Komunikacja miejska na Gocławiu i Saskiej Kępie
Moderator: Wiliam
Akurat w tym momencie pisałem to całkiem obiektywnie bez wtrącania swojej niechęci do obecnie istniejących tramwajówEmdegger pisze:To chyba byłoby dobrze, prawda?Rosa pisze:Zatwierdzenie tego oznacza definytywny koniec bajek o metrze zarówno tu jak i na Wiatracznej czy Dw Wschodnim a co za tym idzie jednak propagandową porazkę no i bardzo niewygodne pytania chociażby o sens takiej a nie innej koncepcji budowy stacji Stadion.Odnoszę wrażenie, że nawet gdyby trasa tramwajowa na Gocław nie była robiona przez ZTM/spółkę, a przez Adama Słodowego, to też byś marudził
@jajcys,@pg698: Tramwaju na Saskiej nie będzie, zobaczcie sobie do Studium Wykonalności całego przedsięwzięcia, jeśli chcecie znać więcej szczegółów. Jako wyżej - przeszkadza drzewostan. Studium jest na Siskomie. Tam macie sporo fajnych rzeczy, nie tylko co do wariantów trasowania, ale także prognozy ruchu w kolejnych latach i co najważniejsze nakłady inwestycyjne. Zresztą trochę jeszcze z najważniejszymi autobusami się pomęczycie, ponieważ pierwszą linią, jaka zleci będzie 509. Najpierw pojawi się tram na Annopol (szkoda, że nie na Modlińską...), potem dopiero w ciąg Alej.
Lekturę polecam też Rosie
Lekturę polecam też Rosie
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
planów tam jest wiele ale nic z nich nie wynika bo brak jest ludzi którzy podjęli by "męską" decyzję i przedłożyli dobro ogółu ponad partykularne interesy partii czy garstki mieszkańców saskiej.
A drzewa ? same umrą od tych samochodów tam parkujących tylko czego my razem z nimi musimy się tak męczyć stojąc w korkach?
A drzewa ? same umrą od tych samochodów tam parkujących tylko czego my razem z nimi musimy się tak męczyć stojąc w korkach?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Podstawową zaletą Międzynarodowej jest możliwość startu nowej praskiej linii N-S.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie ma problemu, bo to nie jest park Skaryszewski, tylko to jest obok tegoż parkupg698 pisze:czytałem ale czy tam nie jest problem eko-świrów sprzeciwiających się jej przedłużeniu do Grochowskiej przez park Skaryszewski ?
Aczkolwiek rozwiązania umożliwiające połączenie parku z przedpolem będą konieczne. Widzę tutaj konieczność zastosowania torowiska trawiastego w płytkim wykopie z łagodnymi kładkami ponad torowiskiem, albo w nasypie, z licznymi przejazdami na drugą stronę. Sądzę, że jest to do rozwiązania.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Jak to się ma do mostku na kanałku?Glonojad pisze:Widzę tutaj konieczność zastosowania torowiska trawiastego w płytkim wykopie z łagodnymi kładkami ponad torowiskiem
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Mostek jest pieszy, nie wykorzystałbym go, a po jego zachodniej stronie poziom wody jest niższy (tam jest chyba stopień wodny?).
123+148 na Grochów daje niezły wynik i sporo tym jeździ. Może i nieco inną trasą niż 311 ale do Ostrobramskeij też można dojechać.pawcio pisze:Wyjaśnij mi, bo nie znam się na komunikacji na Gocławiu, którą linię dubluje 311 i która z nich ma takie częstotliwość i obciążenie jak 189?TGM pisze: Puścić knypki na trasę pokrywającą się w 90% ze 189. Ten sam sens. Można by było odtrąbić sukces... Albo stwierdzić, że trasa zbyt się dubluje, a reszta "może się przesiąść"
.
Czemu robisz porównanie 148 i 311?TGM pisze:123+148 na Grochów daje niezły wynik i sporo tym jeździ. Może i nieco inną trasą niż 311 ale do Ostrobramskeij też można dojechać.
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese