Nowe wcielenie forum

Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy

Awatar użytkownika
jasiu

Post autor: jasiu » 03 kwie 2010, 3:41

Krzysiek_S pisze:Nie ma bata po świętach zbieram podpisy w celu przywrócenia starego forum i moderacji.
Zacznę od mieszkańców Wawra. (-X
Nie, lepiej w święta - pod kościołem :P

reserved

Post autor: reserved » 03 kwie 2010, 9:35

Dobra... miło było przez ostatnie ponad 4 lata gościć na tym forum, na czas pajacowania 'nowych' adminów żegnam się... mam nadzieję, że jeszcze forum kiedyś wróci do poprzedniego stanu. ](*,)

Awatar użytkownika
a/p TALENT

Post autor: a/p TALENT » 03 kwie 2010, 10:49

Kontynuując zmiany "zodiakalne" na WAWKOMIE to: z a/p TALENTUSA transformuję się na a/p ACATUSA / tyż ezt/.
Ciekawe czy "zodiakalni" też mają alergię na posty Prema w WC?
Idiokracja nas otacza

Szamot

Post autor: Szamot » 03 kwie 2010, 11:01

Kwestia sprawdzalna empirycznie

Awatar użytkownika
hafilip84
Jego Gryząca Albumowość

Post autor: hafilip84 » 03 kwie 2010, 11:13

reserved pisze:Dobra... miło było przez ostatnie ponad 4 lata gościć na tym forum, na czas pajacowania 'nowych' adminów żegnam się... mam nadzieję, że jeszcze forum kiedyś wróci do poprzedniego stanu.
Przykro nam. Tym niemniej poziom merytoryczny forum nie powinien ucierpieć.

Nie rozumiemy też zarzutu o pajacowaniu. Podchodzimy do swoich obowiązków rzetelnie i poważnie.

Szamot

Post autor: Szamot » 03 kwie 2010, 11:39

Również bym prosił o przykłady "pajacowania".
Nie rozumiem co robimy nie tak?

Awatar użytkownika
m72
(mateusz72)

Post autor: m72 » 03 kwie 2010, 11:44

reserved pisze:Dobra... miło było przez ostatnie ponad 4 lata gościć na tym forum, na czas pajacowania 'nowych' adminów żegnam się...

O, merytoryka urośnie.
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.

Awatar użytkownika
Poc Vocem
(volviak)

Post autor: Poc Vocem » 03 kwie 2010, 11:48

Chyba chodzi po prostu o to, że troszkę za ostro gracie. Ban za "Ja pierdolę" czy po punkcie za każdy post offtopu w temacie "Forumowicze na przystanku" w dziale, notabene "Wolne chwile" to nieco za wiele. Po prostu niczego takiego nie było. I moim skromnym zdaniem lepiej, żeby ten zwyczaj nie zagościł na stałe. Rozumiem podnoszenie poziomu, ale jesteśmy w końcu forum miłośników komunikacji, a nie forum adoratorów klasycznej literatury polskiej ;-) . Polecam w wolnej chwili przyjrzeć się stylowi prowadzenia tematów takich jak "Forumowicze...".
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears

Awatar użytkownika
Janek1236
(viper1983)

Post autor: Janek1236 » 03 kwie 2010, 11:54

Ophiuchus pisze:Podchodzimy do swoich obowiązków rzetelnie i poważnie.
Chyba właśnie o to chodziło reservedowi...

Szamot

Post autor: Szamot » 03 kwie 2010, 12:21

volviak pisze:Chyba chodzi po prostu o to, że troszkę za ostro gracie. Ban za "Ja pierdolę" czy po punkcie za każdy post offtopu w temacie "Forumowicze na przystanku" w dziale, notabene "Wolne chwile" to nieco za wiele. Po prostu niczego takiego nie było. I moim skromnym zdaniem lepiej, żeby ten zwyczaj nie zagościł na stałe. Rozumiem podnoszenie poziomu, ale jesteśmy w końcu forum miłośników komunikacji, a nie forum adoratorów klasycznej literatury polskiej ;-) . Polecam w wolnej chwili przyjrzeć się stylowi prowadzenia tematów takich jak "Forumowicze...".
Przepraszam bardzo. Czy mamy rozumieć, że użytkownicy tego forum uważają wpisy w postaci samodzielnie wystepującego wulgarzymu za wpisy w dobrym stylu? Jak sie to ma do powszechnie obowiązującej netykiety? Definicja spamu tez jest określona. Jeśli coś jest nie tak w usuwaniu z forum użytkownika produkującego wulgarny spam, to jak w takim razie ma według użytkowników tego forum wygladać moderacja w dobrym zwyczaju?

Awatar użytkownika
Poc Vocem
(volviak)

Post autor: Poc Vocem » 03 kwie 2010, 12:32

Produkcja =/= jednokrotne użycie jednak. I nigdzie nie nazwałem tego dobrym stylem, co najwyżej stylem dopuszczalnym. A co do moderacji... musielibyście poczytać stare tematy po prostu. Niemniej rzecz jasna cieszę się, że traktujecie swoją pracę poważnie. Spam zaś na forach tematycznych oczywiście powinien być tępiony, ale na Wolnych chwilach przydałoby się trochę luzu.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears

reserved

Post autor: reserved » 03 kwie 2010, 12:34

Scorpio pisze:Również bym prosił o przykłady "pajacowania".
Nie rozumiem co robimy nie tak?
Po prostu nie rozumiem tego całego burdelu, jaki został zrobiony na Wawkomie i czemu nie może być przywrócony porządek taki jaki był do tej pory. Nie widzę siebie na tym forum, nic nie mogę znaleźć... czytać będę, ale z pisaniem wątpię, raczej nie dla mnie.

Chociaż samo karanie za wulgaryzmy popieram, bo już dawno miałem pisać o tym, że administracja Wawkomu toleruje wszelkie objawy takiego wulgaryzmu na tyle, że to już jest tu na porządku dziennym... i to mi niestety przeszkadzało.

Awatar użytkownika
Desert
Zbanowany

Post autor: Desert » 03 kwie 2010, 15:50

Tego syfu rzeczywiście się nie da czytać =;
Obrazek
"Jak coś wiem to wiem, a jak czegoś nie wiem to mógłbym wiedzieć czyli i tak wiem, jeżeli się mylę to przepraszam, bo mógłbym się mylić, ale ja się nie mylę."

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 03 kwie 2010, 15:56

Nikt Kolegi nie zmusza do odwiedzin naszego forum...
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

jgas

Post autor: jgas » 03 kwie 2010, 17:12

Sprytny sposób na zmniejszenie ruchu na forum i odciążenie bazy?

ODPOWIEDZ