Dostęp do pełnego rozkładu jazdy
Wątpię by chcieli nam drukować plany brygadowe. Jak sam zauważyłeś na forum jest tylu kierowców (w zasadzie z każdej zajezdni) i wystarczy jak każdy zrobi zdjęcie planu brygadowego z swojego zakładu, który wisi na tablicach na dyspozytorniach i będą aktualne dane dostępnemaciek.dab859 pisze:Na Wawkomie jest sporo kierowców ze wszystkich zakładów i trzeba by było zwrócić się do nich z prośbą o aktualizowanie tych plików (odbiór od dyspozytora i przekazanie moderatorowi lub innej osobie, która by się tym zajęła).
Co o tym myślicie
- maciek.dab859
Masz rację tak by było prościej, ale niektórzy boją się zrobić zdjęć bo myślą, że to jest jakieś wielkie przstępstwodzidek pisze:Wątpię by chcieli nam drukować plany brygadowe. Jak sam zauważyłeś na forum jest tylu kierowców (w zasadzie z każdej zajezdni) i wystarczy jak każdy zrobi zdjęcie planu brygadowego z swojego zakładu, który wisi na tablicach na dyspozytorniach i będą aktualne dane dostępnemaciek.dab859 pisze:Na Wawkomie jest sporo kierowców ze wszystkich zakładów i trzeba by było zwrócić się do nich z prośbą o aktualizowanie tych plików (odbiór od dyspozytora i przekazanie moderatorowi lub innej osobie, która by się tym zajęła).
Co o tym myślicie
Ale jeśli by się na to zgodzili, to byłoby super
-
bartoni722
Wiesz, mnie po zjeździe bardziej niż robienie zdjęć tablicy z planem bardziej interesuje załatwienie tego, czego trzeba z wozem (nie mylić z OC) lub ogólnie załatwienie spraw istotnych i później wyrobienie się na autobus (tu "podziękowania" dla Stalowej za notoryczne przyśpieszenia), czy na ekstrówkę, żeby wrócić do domu. Skądinąd czym niby mam te zdjęcia robić - starą nokią 6210?!maciek.dab859 pisze:Masz rację tak by było prościej, ale niektórzy boją się zrobić zdjęć bo myślą, że to jest jakieś wielkie przstępstwoże oni z pracy nic nie będą wynośić
Ależ zgodę masz. Serio! Przyjdź do dyspozytorni - dostaniesz wydruk planu. Niech tylko na dyspozytorni będzie Roman, nie ma problemu! Jeśli jesteś faktycznie zainteresowany, daj znać na PW - podpowiem kiedy to. Choć nie wiem, co Ci w kwestii "pełnego rozkładu" da tabelka zwierająca li tylko godzinę wyjazdu i zjazdu na zakład oraz dla całek godzinę i miejsce zmiany?maciek.dab859 pisze:Ale jeśli by się na to zgodzili, to byłoby super
Zapraszam na pokład!
Zawisza Czarny, Tawerna Korsarz - 3 wachta najlepsza!
Rzeszowiak, Grenlandia 2012 - etap 11
Bez korków, NR, CR, TSB i tym podobnych ZTM-ów : )
Zawisza Czarny, Tawerna Korsarz - 3 wachta najlepsza!
Rzeszowiak, Grenlandia 2012 - etap 11
Bez korków, NR, CR, TSB i tym podobnych ZTM-ów : )
-
NR
- (tygrys)
osoby korzystające z tego miały bu na uwadze aktualizowanie tego, a niektórzy się wręcz "fascynują" rozkładami jazdyDelfino pisze:Niby można by. Ale jak znam życie szybko by się to znudziło i nikt by już tego nie aktualizował. Ale jeśli sądzicie, że mogłoby takie coś wzbudzić zainteresowanie, to może warto by to zrobić.
- maciek.dab859
Jeżeli daną linię, np. 503 obsługują dwa zakłady (R-7 + R13) i masz wykazy z obu tych zajezdni to masz czas pracy wszystkich brygad na linii. Czas dojazdu i zjazdu nie tak trudno ustalić i dzielisz rozkład na brygady - dla mnie to jest 0,5 godziny robotyDelfino pisze:No właśnie. Tyle to można mieć, sam robie tego zdjęcia. To za mało.
Brygady przeważnie jeżdżą w kolejności, czyli przed brygadę 2 nie wstawisz 3.
Miejsce zmiany ułatwia sprawdzenie w "środku" rozkładu, czy kolejność jest zachowana.
-
NR
- (tygrys)
takim sposobem można by uporządkować kwestię rozkładów jazdymaciek.dab859 pisze:Jeżeli daną linię, np. 503 obsługują dwa zakłady (R-7 + R13) i masz wykazy z obu tych zajezdni to masz czas pracy wszystkich brygad na linii. Czas dojazdu i zjazdu nie tak trudno ustalić i dzielisz rozkład na brygady - dla mnie to jest 0,5 godziny robotyDelfino pisze:No właśnie. Tyle to można mieć, sam robie tego zdjęcia. To za mało.
Brygady przeważnie jeżdżą w kolejności, czyli przed brygadę 2 nie wstawisz 3.
Miejsce zmiany ułatwia sprawdzenie w "środku" rozkładu, czy kolejność jest zachowana.
wg. mnie to by było najlepsze, bez zbędnych zezwoleń itd.
Tylko pierw trzeba by to sprawnie zorganizować (powołać jakiegoś koordynatora, oraz ustalić kolejność prac)
Rzeczywiście to jest dobry pomysł. Czasy przejazdu można automatycznie odczytać z rozkładów publikowanych na ZTM. Ale problem jest taki, że trzeba by też wiedzieć ile czasu potrzebuje np. dodatek aby dojechać na kraniec i w ten sposób zgadnać o której rozkładowo odjeżdża. Podobnie ze zjazdami. Tzn. zależało by mi, aby był to system jak najbardziej automatyczny. Np. wpisujemy godziny pracy danego dodatku, które odczytaliśmy na dyspozyterni i system automatycznie dorabia do tego rozkład na podstawie rozkładów przystankowych ze strony ZTM.
Niestety spotkałem się już w karierze z pewnymi rozbieżnościami np. czasem godzina wypisana jako czas zmiany na całce jest momentem przyjazdu, a czasem momentem odjazdu. Hm.
Niestety spotkałem się już w karierze z pewnymi rozbieżnościami np. czasem godzina wypisana jako czas zmiany na całce jest momentem przyjazdu, a czasem momentem odjazdu. Hm.