person pisze: Czy zdajesz sobie sprawę z przyczyn zmiany trasy 114? Jeśli tak, to jak inaczej byś je przetrasował, aby łączyło osiedle Młociny ze stacją przy Hucie?
Oczywiście, że obecna sytuacja nie pozwala puścić 114 bez łamańców, ale nad 103 można było lepiej pogłówkować.
person pisze: Natomiast w przypadku 103 Młociny sa po prostu najbliższą pętlą (bo gdzie indziej miałoby jechać - na Młociny?), a ponieważ sam czasem z niego korzystam, to sam jestem zaskoczony ile osób potrafi jechać z Młocin na Marymoncką i dalej. Minusem są natomiast różne częstotliwości 103 i 121, przez co autobusy jeżdżą parami.
Dlatego proponuję:
103+303 - Cm. Płn - Młociny - Przy Agorze - Kasprowicza - Oczapowskiego - Żeromskiego -Perzyńskiego - Broniewskiego - Trasa AK - Powązkowska - Tatarska do Dw. Zach. (jeśli zostaje widmowe 197 przez al. Zjednoczenia i Rudnickiego, przy okazji 303 wylatuje z odcinka na Krasińskiego, gdzie jest wybitnym dublerem)
181 - out (na Marymonckiej jest Ł-ka, z Cmentarza - 103, z Młocin - 114)
185 - od Klaudyny przez Podleśną, Marymoncką i Przy Agorze, Kasprowicza do Metra-Młociny
person pisze: Bardzo jestem ciekaw gdzie zakrańcowałbyś 203 przy Wawrzyszewie zapewniając odpowiednie zaplecze socjalne i możliwość odbycia postoju...
Szkoda, że zapomniałeś też o tym, iż 203 uruchamiano, gdy 114 miało "normalną" trasę, dzięki czemu obie linie kursowały ze wspólnego przystanku w stronę Chomiczówki. Ale co tam, najważniejsze, to skrytykować...
Argument ze wspólnym przystankiem przyjmuję. Teraz jednak można by pożenić 121 i 203 z Fortu Wawrzyszew do Gwiaździstej, zahaczając o stację Wawrzyszew i dalej Lindego do Marymonckiej.
bastian pisze: Toteż Bemowo raczej ma 184, 5 i 122.
184 - z taką częstotliwością i punktualnością, jaką ma? Dojeżdżania 5-ką tyłem do metra nie rozumiem, ale są ponoć amatorzy tracenia czasu. Natomiast za podkręcenie 122 należą się ZTM-owi brawa - ta linia, choć wyludnia się na pl. Wilsona pracuje coraz lepiej.
bastian pisze: Aha, jeszcze dodam: przy takiej trasie 112 zakładano kasację 156.
I trzeba było tak zrobić: mocne 112 przez Kasprowicza, 156 out, podkręcić 116 do 7/8 min, jeśli wystarczy brygad (przyda się właściwie na całej trasie). I wreszcie koniec podwójnych odjazdów 112 i 116 na Żeromskiego, co zdarza się całkiem często.