Okolicznościowe linie specjalne

Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 21 maja 2010, 18:22

MichalJ pisze:Ciekawe, czy przy Stadionie Narodowym też się będzie ruch tramwajów wstrzymywać...
Tak. Dlatego też nie buduje się jednak dodatkowego toru na al. Zielenieckiej, bo nie ma po co.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 21 maja 2010, 19:14

Bastian pisze:
MichalJ pisze:Ciekawe, czy przy Stadionie Narodowym też się będzie ruch tramwajów wstrzymywać...
Tak. Dlatego też nie buduje się jednak dodatkowego toru na al. Zielenieckiej, bo nie ma po co.
Czym się argumentuje tak absurdalne i głupie decyzje :?:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 21 maja 2010, 19:29

Pewnie brakiem możliwości zapewnienia bezpiecznego przejazdu i przewozu pasażerów.

[ Dodano: Pią 21 Maj, 2010 ]
Bastian pisze:Dlatego też nie buduje się jednak dodatkowego toru na al. Zielenieckiej
poważnie z tego zrezygnowano?
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 21 maja 2010, 20:50

Kleszczu pisze:
Bastian pisze: Tak. Dlatego też nie buduje się jednak dodatkowego toru na al. Zielenieckiej, bo nie ma po co.
Czym się argumentuje tak absurdalne i głupie decyzje :?:
Tym, że odbiór pasażerów będzie odbywał się na Rondzie Waszyngtona i Targowej, a trasa w Zielenieckiej nic by w przepustowości nie podniosła, za to by zablokowała wyjazd z parkingów przystadionowych.

Dodatkowo, dyr. Ruta zrzuca na tramwaje winę za porażkę odbioru kibiców z Madonny (znaczy się sam źle to zorganizował ale najlepiej zrzucić na tramwaj, że "za mało ludzi na raz zabiera").
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 21 maja 2010, 21:08

Ręce opadają. Jeszcze tylko potrzeba żeby PKP Stadion zamknęli ](*,) Wychodzi z nas niedojrzałość w organizacji imprez masowych :/
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 21 maja 2010, 21:14

Nie wiem. Ja się nie znam. Gdyby nie kredyt, zająłbym się hodowlą znaczków pocztowych.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 21 maja 2010, 21:15

Glonojad pisze:Nie wiem. Ja się nie znam. Gdyby nie kredyt, zająłbym się hodowlą znaczków pocztowych.
A waluty drożeją :p
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 21 maja 2010, 21:37

Ano drożeją.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 21 maja 2010, 23:15

Kleszczu pisze:Ręce opadają. Jeszcze tylko potrzeba żeby PKP Stadion zamknęli ](*,) Wychodzi z nas niedojrzałość w organizacji imprez masowych :/
na pewno będzie czasowo zamykana (tzw. kontrola tłumu), tak jak stacja metra, co wynikać będzie z przepustowości peronów.
Zresztą to nie jest nic dziwnego - w Londynie to non stop praktykują (aż do przesady).

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 21 maja 2010, 23:23

Ale w Wiedniu na przykład stacji metra nie zamknięto, a przecież przy samym stadionie jest. To też kwestia odpowiednich urządzeń (instalacji), które się ma, albo nie - i wówczas pozostaje rozsmarowanie kibiców po dłuższej drodze dojscia.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 21 maja 2010, 23:30

Glonojad pisze:Ale w Wiedniu na przykład stacji metra nie zamknięto, a przecież przy samym stadionie jest. To też kwestia odpowiednich urządzeń (instalacji), które się ma, albo nie - i wówczas pozostaje rozsmarowanie kibiców po dłuższej drodze dojscia.
tak, ale w Wiedniu jest nowa stacja, w Londynie niektóre są już dosyć wiekowe... Ale tam robią też inne manewry - jest awaria, robi się tłum, zamykają całą stację. Jedna ze stacji jest cyklicznie i planowo w weekendy w pewnych porach zamykana dla pasażerów wchodzących.

W każdym razie z konieczności i tak trzeba będzie zamykać wejścia na perony w momencie ich zapełnienia. Z tego, co pamiętam, Stadion ma być przygotowany pod okresowe duże potoki.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 21 maja 2010, 23:37

No, można by nawet wyrzystać dodatkowy peron, ale nie, ktoś wpadł na genialny pomysł i na wszelki wypadek nie zrobił nań wjazdu z M2...

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 21 maja 2010, 23:43

Będzie - ale z dwukrotną zmianą czoła :D

Ale i tak istniałaby kwestia przecięcia toru szlakowego w przeciwną stronę.
Swoją drogą czytałem gdzieś o propozycji wykorzystania obu torów szlakowych do odwozu pasażerów w kierunku centrum, ale wydaje mi się to akurat mało realne.

Awatar użytkownika
ZaciszaniN
Kontakt:

Post autor: ZaciszaniN » 22 maja 2010, 0:57

MeWa pisze:W każdym razie z konieczności i tak trzeba będzie zamykać wejścia na perony w momencie ich zapełnienia. Z tego, co pamiętam, Stadion ma być przygotowany pod okresowe duże potoki.
Większy peron po środku czy cztery perony, po dwa dla obydwu kierunków - po obu stronach wagonów :?: =P~
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 22 maja 2010, 1:07

bardziej mi chodziło o mechanizmy kontroli tłumu, o których wspominał Glonojad

ODPOWIEDZ