To była czarna blacha? Jeśli tak, to w stolicy był z nimi burdel - brakowało numerków to wymyślano różne cuda. Na przykład WAA xxxx, WAB xxxx wydawano na przełomie lat 70 i 80-tych, a potem ponownie pewna partia tych blaszek pojawiła się w latach 90-tych...TGM pisze:Poza tym warszawska rejestracja "WX_ @@@@" pojawiła się chyba nieco później OIDP?
Autobusy i tramwaje w polskich filmach
Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
żeby tam burdel od razu... raczej normalna praktyka ponownego wykorzystywania zwolnionych numerów. imo lepsze to niż np dokładanie piątej cyferki w zapchanych zakresach, z czym mamy do czynienia obecnie.MisiekK pisze:Na przykład WAA xxxx, WAB xxxx wydawano na przełomie lat 70 i 80-tych, a potem ponownie pewna partia tych blaszek pojawiła się w latach 90-tych...
blam blam blam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Zaraz, przecież wtedy były blachy z dwoma literami na początku 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Bastian pisze:Zaraz, przecież wtedy były blachy z dwoma literami na początku
Od 1976 zaczęto wydawać trzy literkowe
Dlaczego zapchanychinterflug pisze:żeby tam burdel od razu... raczej normalna praktyka ponownego wykorzystywania zwolnionych numerów. imo lepsze to niż np dokładanie piątej cyferki w zapchanych zakresach, z czym mamy do czynienia obecnie.MisiekK pisze:Na przykład WAA xxxx, WAB xxxx wydawano na przełomie lat 70 i 80-tych, a potem ponownie pewna partia tych blaszek pojawiła się w latach 90-tych...
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
to jak wytłumaczyć np takie LUB xxxxx, które ledwo się na tablicy mieszczą?R-11 Kleszczowa pisze:Dlaczego zapchanychinterflug pisze: żeby tam burdel od razu... raczej normalna praktyka ponownego wykorzystywania zwolnionych numerów. imo lepsze to niż np dokładanie piątej cyferki w zapchanych zakresach, z czym mamy do czynienia obecnie.Swego czasu - nie tak dawno temu - widziałem obliczenia, które jasno pokazują, że obecne zakresy starczą na hohoho lat
blam blam blam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
interflug pisze:to jak wytłumaczyć np takie LUB xxxxx, które ledwo się na tablicy mieszczą?R-11 Kleszczowa pisze: Dlaczego zapchanychSwego czasu - nie tak dawno temu - widziałem obliczenia, które jasno pokazują, że obecne zakresy starczą na hohoho lat
Fakt - kilka powiatów weszło w ten zakres
Nie da się natomiast ukryć, że w przypadku układu dwie literki + 5 cyferek to nawet dla dużego miasta jest to zasób bardzo pojemny. Weźmy przykład KR xxxxx - zasób na ponad 1 200 000 samochodów. Sporo w moim przekonaniu
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- hafilip84
- Jego Gryząca Albumowość
Np jeszcze większą rejonizacją w granicach jednego powiatu. Nie ma natomiast roblemu z wyczerpaniem zakresu... Wikipedia - miłego czytania...interflug pisze:to jak wytłumaczyć np takie LUB xxxxx, które ledwo się na tablicy mieszczą?R-11 Kleszczowa pisze: Dlaczego zapchanychSwego czasu - nie tak dawno temu - widziałem obliczenia, które jasno pokazują, że obecne zakresy starczą na hohoho lat
hafilip84 pisze:Np jeszcze większą rejonizacją w granicach jednego powiatu. Nie ma natomiast roblemu z wyczerpaniem zakresu... Wikipedia - miłego czytania...interflug pisze: to jak wytłumaczyć np takie LUB xxxxx, które ledwo się na tablicy mieszczą?
Nie zmienia to jednak mojej opinii, że dokładanie piątej cyferki do trzyliterowych prefiksów głupim jest... zawsze można pokusić się o nowy prefiks
blam blam blam
- hafilip84
- Jego Gryząca Albumowość
A to już całkowicie bez sensu... Jeden powiat = jeden prefix... Tylko Warszawa jest wyjątkiem od tej reguły, ale też w uporządkowany sposób...interflug pisze:hafilip84 pisze: Np jeszcze większą rejonizacją w granicach jednego powiatu. Nie ma natomiast roblemu z wyczerpaniem zakresu... Wikipedia - miłego czytania...![]()
Nie zmienia to jednak mojej opinii, że dokładanie piątej cyferki do trzyliterowych prefiksów głupim jest... zawsze można pokusić się o nowy prefiks
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
@hafilip: Nie tylko Warszawa
Zgadzam się z interflugiem - znacznie lepsze jest wprowadzenie dodatkowego prefiksu. Tablice byłby wówczas znacznie bardziej czytelne
Zgadzam się z interflugiem - znacznie lepsze jest wprowadzenie dodatkowego prefiksu. Tablice byłby wówczas znacznie bardziej czytelne
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Poznań - powiat ziemski. Trzeba dodać, że dwa prefiksy dla Wałbrzycha to wspomnienie z lat gdy miasto to było powiatem grodzkimfik pisze:Wołomin, Ruda Śląska, Konin, Wałbrzych.hafilip84 pisze:Pokaż (przyznaję, że nie mam czasu na ślęczenie nad tym)
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"