Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.

Co w dzielnicy Ursynów piszczy

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Lukasz436
Kontakt:

Post autor: Lukasz436 » 14 lut 2010, 20:50

fik pisze:
Lukasz436 pisze:jak właśnie na tym przystanku do autobusu potrafi wejść nawet 100 osób
Taaa, od razu napisz 500.
Masz coś więcej do powiedzenia oprócz swoich głupot i docinek, nie pierwszy i nie ostatni raz jesteś najmądrzejszy na forum...

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 14 lut 2010, 21:03

Lukasz436 pisze:Masz coś więcej do powiedzenia oprócz swoich głupot i docinek, nie pierwszy i nie ostatni raz jesteś najmądrzejszy na forum...
To, że po prostu w to nie wierzę. Wielokrotnie dokonywałem kontroli w 179 na terenie Ursynowa w DP i nigdy na tym odcinku trasy nie widziałem więcej niż 40-50 osób.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
Lukasz436
Kontakt:

Post autor: Lukasz436 » 14 lut 2010, 21:08

fik pisze:
Lukasz436 pisze:Masz coś więcej do powiedzenia oprócz swoich głupot i docinek, nie pierwszy i nie ostatni raz jesteś najmądrzejszy na forum...
To, że po prostu w to nie wierzę. Wielokrotnie dokonywałem kontroli w 179 na terenie Ursynowa w DP i nigdy na tym odcinku trasy nie widziałem więcej niż 40-50 osób.
Jeżeli nie 100 to wystarczyło napisać inaczej, a nie od razu zagrywka złośliwa.

Przykładowo w Piątek Ikarus podjechał na Metro Imielin pusty. 2 minuty stał bawiąc się zanim drzwi się domkną. Ile mogło tego wejść tam 80 - 100 osób??

Wiele razy dochodzi do takich sytuacji, dlatego wspominałem że przegub w godzinach szczytu byłby jak znalazł.

geograf_OSU

Post autor: geograf_OSU » 14 lut 2010, 21:10

Dziwne, bo w grudniu kilka razy popoludniowym wysokim dodatkiem jezdzilem i bylo tak: z Kabat podjezdza na Metro Imielin prawie pusty, a odjezdza pelny jak w najpelniej zapelnionych mediolanach.

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 14 lut 2010, 21:10

Lukasz436 pisze:Jeżeli nie 100 to wystarczyło napisać inaczej, a nie od razu zagrywka złośliwa.
Złośliwą zagrywką to są twoje notoryczne manipulacje dotyczące frekwencji. Zwłaszcza w liniach ursynowskich.

[ Dodano: Nie 14 Lut, 2010 21:14 ]
Lukasz436 pisze:Przykładowo w Piątek Ikarus podjechał na Metro Imielin pusty. 2 minuty stał bawiąc się zanim drzwi się domkną. Ile mogło tego wejść tam 80 - 100 osób??
Ile sekund później jechało puste 185?

geograf_OSU

Post autor: geograf_OSU » 14 lut 2010, 21:18

fik pisze:Ile sekund później jechało puste 185?
dziwne, ze ty zadajesz takie pytanie...z 185 to zupelna ruletka, 179 jest pewne, i w pewnych kursach jest pelne i to bardzo

Awatar użytkownika
Lukasz436
Kontakt:

Post autor: Lukasz436 » 14 lut 2010, 21:20

fik pisze:
Lukasz436 pisze:Jeżeli nie 100 to wystarczyło napisać inaczej, a nie od razu zagrywka złośliwa.
Złośliwą zagrywką to są twoje notoryczne manipulacje dotyczące frekwencji. Zwłaszcza w liniach ursynowskich.

[ Dodano: Nie 14 Lut, 2010 21:14 ]
Lukasz436 pisze:Przykładowo w Piątek Ikarus podjechał na Metro Imielin pusty. 2 minuty stał bawiąc się zanim drzwi się domkną. Ile mogło tego wejść tam 80 - 100 osób??
Ile sekund później jechało puste 185?
Mhm - a gdzie manipulowałem jak można prosić??

Aaaa pewnie 136 na odcinku Ursynowskim że jeżdzi puste, chociaż nieraz ponad 50 osób stoi jak wjeżdza/wyjeżdza na/z Ursynów/a.

Aaaa pewnie 504 przecież też jeżdzi puste, chociaż jest niezabieralne w poszczególnych kursach.

Aaaa pewnie 179 - które zabiera 50 osób zamiast 100, no i jeżdzi puste oczywiście a w/g przeładowane.

No i hit 192 - po 21 jeżdzi nim 20 - 30 osób, ale przecież kłamię - jeżdzi puste.

No i wiadomo, praktyka się nie liczy, chociaż na Ursynowie mieszkam 26 lat.

Co do drugiego pytania. 185 jechało 3 minuty po 179.

[ Dodano: |14 Lut 2010|, 2010 21:21 ]
geograf_OSU pisze:Dziwne, bo w grudniu kilka razy popoludniowym wysokim dodatkiem jezdzilem i bylo tak: z Kabat podjezdza na Metro Imielin prawie pusty, a odjezdza pelny jak w najpelniej zapelnionych mediolanach.
Nie - tak nie może być. W/g kolegi Fik - to jest fizycznie nierealne... Chociaż jest na porządku dziennym. Ale o czym mowa to są manipulacje.

