Objazdy tramwajowe 2010

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
yavorius

Post autor: yavorius » 30 mar 2010, 12:39

Paweł D. pisze: I to wszystko na dwóch torach PDPS-u?
Powiedzcie koledze: co to jest PDPS? :-k

Paweł D.

Post autor: Paweł D. » 30 mar 2010, 12:45

yavorius pisze:
Paweł D. pisze: I to wszystko na dwóch torach PDPS-u?
Powiedzcie koledze: co to jest PDPS? :-k
Ja miałem na myśli Służewiec (d. Przemysłowy). Coś pokręciłem?

Awatar użytkownika
yavorius

Post autor: yavorius » 30 mar 2010, 12:51

Paweł D. pisze:Coś pokręciłem?
Nie wiem, ja tylko pytam ;)

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 30 mar 2010, 13:29

Południowa Dzielnica Przemysłowa Służewiec. Kolega mkm101 trochę widocznie siedzi w poprzedniej epoce... ale wiadomo, o co chodzi :]
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 30 mar 2010, 15:08

pawcio pisze:Cały dzień, cały tydzień czy z cięciem 1?
Nie - tylko w szczycie. Poza szczytem 33 i 17 dają radę, ewentualnie któraś mogłaby mieć całodniowy rozkład co 5 minut.

EDIT: Złośliwa ta cholera! :p
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 30 mar 2010, 15:34

Glonojad pisze:Poza szczytem 33 i 15 dają radę, ewentualnie któraś mogłaby mieć całodniowy rozkład co 5 minut.
Myślę, że 15 :-# 8-(
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

Awatar użytkownika
Solaris U10

Post autor: Solaris U10 » 30 mar 2010, 22:07

Glonojad pisze:To może 41 po mokotowskiej trasie 16?
Dopiero co w sąsiednim wątku skrytykowałeś ten pomysł (mojego autorstwa), a teraz zamieszczasz go tutaj?
Glonojad pisze:
Solaris U10 pisze:Czy 41 przejdzie na 5' częstotliwość? Jeśli nie, to można połączyć je z 16, eliminując jej mało sensowny przebieg oraz niepotrzebne dodatkowe blokowanie zwężenia.
,
Poza szczytem to będzie dla Bródna zbyt dużo do metra, ucierpi na tym Okopowa i cały ciąg obwodowy (pocięcie 1).

mkm101
Kontakt:

Post autor: mkm101 » 30 mar 2010, 22:39

pawcio pisze:
mkm101 pisze:No cóż, skoro wg ZTM jest tam popyt na potrójniaki to na miejscu ZTM starałbym się nie zmniejszać podaży.
Podaż się tam zwiększy. Przecież 18 będzie podwójna w miejsce 16 na Żeraniu i 36 na Marszałkowskiej.
A, to zmienia postać rzeczy. Jest to najrozsądniejsze rozwiązanie w tym układzie.
Co nie zmienia faktu że dramatycznie kłóci się z każdym z podanych przeze mnie aksjomatów ZTMu...

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 30 mar 2010, 23:10

Aksjomaty da się odłożyć na półkę czasowo (jest jak uzasadniać w odpowiedziach na skargi), co nie znaczy, że można o nich zapomnieć w układzie stałym.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 31 mar 2010, 7:37

mkm101 pisze:
pawcio pisze:Podaż się tam zwiększy. Przecież 18 będzie podwójna w miejsce 16 na Żeraniu i 36 na Marszałkowskiej.
A, to zmienia postać rzeczy. Jest to najrozsądniejsze rozwiązanie w tym układzie.
Co nie zmienia faktu że dramatycznie kłóci się z każdym z podanych przeze mnie aksjomatów ZTMu...
Uff! A i tak większe aksjomaty polegną w następnym etapie prac.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 31 mar 2010, 8:24

Solaris U10 pisze:
Glonojad pisze:To może 41 po mokotowskiej trasie 16?
Dopiero co w sąsiednim wątku skrytykowałeś ten pomysł (mojego autorstwa), a teraz zamieszczasz go tutaj?
Glonojad pisze:,
Poza szczytem to będzie dla Bródna zbyt dużo do metra, ucierpi na tym Okopowa i cały ciąg obwodowy (pocięcie 1).
Umiesz czytać? To przeczytaj mój post z 15:08, jedyne 7 godzin przed Twoim napisany. ](*,) ](*,)
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Solaris U10

Post autor: Solaris U10 » 31 mar 2010, 9:31

Glonojad pisze: Umiesz czytać? To przeczytaj mój post z 15:08, jedyne 7 godzin przed Twoim napisany. ](*,) ](*,)
Po co te wycieczki osobiste? Rzeczywiście, odpowiadając na post z poprzedniej strony, który zawierał dokładnie tą samą propozycję co mój, nie widziałem Twojego ze strony następnej, w którym ją doprecyzowałeś i za to przepraszam. Liczę, że i Ty uczynisz to samo.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 31 mar 2010, 11:56

Ja tam nie widzę żadnej wycieczki osobistej ze swojej strony. Jeśli poczułeś się urażony - przepraszam.

I nie zgodzę się, że była to identyczna propozycja, bo ja zaproponowałem po trasie mokotowskiej puszczenie 41, która jest linią okresową, a nie całodzienną. To trochę co innego, niż połączyć ją z linią stałą (=ustalić).

Awatar użytkownika
Thompson04

Post autor: Thompson04 » 03 kwie 2010, 14:35

Wiadomo coś o utrudnieniach związanych z wymianą torów na łuku :?:

Obrazek

Zastanawiam się w jakim celu teraz będą wymieniać a przy budowie torowiska na PŚ od Górczewskiej do Radiowej najpoźniej wiosną 2011 będzie tu skrzyżowanie typu "T" :-s (tramwajowe oczywiście :-$ )

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 03 kwie 2010, 17:06

Dobre pytanie. Może już nie ma czego napawać i trzeba to zrobić, by przez te półtora roku tramwaje jeszcze pojeździły? Ale sądzę, że nie wiosną 2011, bo nikt nie da zgody na roboty przed wakacjami 2011 na skrzyżowaniach.

Zablokowany