Oczywiście, że by była punktualniejsza, a przynajmniej regularniejsza. Ale co do reszty - zgoda. Nie widzę takiego rozwiązania.altar pisze:linię, która przynajmniej do zakończenia remontu Al. Wilanowskiej nie będzie bardziej punktualna od 139, 710 i 724?
Komunikacja miejska w Wilanowie i Powsinie
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Ta propozycja jest bezsensowna z wielu powodów:Bastian pisze:Oczywiście, że by była punktualniejsza, a przynajmniej regularniejsza. Ale co do reszty - zgoda. Nie widzę takiego rozwiązania.altar pisze:linię, która przynajmniej do zakończenia remontu Al. Wilanowskiej nie będzie bardziej punktualna od 139, 710 i 724?
1) funduje się pasażerom podmiejskich przesiadkę bezsensowną (bo nic ona nie daje na plus), czasochłonną (podjazd na pętlę, oczekiwanie) i uciążliwą (szczególnie w kierunku południowym);
2) spowoduje że 700 będzie jeździła załadowana po dach;
3) generuje tylko i wyłącznie wściekłe protesty (uzasadnione).
710 i 724 są nie do ruszenia do momentu połączenia Powsina z Kabatami. 139 i tak zostanie do Metra Wilanowska.
Od dawna jest koncepcja aby wycofać 117 z odcinka od Galerii Mokotów do Wilanowa i puścić w to miejsce nową linię o wyższej częstotliwości. Tyle że na chwilę obecną wszyscy są za, decyzji brak. Poza tym póki nie skończyła się przebudowa al. Wilanowskiej, to taka linia puszczona na wprost będzie utykała w korku od Dominikańskiej do Doliny Służewieckiej jak to czynią siedemsetki.Tomasz pisze:Zdecydowanie trzeba coś zrobić w ramach tej relacji. Jeśli uważacie wyjęcie 7xx i 139 z M.W. za zły pomysł, to może po prostu dołożenie linii z Wilanowa do M.W?
Moim głównym zarzutem jest to, że autobusy do Metra przyjeżdżają spóźnione, co powoduje, że czasami trzeba czekać 10-15 minut.
Myślę, że stawka za solówkę jest mniejsza, więc wyszłoby pewnie nie tak bardzo wiele więcej.Wolfchen pisze:A czy Konstancin & Piaseczno dopłacą za większą ilość wzkm?
Mimo wszystko skoro Piaseczno stać na najczęstszą linię w całej szeroko rozumianej aglomeracji i szereg pomniejszych, to kilka dodatkowych kursów pewnie nie byłoby wielkim problemem
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nie jest, jeśli się nie mylę.BJ pisze:Myślę, że stawka za solówkę jest mniejsza
[ Dodano: |25 Lut 2010|, 2010 22:00 ]
Raz się zgodzęTGM pisze:A w sumie czemu nie żądać tego... Racja
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
W starej umowie nie była. Ale nowej nie widziałem, chociaż z treści uchwały Rady Miasta zróżnicowanie stawek nie wynikało za cholerę.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Mam wrażenie, że MZA ma jednolitą stawkę.BJ pisze:BTW zatem stawka za długiego/krótkiego Ikarusa jest taka sama jak za długiego/krótkiego Solarisa albo MANa?
To dobra decyzja. 725 jeździł w al. Wilanowskiej w parze ze 139, rzadko i = w okresie objazdu przez Śródziemnormorską przy jednoczesnym zamknięciu Karczocha - bardzo niepunktualnie. Teraz jeździ częściej, a brygad tyle samo (cała jedna ).Tomasz pisze:Niedawne skrócenie 725 do Wilanowa dało mi do myślenia.
Ja proponuiję poskracać wszystko do pętli Powsin, a z Powsina zrobić dowozówkę co 7,5/10/15 do Wilanowa, z Wilanowa dowozówkę do Wilanowska co 5/10/10.Tomasz pisze:Co powiecie na to, żeby skrócić linie 139, 710 i 724 do pętli Wilanów, a od Wilanowa do M. Wilanowska puścić mocną linię, co 5-10 minut?
Jeżdżę tędy codziennie i jakoś nie zaobserwowałem... CiekaweTomasz pisze:Bardzo dużo opóźnień jest spowodowanych właśnie kwestią Wilanowskiej.
Jako że mieszkam w ciągu al. Wilanowskiej nie pogniewałbym się na autobus nawet co 5 min. Ale wydaje mi się, że z punktu widzenia ZTM-u 117 i 710 co 15 w szczycie musi na razie wystarczyć...Tomasz pisze:A tak to by zawsze było wiadomo, że co 5-10 minut jest autobus w relacji Wilanów<->Metro.
[ Dodano: |27 Lut 2010|, 2010 01:21 ]
To pominąłem, bo to oczywista oczywistość .altar pisze:Po pierwsze te linie absolutnie nie zmieszczą się na pętli w Wilanowie
Zgoda.altar pisze:Owszem, jakieś uzupełnienie podaży na odcinku Metro Wilanowska - Wilanów by się przydało (rano naprawdę ciężko się wbić do autobusu w stronę metra), ale nie w takiej formie.