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 14 lut 2010, 21:24

Lukasz436 pisze:No i wiadomo, praktyka się nie liczy, chociaż na Ursynowie mieszkam 26 lat.
Moja praktyka jest taka, że doskonale pamiętam, jak na FZTM podałeś datę, godzinę i numer wozu kursu na 436, który miał być rzekomo niezabieralny - a ja nim jechałem. Od tego czasu za grosz ci nie wierzę i uznaję za patologicznego kłamcę i manipulatora, niezależnie od tego, ile lat mieszkasz na Ursynowie, a twoja roszczeniowa postawa wywołuje we mnie najgłębszy niesmak.

Awatar użytkownika
Lukasz436
Kontakt:

Post autor: Lukasz436 » 14 lut 2010, 21:32

fik pisze:
Lukasz436 pisze:No i wiadomo, praktyka się nie liczy, chociaż na Ursynowie mieszkam 26 lat.
Moja praktyka jest taka, że doskonale pamiętam, jak na FZTM podałeś datę, godzinę i numer wozu kursu na 436, który miał być rzekomo niezabieralny - a ja nim jechałem. Od tego czasu za grosz ci nie wierzę i uznaję za patologicznego kłamcę i manipulatora, niezależnie od tego, ile lat mieszkasz na Ursynowie, a twoja roszczeniowa postawa wywołuje we mnie najgłębszy niesmak.
Przegiąłeś troszeczkę ze słowami, w dodatku chyba jesteś administratorem tego forum. Nazywaniem mnie kłamcą jest nie na miejscu. Od wielu lat prowadzę rzetelne pomiary wykorzystywania linii. Nie wnikam w twoje zaangażowanie w komunikacje - bo na pewno jest duże, ale moje jest nie wiele mniejsze niż twoje. Nazywaniem mnie kłamcą jest dużym przegięciem.

Co do pomiarów na 436 do dzisiaj mam całe archiwum. Ponad 140 różnorodnych pomiarów. Więc błagam....

Nie wspominając już o obecnej linii 504 a w dalszej kolejności 136...

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 14 lut 2010, 21:34

Lukasz436 pisze:Przegiąłeś troszeczkę ze słowami, w dodatku chyba jesteś administratorem tego forum. Nazywaniem mnie kłamcą jest nie na miejscu. Od wielu lat prowadzę rzetelne pomiary wykorzystywania linii. Nie wnikam w twoje zaangażowanie w komunikacje - bo na pewno jest duże, ale moje jest nie wiele mniejsze niż twoje. Nazywaniem mnie kłamcą jest dużym przegięciem.
Pozwól, że pozostanę przy swoim zdaniu.

Awatar użytkownika
Lukasz436
Kontakt:

Post autor: Lukasz436 » 14 lut 2010, 21:36

fik pisze:
Lukasz436 pisze:Przegiąłeś troszeczkę ze słowami, w dodatku chyba jesteś administratorem tego forum. Nazywaniem mnie kłamcą jest nie na miejscu. Od wielu lat prowadzę rzetelne pomiary wykorzystywania linii. Nie wnikam w twoje zaangażowanie w komunikacje - bo na pewno jest duże, ale moje jest nie wiele mniejsze niż twoje. Nazywaniem mnie kłamcą jest dużym przegięciem.
Pozwól, że pozostanę przy swoim zdaniu.
No tak - jesteś administratorem - masz prawo do wszystkiego. Ale publicznie nie masz prawa mnie obrażać i ponizać.

No i jeszcze jedno:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ikarus_260

W/g tej strony ilość miejsc w krótkim Ikarusie wynosi 100. A w piątkowym kursie drzwi się nie domykały, więc mogło być jednak w okolicach 100 osób.

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 14 lut 2010, 21:39

Lukasz436 pisze:Ale publicznie nie masz prawa mnie obrażać i ponizać.
Zawsze możesz skorzystać z procedury przewidzianej w regulaminie.
Lukasz436 pisze:A w piątkowym kursie drzwi się nie domykały, więc mogło być jednak w okolicach 100 osób.
Wierzę, że mogła zaistnieć taka sytuacja, tak jak osobiście widziałem niezabieralnego przeguba na 150. Nie wierzę w jej powtarzalność i regularność.

Awatar użytkownika
Lukasz436
Kontakt:

Post autor: Lukasz436 » 14 lut 2010, 21:42

fik pisze:
Lukasz436 pisze:Ale publicznie nie masz prawa mnie obrażać i ponizać.
Zawsze możesz skorzystać z procedury przewidzianej w regulaminie.
Lukasz436 pisze:A w piątkowym kursie drzwi się nie domykały, więc mogło być jednak w okolicach 100 osób.
Wierzę, że mogła zaistnieć taka sytuacja, tak jak osobiście widziałem niezabieralnego przeguba na 150. Nie wierzę w jej powtarzalność i regularność.
No właśnie nie wierzysz - bo nie masz chęci wierzyć lub nie chcesz, lub nie jest to Tobie na rękę. A tak jak napisałem jest to na porządku dziennym. Nie mówię że codziennie, ale bardzo często.

Awatar użytkownika
ZaciszaniN
Kontakt:

Post autor: ZaciszaniN » 14 lut 2010, 22:14

Lukasz436 pisze:Nie wnikam w twoje zaangażowanie w komunikacje - bo na pewno jest duże, ale moje jest nie wiele mniejsze niż twoje.
Jedyne, co mi się nasuwa na myśl z tej jałowej dyskusji to cytat z pewnego bardzo prawdziwego filmu:

"Bo moja jest tylko racja - i to święta racja, a nawet jeśli jest twoja, to moja racja jest bardziej mojsza niż twojsza, bo to właśnie moja racja jest racja najmojsza!"

:D
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 14 lut 2010, 22:25

Podpisuję się pod tym wnioskiem oboma rękoma. Czerwonym długopisem.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

ODPOWIEDZ