(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 03 lip 2010, 2:47

Jaki papierowy... Jeden przypadek o niczym nie świadczy.
Przeważnie wloką się tam tramwaje i można nerwicy dostać.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 04 lip 2010, 10:05

Sprawa zdechła, media zajęły się czymś innym, ZDM nie ma pieniędzy i koniec.

Tam cicho nie będzie, dopóki płyta mostu będzie sobie radośnie skakała po dźwigarach stalowych - a tak to obrazowo można opisać. Trzeba poprawić zespolenie płyty z dźwigarami.

No, ale w wydziale mostów ZDM wszystkie obiekty są w stanie dobrym do momentu, kiedy nie pier...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

tramwaj.art.pl

Post autor: tramwaj.art.pl » 04 lip 2010, 11:51

Sabotaż tramwaju na Bemowo:
1. Antytramwajowa śluza przy Deotymy (ZMID/IR)
2. Uwalanie 23 ( solówki w DS -> pocięcie w DS -> zawieszenie wakacyjne z 2x słabszym zastępstwem)
3. Uwalanie 24: wydzielenie 78 bez możliwości przesiadki na W-Z
4. Wydłużenie trasy 167 "po tramwaju"
Nawiążę do stopki Glona:
Nowe 167 po skręcie z Deotymy (przystanek na Deotymy, brawo) w Obozową nie zalicza następnego przystanku - Dalibora - tylko staje na Kole przy pętli.
Może to taki maleńki kroczek do odprzystankowienia Obozowej? ;)

A śluza przy Deotymy, bez jakiejkolwiek detekcji tramwaju jest po prostu skandalem i dowodem na debilizm ZDM - jeżeli przystanek nie mógł zostać w jezdni jak do tej pory - to zamiast robić śluzy wystarczyło zbudować platformy przystankowe przy torach. Miejsca jest aż nadto.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 04 lip 2010, 13:15

Likwidacja Dalibora? Przed wyborami?!
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Bernard
(MANiak3333)

Post autor: Bernard » 22 lip 2010, 13:40

ZTM pisze:46 wraca na szyny

Linia tramwajowa 46 wznawia kursowanie od 26 lipca. Zapewni wygodne połączenie pomiędzy Pragą a Wolą i odciąży autobusy oraz tramwaje kursujące przez most Śląsko-Dąbrowski.

Tramwaje – tak jak przed wakacjami – będą kursować w dni powszednie, w godzinach szczytu, na trasie RATUSZOWA ZOO – CM. WOLSKI.

Pojadą z częstotliwością co 10 minut. Poprawią komunikację pomiędzy węzłem przesiadkowym w pobliżu Dworca Wileńskiego, stacją metra Ratusz-Arsenał i Wolą.

Z prowadzonych regularnie pomiarów wynika, że z autobusów i tramwajów kursujących pasem autobusowo-tramwajowym na Trasie W-Z, zwłaszcza w godzinach szczytu, korzysta wielu pasażerów. Dzięki linii 46 zwiększy się podaż miejsc na tym ważnym ciągu komunikacyjnym.

Przywrócenie kursowania linii 46 jest możliwe w wyniku zmiany planów prac torowych w rejonie skrzyżowania ul. Targowej i al. Solidarności.

Obecnie od strony ul. 11 listopada na most Śląsko-Dąbrowski jedzie tylko linia 4, która na pl. Bankowym skręca w ul. Marszałkowską (linia 23 została zawieszona w związku z remontem torowiska na ul. Stalowej).
http://ztm.waw.pl/aktualnosci.php?i=269&c=100&l=1
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 23 lip 2010, 20:07

No tak. Bo zrobienie porządnego 13 byłoby jak przyznanie się do błędu, a przecież ZTM błędów nie popełnia, więc się do nich przyznać nie może...

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 26 lip 2010, 11:11

Jest jeszcze jeden aspekt. Przystanek przy Wileniaku. Się ludzie na dwa miesiące nie mogą przyzwyczaić do chodzenia na inny.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 26 lip 2010, 12:35

pawcio pisze:Jest jeszcze jeden aspekt. Przystanek przy Wileniaku. Się ludzie na dwa miesiące nie mogą przyzwyczaić do chodzenia na inny.
Tablica z informacją i skargi na drzewo.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 26 lip 2010, 12:36

Ty wiesz, ja wiem, a sraczka przedwyborcza się rozrzedza.
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 26 lip 2010, 12:44

pawcio pisze:Ty wiesz, ja wiem, a sraczka przedwyborcza się rozrzedza.
Są poważniejsze tematy do obrony przed wyborami niż przystanki. Pilnowanie drobiazgów kończy się niedopilnowaniem rzeczy ważnych. Anyway.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 26 lip 2010, 12:48

MisiekK pisze:Anyway.
A no właśnie. Przecież nikt nie twierdzi, że przedwyborcza sraczka jest dobra. Tylko nikt jeszcze stoperanu na nią nie wymyślił.

Awatar użytkownika
piotram

Post autor: piotram » 27 lip 2010, 15:40

pawcio pisze:Jest jeszcze jeden aspekt. Przystanek przy Wileniaku. Się ludzie na dwa miesiące nie mogą przyzwyczaić do chodzenia na inny.
Skoro dałosie wrzucić 46 na ZOO to i 23 by siedało. Wtedy naprzemian z 13 i jest OK.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 05 sie 2010, 10:55

1 i 9 od 16.08 mają mieć "nowe" rozkłady w sobotę i święto. I raczej zwiększenia częstotliwości kursowania się nie spodziewam :p.

Ciekawe sceny będą się w soboty wieczór działy, tak koło 18-19, w centrum i na Ochocie w 9 czy przy Arkadii w 1. Z góry gratuluję ZTM sukcesu.

Awatar użytkownika
piotram

Post autor: piotram » 05 sie 2010, 13:59

Jeśli byłyby koordynowane na sztywno z innymi liniami, to jakoś by może dało radę. Ale podejrzewam, ze bedzie klasyczne wywalenie co drugiego kursu - czyli koordynacja typu 3/12...

Kra

Post autor: Kra » 05 sie 2010, 14:45

Glonojad pisze:1 i 9 od 16.08 mają mieć "nowe" rozkłady w sobotę i święto. I raczej zwiększenia częstotliwości kursowania się nie spodziewam :p.
Zdradzisz jakieś szczegóły, co drugi kurs będzie ?.

ODPOWIEDZ