maciek.dab859 pisze:Bastian pisze:A co z wyprzedzaniem brygad na krańcach? Czasem się zdarza w rozkładach.
To też da się zrobić. Patrzysz wtedy gdzie brygady są w tym samym czasie i na tym samym krańcu, przważnie jest jedna taka możliwość. Tego, że brygady się wyprzedzają dowiesz się z miejsca i godziny zmiany

Wyprzedzają przeważnie dodatki, które nie mają zmiany, czyli masz jakąś szansę określić tylko pierwszy i ostatni kurs. Zmiany całek niekoniecznie pokrywają się z przyjazdem czy odjazdem na/z krańca. Nawet w przypadku zmiany na trasie pewność masz względną - musisz określić kierunek. Czasy dojazdów i zjazdów bywają różne dla jednego krańca, zależnie od pory dnia. Dalej: bywa, że czas dojazdu/zjazdu na oba krańce tej samej linii jest jednakowy. Czyli np dwie brygady mają wyjazdy 0500 dajmy na to, i obie startują 0525 z krańca X oraz krańca Y - zgadnij teraz łatwo, która brygada gdzie zaczyna. Czasami występują niejakie zaokrąglenia - na dojazdach, na zmianach na trasie...
Nie, żebym chciał zniechęcić. Dostęp do pełnego rozkładu byłby BARDZO przydatny dla - pomijając miłośników - samym kierowców

Wieszałem na www - zasadniczo sam dla siebie - takie
reprodukcje, żeby mieć dostęp z dowolnego miejsca (no, istotna była jeszcze kwestia odświeżenia sobie zasad obsługi arkusza kalkulacyjnego oraz programu p.n. Notepad II). Teraz nie mam czasu, za to dyspozytor musi mieć na moje telefony

Więc pomysł popieram. Niemniej, żeby dla mnie akcja miała jakikolwiek sens, informacja musi być w 100% pewna. Zaś z powodów wymienionych wcześniej, póki co widzę próbę wróżenia z fusów. Z koszmarnej ilości fusów. 200 linii × brygady × zakłady.
Rozkład skrócony - i to najlepiej w formie elektronicznej - to jest coś, co wierzę, że dało by się przetworzyć w sensownym czasie i przy rozsądnym nakładzie sił.