Masz coś więcej do powiedzenia oprócz swoich głupot i docinek, nie pierwszy i nie ostatni raz jesteś najmądrzejszy na forum...fik pisze:Taaa, od razu napisz 500.Lukasz436 pisze:jak właśnie na tym przystanku do autobusu potrafi wejść nawet 100 osób
Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Co w dzielnicy Ursynów piszczy
Moderator: Wiliam
- fik
- Naczelne Chamidło
To, że po prostu w to nie wierzę. Wielokrotnie dokonywałem kontroli w 179 na terenie Ursynowa w DP i nigdy na tym odcinku trasy nie widziałem więcej niż 40-50 osób.Lukasz436 pisze:Masz coś więcej do powiedzenia oprócz swoich głupot i docinek, nie pierwszy i nie ostatni raz jesteś najmądrzejszy na forum...
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Jeżeli nie 100 to wystarczyło napisać inaczej, a nie od razu zagrywka złośliwa.fik pisze:To, że po prostu w to nie wierzę. Wielokrotnie dokonywałem kontroli w 179 na terenie Ursynowa w DP i nigdy na tym odcinku trasy nie widziałem więcej niż 40-50 osób.Lukasz436 pisze:Masz coś więcej do powiedzenia oprócz swoich głupot i docinek, nie pierwszy i nie ostatni raz jesteś najmądrzejszy na forum...
Przykładowo w Piątek Ikarus podjechał na Metro Imielin pusty. 2 minuty stał bawiąc się zanim drzwi się domkną. Ile mogło tego wejść tam 80 - 100 osób??
Wiele razy dochodzi do takich sytuacji, dlatego wspominałem że przegub w godzinach szczytu byłby jak znalazł.
-
geograf_OSU
- fik
- Naczelne Chamidło
Złośliwą zagrywką to są twoje notoryczne manipulacje dotyczące frekwencji. Zwłaszcza w liniach ursynowskich.Lukasz436 pisze:Jeżeli nie 100 to wystarczyło napisać inaczej, a nie od razu zagrywka złośliwa.
[ Dodano: Nie 14 Lut, 2010 21:14 ]
Ile sekund później jechało puste 185?Lukasz436 pisze:Przykładowo w Piątek Ikarus podjechał na Metro Imielin pusty. 2 minuty stał bawiąc się zanim drzwi się domkną. Ile mogło tego wejść tam 80 - 100 osób??
-
geograf_OSU
Mhm - a gdzie manipulowałem jak można prosić??fik pisze:Złośliwą zagrywką to są twoje notoryczne manipulacje dotyczące frekwencji. Zwłaszcza w liniach ursynowskich.Lukasz436 pisze:Jeżeli nie 100 to wystarczyło napisać inaczej, a nie od razu zagrywka złośliwa.
[ Dodano: Nie 14 Lut, 2010 21:14 ]Ile sekund później jechało puste 185?Lukasz436 pisze:Przykładowo w Piątek Ikarus podjechał na Metro Imielin pusty. 2 minuty stał bawiąc się zanim drzwi się domkną. Ile mogło tego wejść tam 80 - 100 osób??
Aaaa pewnie 136 na odcinku Ursynowskim że jeżdzi puste, chociaż nieraz ponad 50 osób stoi jak wjeżdza/wyjeżdza na/z Ursynów/a.
Aaaa pewnie 504 przecież też jeżdzi puste, chociaż jest niezabieralne w poszczególnych kursach.
Aaaa pewnie 179 - które zabiera 50 osób zamiast 100, no i jeżdzi puste oczywiście a w/g przeładowane.
No i hit 192 - po 21 jeżdzi nim 20 - 30 osób, ale przecież kłamię - jeżdzi puste.
No i wiadomo, praktyka się nie liczy, chociaż na Ursynowie mieszkam 26 lat.
Co do drugiego pytania. 185 jechało 3 minuty po 179.
[ Dodano: |14 Lut 2010|, 2010 21:21 ]
Nie - tak nie może być. W/g kolegi Fik - to jest fizycznie nierealne... Chociaż jest na porządku dziennym. Ale o czym mowa to są manipulacje.geograf_OSU pisze:Dziwne, bo w grudniu kilka razy popoludniowym wysokim dodatkiem jezdzilem i bylo tak: z Kabat podjezdza na Metro Imielin prawie pusty, a odjezdza pelny jak w najpelniej zapelnionych mediolanach.
- fik
- Naczelne Chamidło
Moja praktyka jest taka, że doskonale pamiętam, jak na FZTM podałeś datę, godzinę i numer wozu kursu na 436, który miał być rzekomo niezabieralny - a ja nim jechałem. Od tego czasu za grosz ci nie wierzę i uznaję za patologicznego kłamcę i manipulatora, niezależnie od tego, ile lat mieszkasz na Ursynowie, a twoja roszczeniowa postawa wywołuje we mnie najgłębszy niesmak.Lukasz436 pisze:No i wiadomo, praktyka się nie liczy, chociaż na Ursynowie mieszkam 26 lat.
