(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Sprawa zdechła, media zajęły się czymś innym, ZDM nie ma pieniędzy i koniec.
Tam cicho nie będzie, dopóki płyta mostu będzie sobie radośnie skakała po dźwigarach stalowych - a tak to obrazowo można opisać. Trzeba poprawić zespolenie płyty z dźwigarami.
No, ale w wydziale mostów ZDM wszystkie obiekty są w stanie dobrym do momentu, kiedy nie pier...
Tam cicho nie będzie, dopóki płyta mostu będzie sobie radośnie skakała po dźwigarach stalowych - a tak to obrazowo można opisać. Trzeba poprawić zespolenie płyty z dźwigarami.
No, ale w wydziale mostów ZDM wszystkie obiekty są w stanie dobrym do momentu, kiedy nie pier...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
tramwaj.art.pl
Nawiążę do stopki Glona:Sabotaż tramwaju na Bemowo:
1. Antytramwajowa śluza przy Deotymy (ZMID/IR)
2. Uwalanie 23 ( solówki w DSpocięcie w DS
zawieszenie wakacyjne z 2x słabszym zastępstwem)
3. Uwalanie 24: wydzielenie 78 bez możliwości przesiadki na W-Z
4. Wydłużenie trasy 167 "po tramwaju"
Nowe 167 po skręcie z Deotymy (przystanek na Deotymy, brawo) w Obozową nie zalicza następnego przystanku - Dalibora - tylko staje na Kole przy pętli.
Może to taki maleńki kroczek do odprzystankowienia Obozowej?
A śluza przy Deotymy, bez jakiejkolwiek detekcji tramwaju jest po prostu skandalem i dowodem na debilizm ZDM - jeżeli przystanek nie mógł zostać w jezdni jak do tej pory - to zamiast robić śluzy wystarczyło zbudować platformy przystankowe przy torach. Miejsca jest aż nadto.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Likwidacja Dalibora? Przed wyborami?!
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
http://ztm.waw.pl/aktualnosci.php?i=269&c=100&l=1ZTM pisze:46 wraca na szyny
Linia tramwajowa 46 wznawia kursowanie od 26 lipca. Zapewni wygodne połączenie pomiędzy Pragą a Wolą i odciąży autobusy oraz tramwaje kursujące przez most Śląsko-Dąbrowski.
Tramwaje – tak jak przed wakacjami – będą kursować w dni powszednie, w godzinach szczytu, na trasie RATUSZOWA ZOO – CM. WOLSKI.
Pojadą z częstotliwością co 10 minut. Poprawią komunikację pomiędzy węzłem przesiadkowym w pobliżu Dworca Wileńskiego, stacją metra Ratusz-Arsenał i Wolą.
Z prowadzonych regularnie pomiarów wynika, że z autobusów i tramwajów kursujących pasem autobusowo-tramwajowym na Trasie W-Z, zwłaszcza w godzinach szczytu, korzysta wielu pasażerów. Dzięki linii 46 zwiększy się podaż miejsc na tym ważnym ciągu komunikacyjnym.
Przywrócenie kursowania linii 46 jest możliwe w wyniku zmiany planów prac torowych w rejonie skrzyżowania ul. Targowej i al. Solidarności.
Obecnie od strony ul. 11 listopada na most Śląsko-Dąbrowski jedzie tylko linia 4, która na pl. Bankowym skręca w ul. Marszałkowską (linia 23 została zawieszona w związku z remontem torowiska na ul. Stalowej).
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No tak. Bo zrobienie porządnego 13 byłoby jak przyznanie się do błędu, a przecież ZTM błędów nie popełnia, więc się do nich przyznać nie może...
Tablica z informacją i skargi na drzewo.pawcio pisze:Jest jeszcze jeden aspekt. Przystanek przy Wileniaku. Się ludzie na dwa miesiące nie mogą przyzwyczaić do chodzenia na inny.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Są poważniejsze tematy do obrony przed wyborami niż przystanki. Pilnowanie drobiazgów kończy się niedopilnowaniem rzeczy ważnych. Anyway.pawcio pisze:Ty wiesz, ja wiem, a sraczka przedwyborcza się rozrzedza.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
A no właśnie. Przecież nikt nie twierdzi, że przedwyborcza sraczka jest dobra. Tylko nikt jeszcze stoperanu na nią nie wymyślił.MisiekK pisze:Anyway.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
1 i 9 od 16.08 mają mieć "nowe" rozkłady w sobotę i święto. I raczej zwiększenia częstotliwości kursowania się nie spodziewam
.
Ciekawe sceny będą się w soboty wieczór działy, tak koło 18-19, w centrum i na Ochocie w 9 czy przy Arkadii w 1. Z góry gratuluję ZTM sukcesu.
Ciekawe sceny będą się w soboty wieczór działy, tak koło 18-19, w centrum i na Ochocie w 9 czy przy Arkadii w 1. Z góry gratuluję ZTM sukcesu.