Komunikacja miejska na Gocławiu i Saskiej Kępie
Moderator: Wiliam
Ja już się zdążyłem przekonać, że w świadomości niektórych użytkowników Grochów to Grochowska, a Bródno ma przecież tramwaje. Nie liczą się inne ciągi niż te, które mają tramwaj, bo inni chociażby mieli do nich kawał drogi i tak dowiedzą się, że mają je pod nosem. Różne odcinki tych samych ulic oczywiście też są bez znaczenia.
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
Niestety wielu ludzi ma jakieś inne pojęcie na ten temat, szczególnie mieszkańcy lewego brzegu Wisłyness pisze:Akurat grochow to dla mnie grochowska i okolice zasadniczo w strefie dojscia do niej. Plus dalsza waszyngtona.
"I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
Kazik - Cztery pokoje
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
Kazik - Cztery pokoje
- Bastian
- Sułtan Maroka
I to trzeba zmienić jak najszybciejhubik pisze:do najbliższego tramwaju mam co najmniej 5 przystanków autobusem...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
E-7 Gocław - Rondo Waszyngtona bez przystanków pośrednich?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Taa, a jak ja chcę lepiej skomunikować Ostrobramską z tramami na Waszyngtona, to odbijam się od ściany...Bastian pisze:I to trzeba zmienić jak najszybciejhubik pisze:do najbliższego tramwaju mam co najmniej 5 przystanków autobusem...
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
To zależy, czy przyjmiesz punkt topograficzny, czy geograficzny. Ostrobramskiej z jej najważniejszymi przystankami nie da się skomunikować w sposób, o jakim mówiłem, inaczej, niż tylko poprzez przejazd Kinową lub ew. Grenadierów (ale wolałbym jednak, żeby i Przyczółek jeszcze wpadł).hubik pisze:do Grochowskiej chyba trochę bliżej?Emdegger pisze:jak ja chcę lepiej skomunikować Ostrobramską z tramami na Waszyngtona, to odbijam się od ściany.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Wy coś nie tak rozumiecie. Przystanek tramwajowy należy przybliżyć!Emdegger pisze:Taa, a jak ja chcę lepiej skomunikować Ostrobramską z tramami na Waszyngtona, to odbijam się od ściany...Bastian pisze: I to trzeba zmienić jak najszybciej
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Bastian
- Sułtan Maroka
Cóż...
hubik pisze:Gocław to nie Grochów
Witam
Powtarzam się ale znów jest tragedia na saskiej, wszystko stoi rano w ogromnym korku który zaczyna się od TŁ do Waszyngtona (czyli przez całą długość saskiej).
Powód wiadomy - remont francuskiej i bus pas na TŁ.
Oczywiście nikt nie jest winien temu że 500m odcinek, który powinien być zrobiony w 3 miesiące w wakacje u nas dłubią rok zabijają komunikacją na Gocław (urzędasy za to odpowiedzialne powinni pójść na bruk). Nikt nie jest też winien temu że na saskiej autobusy nie mają nawet zatok (skandal) już o 2 pasach ruchu nie wspomnę.
Jest druga kwestia: jak kierowca dowlókł się tym trupem (czytaj ikarusem linia E-5) do Waszyngtona to dalej na moście nie było wogóle korka.
Może to jednostkowy przypadek ale czy przypadkiem nie wychodzi na to że remont francuskiej zblokował ruchu z saskiej kępy osobówek ? przez co poniatowski znacznie się odblokował.
Piszę wyraźnie z saskiej kępy bo z Gocławia pakują full zapchane autobusy do których praktycznie nikt nie wchodzi na saskiej.
Więc wygląda na to że najwięksi krzykacze, eko-oszołomy, zwolennicy drzewek itp. pchają się do centrum swoimi samochodami kiedy nam przez nich każe się stać w korkach bo blokują wszelkie inwestycję infrastrukturalne przez saską (tramwaj lub 2 pasy na saskiej ).
Powtarzam się ale znów jest tragedia na saskiej, wszystko stoi rano w ogromnym korku który zaczyna się od TŁ do Waszyngtona (czyli przez całą długość saskiej).
Powód wiadomy - remont francuskiej i bus pas na TŁ.
Oczywiście nikt nie jest winien temu że 500m odcinek, który powinien być zrobiony w 3 miesiące w wakacje u nas dłubią rok zabijają komunikacją na Gocław (urzędasy za to odpowiedzialne powinni pójść na bruk). Nikt nie jest też winien temu że na saskiej autobusy nie mają nawet zatok (skandal) już o 2 pasach ruchu nie wspomnę.
Jest druga kwestia: jak kierowca dowlókł się tym trupem (czytaj ikarusem linia E-5) do Waszyngtona to dalej na moście nie było wogóle korka.
Może to jednostkowy przypadek ale czy przypadkiem nie wychodzi na to że remont francuskiej zblokował ruchu z saskiej kępy osobówek ? przez co poniatowski znacznie się odblokował.
Piszę wyraźnie z saskiej kępy bo z Gocławia pakują full zapchane autobusy do których praktycznie nikt nie wchodzi na saskiej.
Więc wygląda na to że najwięksi krzykacze, eko-oszołomy, zwolennicy drzewek itp. pchają się do centrum swoimi samochodami kiedy nam przez nich każe się stać w korkach bo blokują wszelkie inwestycję infrastrukturalne przez saską (tramwaj lub 2 pasy na saskiej ).