Przegiąłeś troszeczkę ze słowami, w dodatku chyba jesteś administratorem tego forum. Nazywaniem mnie kłamcą jest nie na miejscu. Od wielu lat prowadzę rzetelne pomiary wykorzystywania linii. Nie wnikam w twoje zaangażowanie w komunikacje - bo na pewno jest duże, ale moje jest nie wiele mniejsze niż twoje. Nazywaniem mnie kłamcą jest dużym przegięciem.fik pisze:Moja praktyka jest taka, że doskonale pamiętam, jak na FZTM podałeś datę, godzinę i numer wozu kursu na 436, który miał być rzekomo niezabieralny - a ja nim jechałem. Od tego czasu za grosz ci nie wierzę i uznaję za patologicznego kłamcę i manipulatora, niezależnie od tego, ile lat mieszkasz na Ursynowie, a twoja roszczeniowa postawa wywołuje we mnie najgłębszy niesmak.Lukasz436 pisze:No i wiadomo, praktyka się nie liczy, chociaż na Ursynowie mieszkam 26 lat.
Co do pomiarów na 436 do dzisiaj mam całe archiwum. Ponad 140 różnorodnych pomiarów. Więc błagam....
Nie wspominając już o obecnej linii 504 a w dalszej kolejności 136...
- fik
- Naczelne Chamidło
Pozwól, że pozostanę przy swoim zdaniu.Lukasz436 pisze:Przegiąłeś troszeczkę ze słowami, w dodatku chyba jesteś administratorem tego forum. Nazywaniem mnie kłamcą jest nie na miejscu. Od wielu lat prowadzę rzetelne pomiary wykorzystywania linii. Nie wnikam w twoje zaangażowanie w komunikacje - bo na pewno jest duże, ale moje jest nie wiele mniejsze niż twoje. Nazywaniem mnie kłamcą jest dużym przegięciem.
No tak - jesteś administratorem - masz prawo do wszystkiego. Ale publicznie nie masz prawa mnie obrażać i ponizać.fik pisze:Pozwól, że pozostanę przy swoim zdaniu.Lukasz436 pisze:Przegiąłeś troszeczkę ze słowami, w dodatku chyba jesteś administratorem tego forum. Nazywaniem mnie kłamcą jest nie na miejscu. Od wielu lat prowadzę rzetelne pomiary wykorzystywania linii. Nie wnikam w twoje zaangażowanie w komunikacje - bo na pewno jest duże, ale moje jest nie wiele mniejsze niż twoje. Nazywaniem mnie kłamcą jest dużym przegięciem.
No i jeszcze jedno:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ikarus_260
W/g tej strony ilość miejsc w krótkim Ikarusie wynosi 100. A w piątkowym kursie drzwi się nie domykały, więc mogło być jednak w okolicach 100 osób.
- fik
- Naczelne Chamidło
Zawsze możesz skorzystać z procedury przewidzianej w regulaminie.Lukasz436 pisze:Ale publicznie nie masz prawa mnie obrażać i ponizać.
Wierzę, że mogła zaistnieć taka sytuacja, tak jak osobiście widziałem niezabieralnego przeguba na 150. Nie wierzę w jej powtarzalność i regularność.Lukasz436 pisze:A w piątkowym kursie drzwi się nie domykały, więc mogło być jednak w okolicach 100 osób.
No właśnie nie wierzysz - bo nie masz chęci wierzyć lub nie chcesz, lub nie jest to Tobie na rękę. A tak jak napisałem jest to na porządku dziennym. Nie mówię że codziennie, ale bardzo często.fik pisze:Zawsze możesz skorzystać z procedury przewidzianej w regulaminie.Lukasz436 pisze:Ale publicznie nie masz prawa mnie obrażać i ponizać.
Wierzę, że mogła zaistnieć taka sytuacja, tak jak osobiście widziałem niezabieralnego przeguba na 150. Nie wierzę w jej powtarzalność i regularność.Lukasz436 pisze:A w piątkowym kursie drzwi się nie domykały, więc mogło być jednak w okolicach 100 osób.
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Jedyne, co mi się nasuwa na myśl z tej jałowej dyskusji to cytat z pewnego bardzo prawdziwego filmu:Lukasz436 pisze:Nie wnikam w twoje zaangażowanie w komunikacje - bo na pewno jest duże, ale moje jest nie wiele mniejsze niż twoje.
"Bo moja jest tylko racja - i to święta racja, a nawet jeśli jest twoja, to moja racja jest bardziej mojsza niż twojsza, bo to właśnie moja racja jest racja najmojsza!"
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.