Przystanki na żądanie

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 14 mar 2010, 23:27

span pisze:autobus dojeżdża do przystanku Siekierki Sanktuarium i następuje wymiana pasażerów na poziomie ...... max. 2 osób. Popołudniu tj. pomiędzy godz. 16.30-18.00 sytuacja się powtarza. Nie wiem po jakiego dziada on się tam wogóle zatrzymuje
Zamiast się nad tym zastanawiać, piszcie skargi!
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Gontar
(Rav5202)

Post autor: Gontar » 10 kwie 2010, 22:57

Na żadanie powinien być TRZYKROTKI dla 147
przstańcie z opcją you w podpisie ;/

piortek0

Post autor: piortek0 » 11 kwie 2010, 20:20

Ja myślę ,że na początek wprowadźmy wszystkie przystanki autobusowe na żadanie po godź 22 dla wszystkich linii tak jak w nocnych.Często jadąc w tych godzinach zatrzymujesz sie jak masz ciepły to jeszcze a jak nie to otwierasz te drzwi ,wpuszczasz powietrze i tracisz tak skąpy czas.

Awatar użytkownika
Colony
Kontakt:

Post autor: Colony » 11 kwie 2010, 23:53

Ciepły guzik istnieje. Wydaje mi się, że on wystarczy. Z czasem każdy wóz będzie weń zaopatrzony. Lepsza jednak zasada stosowania ciepłego guzika. Nawet już od 20.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 12 kwie 2010, 13:56

A co stoi na przeszkodzie, by stosować i to, i to. Ciepły guzik obligatoryjnie przez cały rok na wszystkich przystankach. Oraz rozszerzona formuła stosowania przystanków warunkowych (np. wszystkie w godz. 22-6).

Awatar użytkownika
Colony
Kontakt:

Post autor: Colony » 12 kwie 2010, 18:19

Jeśli ludzie będą o tym pamiętać to nic nie staje na przeszkodzie. O takiej porze zdecydowanie liczy się szybkość transportu.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)

Awatar użytkownika
Daniel_FCB
(kaczofob)

Post autor: Daniel_FCB » 19 kwie 2010, 22:55

Często na przystanku BIBLIOTEKA NARODOWA (-> Pole Mokotowskie) jest ostre deptanie po hamulcu. Myślę, że częściowo to wynika słabo widocznością przystanku, który zasłania kładka.
Ostatnim razem jak jechałem 18xx na 130 zaczął manewr hamowania tak późno, że wjeżdżając w zatoczkę musiał uciekać z powrotem na pas, żeby się wyrobić z hamowaniem (stanął 15m za zatoczką). To był przypadek ekstremalny, natomiast wielokrotnie widziałem zbiórkę pod kabiną dojeżdżając do tego przystanku...
Czy on naprawdę musi tutaj być? Zwłaszcza gdy obok jest przystanek tramwajowy, który w zupełności może obsłużyć te 'potoki'?

Paweł D.

Post autor: Paweł D. » 19 kwie 2010, 23:26

Daniel_FCB pisze:(...)To był przypadek ekstremalny, natomiast wielokrotnie widziałem zbiórkę pod kabiną dojeżdżając do tego przystanku...
Czy on naprawdę musi tutaj być? Zwłaszcza gdy obok jest przystanek tramwajowy, który w zupełności może obsłużyć te 'potoki'?
A z jaką prędkością poruszał się autobus?

Awatar użytkownika
Desert
Zbanowany

Post autor: Desert » 20 kwie 2010, 7:17

Zapewne z normalną... :-k
Obrazek
"Jak coś wiem to wiem, a jak czegoś nie wiem to mógłbym wiedzieć czyli i tak wiem, jeżeli się mylę to przepraszam, bo mógłbym się mylić, ale ja się nie mylę."

drapka

Post autor: drapka » 20 kwie 2010, 9:31

Desert pisze:Zapewne z normalną... :-k
A to niedobrze, bo wiedząc o ograniczonej widoczności powinien uwzględnić, że dośc późno zauwazy machającego pasażera i odpowiednio dostosowac prędkość. No chyba że sygnał był z autobusu albo dany za późno - wtedy sorry, Winnetou, ale szkoda kończyn i głów pasażerów a gapa może sobie postać/przejechać przystanek dalej.
Popatrz, jaka franca!

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 06 maja 2010, 0:42

Czy jest szansa na pomiary na przystankach wzdłuż Puławskiej na odc. ursynowskim?

reserved

Post autor: reserved » 20 lip 2010, 11:56

Tak się zastanawiam, czy aby przystanek PKP WKD Al. Jerozolimskie dla linii 208 nie powinien być także NŻ. W sumie aż tak dużo ludzi tam nie wsiada/wysiada. Poza szczytem bywa często, że tam są zerowe wymiany. Teraz w wakacje to w 70% kursów, jakie przejeździłem kierowca nie potrzebnie trzepnął drzwiami.
w ogóle jestem zwolennikiem "zachodniego" rozwiązania: wszystko przez cały dzień NŻ, ale autobus zatrzymuje się wtedy, gdy ktokolwiek znajduje się w obrębie przystanku - bez konieczności machania), ale u nas mógłby się nie sprawdzić.
Oczywiście że nie. Usiądzie sobie menel na jakimś przystanku na zadupiu i będzie zatrzymywał wszystkie autobusy. :D

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 20 lip 2010, 15:39

Cynamonowa.

Kiedy nie jadę 136 albo 715, to raz ktoś tam wysiadał.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 20 lip 2010, 21:35

drapka pisze:
Desert pisze:Zapewne z normalną... :-k
A to niedobrze, bo wiedząc o ograniczonej widoczności powinien uwzględnić, że dośc późno zauwazy machającego pasażera i odpowiednio dostosowac prędkość. No chyba że sygnał był z autobusu albo dany za późno - wtedy sorry, Winnetou, ale szkoda kończyn i głów pasażerów a gapa może sobie postać/przejechać przystanek dalej.
I by się okazało, że z tych NŻ wcale nie taka gigantyczna korzyść?

W Niemczech jest zwykle tak - pasażer na przystanku - pojazd staje.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

reserved

Post autor: reserved » 20 lip 2010, 22:41

Tak, ale z zasadą "pasażer przy drzwiach - pojazd staje" już by było ciężej.

ODPOWIEDZ