kiedy ponoć Pl. Wileński i okolice mają się zatkać
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
I Bogu niech będą dzięki.Bastian pisze:Jak zwykle się mylisz. Przecież specjalnie po to była uruchamiana faza sygnalizacji na rondzie Waszyngtona, więc nieprawdą jest, że nikt nie pomyślał. Po prostu nikt nie zdecydowałZaciszaniN pisze:Można było skierować 21 (jak jeszcze istniało) przez Waszyngtona do Wiatracznej. Ludzie korzystający z przystanków "Park Skaryszewski", "Kinowa" i "Grenadierów" zyskaliby bezpośredni dojazd pod Stadion i na całą Pragę. A wtedy 22 połączyć z 7 i skierować na Kawęczyńską. Ale nikt widać o tym nie pomyślał.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- ZaciszaniN
- Kontakt:
To nie ja się mylę, tylko Ty i Twoi koledzy z ZTM, którzy zza biurka wiedzą najlepiej, co jest najlepsze dla pasażerów (zwłaszcza tych korzystających z autobusów).Bastian pisze:Jak zwykle się mylisz.
Skoro nie zadecydował, to znaczy, że nie myślał. Proste.Przecież specjalnie po to była uruchamiana faza sygnalizacji na rondzie Waszyngtona, więc nieprawdą jest, że nikt nie pomyślał. Po prostu nikt nie zdecydował
Pytanie (retoryczne) tylko, czy wcześniejsze przyzwyczajenie do takiej trasy pasażerów nie wyszłoby wszystkim na dobreWtedy byłoby to na pewno sensowniejsze. Pytanie tylko, czy tam się w tym czasie da przejechać w jakimś przyzwoitym czasie...ZaciszaniN pisze:A wracając do tematu - czy żadna linia nie jest planowana do skierowania przez Strażacką, nawet w perspektywie pół roku, kiedy ponoć Pl. Wileński i okolice mają się zatkać
No nie wiem, czy takie retoryczne - na pewno by nie wyszło na dobre tym pasażerom, którym zostałyby zabrane brygady celem obsłużenia tej linii. No, chyba, że zabierze się coś z potworka, na przykład 415...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 255 | 414 | 523 | N43