I PR udowodniło, że jednak da się wszystkich pomieścić w normalnych warunkach doczepiając ekstra kibla. Wystarczy chcieć.MeWa pisze:Ale się czepiacie - w okolicach świąt i wolnych sytuacja zawsze jest podobna od niepamiętnych czasów. I nie tylko w IC - w ten weekend pasażerowie zablokowali tory w Tarnowie, bo się nie mieścili do pociągu PR-ów.
O spółce PKP Intercity
Moderator: JacekM
M-1 507 509 N22+N72
Nie przypominam sobie, żeby były aż takie problemy. Bo cztery wagony to stanowczo za mało, a to najpopularniejsze zestawienie TLK...MeWa pisze:Ale się czepiacie - w okolicach świąt i wolnych sytuacja zawsze jest podobna od niepamiętnych czasów.
A tłok jest codziennie (najbliższy przykłąd: Warszawa - Łódź).
Tylko, że rzecznik PRów nie mówi bezczelnie, że "pasażerowie są sobie winni"...MeWa pisze:I nie tylko w IC - w ten weekend pasażerowie zablokowali tory w Tarnowie, bo się nie mieścili do pociągu PR-ów.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 255 | 414 | 523 | N43
- MeWa
- Cukiereczek
a) przypadek, że mieli;jajcys pisze:I PR udowodniło, że jednak da się wszystkich pomieścić w normalnych warunkach doczepiając ekstra kibla. Wystarczy chcieć.
b) potrzeba było zablokowania torów, żeby to zrobili.
a czy PIC w ogóle mógłby tak różnicować bilety?Glonojad pisze:kajo ma rację - linie lotnicze w takich dniach kokosy trzepią, a PIC tylko psuje sobie reputację...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Z tymi normalnymi warunkami to nie przeginaj, w kiblach PRów potrafi śnieg leżeć.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Boję się, że nie może - ostatnio dostał po łapach za promocję "wcześniej - taniej" na bilety internetowe.MeWa pisze:a czy PIC w ogóle mógłby tak różnicować bilety?Glonojad pisze:kajo ma rację - linie lotnicze w takich dniach kokosy trzepią, a PIC tylko psuje sobie reputację...
Ewentualnie może w tym czasie zawieszać TLKi i na te dni w ich planie puszczać EIC czy jak się kwalifiki teraz nazywają.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Może zawsze zrobić oferty handlowe, z cenami niższymi, od taryfy.MeWa pisze:a czy PIC w ogóle mógłby tak różnicować bilety?
To akurat łączy wszystkich przewoźnikówGlonojad pisze:Z tymi normalnymi warunkami to nie przeginaj, w kiblach PRów potrafi śnieg leżeć.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 255 | 414 | 523 | N43
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Potrafi, po prostu pienie na cześć PRów w sytuacji ich ewidentnej wtopy mnie zirytowało.KwZ pisze:Tak jakby w wagonach też nie potrafił.
[ Dodano: |6 Sty 2010|, 2010 18:39 ]
To zależy, ile tych szczytów jest w ciągu roku i jak się pokrywają ze szczytami dojazdów. Pomijając fakt, że dojazdy to mają SKMki, KMy i trochę PRy, a dalekobieżne szczyty głównie IC.KwZ pisze:
A w ogóle to jakiś absurd: w pociągach nie ma miejsc, bo są pasażerowie, a nie ma kasy na nowe wagony...
- MeWa
- Cukiereczek
i nic się nie zmieniło, tłok był tutaj odkąd pamiętam. I w wakacje łódzkie były skracane niemal o połowę, bo "trzeba było wagonów na składy kolonijne"Wolfchen pisze:A tłok jest codziennie (najbliższy przykłąd: Warszawa - Łódź).
to stwierdzenie nie jest jednak pozbawione racji - jak się zostawia powrót na ostatnią chwilę...Wolfchen pisze:Tylko, że rzecznik PRów nie mówi bezczelnie, że "pasażerowie są sobie winni"...
Żaden absurd - żadnemu przewoźnikowi nie będzie się opłacało kupować wagonów, żeby przez 9/10 roku stały niewykorzystane.Glonojad pisze:To zależy, ile tych szczytów jest w ciągu roku i jak się pokrywają ze szczytami dojazdów. Pomijając fakt, że dojazdy to mają SKMki, KMy i trochę PRy, a dalekobieżne szczyty głównie IC.KwZ pisze:
A w ogóle to jakiś absurd: w pociągach nie ma miejsc, bo są pasażerowie, a nie ma kasy na nowe wagony...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wiesz, rzecznikowi prasowemu za to się płaci, by prawdę przykrą mówił w sposób dyplomatyczny,