Objazdy tramwajowe 2010
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie wiem, czy słowo "maniana" zostało tutaj użyte prawidłowo, w języku hiszpańskim, z którego pochodzi, oznacza bowiem "jutro"
.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
czy trasa 1 Plac Narutowicza - Annopol to jakas nowa wersja trasy cześto gęsto widze 1 z tą trasa
Bartosz Adamski
W związku z powtarzającą się wielokrotnie krytyką użytkowników dotyczacą gramatyki i ortografii Twoich postów proszę o korzystanie z dowolnej formy sprawdzania pisowni przed wysłaniem postu. Junior-admin i użytkownik hafilip84
W związku z powtarzającą się wielokrotnie krytyką użytkowników dotyczacą gramatyki i ortografii Twoich postów proszę o korzystanie z dowolnej formy sprawdzania pisowni przed wysłaniem postu. Junior-admin i użytkownik hafilip84
-
Stary Pingwin
- maciek.dab859
Nie ma ani jednego takiego kursuStary Pinwin pisze:A tu się mylisz- jest kilka planowych 1 na trasie PN-Żerań Wschodni![]()
Natomiast jeśli jakaś brygada linii 1 startuje z Pl. Narutowicza, to tak jak napisał JKTpl
Na Żoliborzu tramwaje nadal na objazdach
W związku z awarią komory kanalizacyjnej na skrzyżowaniu ulic
ks. Popiełuszki/Krasińskiego, od dnia 07.07.2010r. do odwołania obowiązują poniższe zmiany w układzie linii komunikacyjnych:
Linie 17, 27 kursują na trasach objazdowych.
17 (w obu kierunkach) SŁUŻEWIEC - ... – al. Jana Pawła II – pl. Grunwaldzki – Broniewskiego – PIASKI;
27 (w obu kierunkach) CM. WOLSKI - ... – Okopowa – rondo „Radosława” – Słomińskiego – most Gdański – Starzyńskiego - rondo Starzyńskiego – Jagiellońska – RATUSZOWA-ZOO.
Uruchomiona została zastępcza linia autobusowa Z-7 kursująca na trasie: RONDO „RADOSŁAWA” – al. Jana Pawła II – pl. Grunwaldzki – ks. Popiełuszki – Słowackiego – Marymoncka – Przy Agorze – Kasprowicza – METRO MŁOCINY.
Od początku kursowania 24 lipca br. autobusy linii 114, 122 oraz od początku kursowania dnia 26 lipca autobusy linii 303 powróciły na trasy podstawowe w rejonie skrzyżowania ulic ks. Popiełuszki i Krasińskiego.
Od początku kursowania 24 lipca autobusy linii 510 i Z-7 zostały wycofane z objazdu przez zawrotkę przy ul.Jaśkiewicza i skierowane prosto przez skrzyżowanie ulic ks. Popiełuszki i Krasińskiego. Tym samym linia 510 powróciła na trasę podstawową przez ulicę ks. Popiełuszki. Trasa linii Z-7 uległa zmianie w stosunku do trasy obowiązującej dotychczas.
opublikowano 26 lipca 2010r.
ostatnia aktualizacja 26 lipca 2010r.
www.ztm.waw.pl
P.S. Okazało sie ze po zabezpieczeniu komory, ruch tramwajowy mógłby sie odbywac tylko jednym torem w stronę centrum. Drgania wywołane przez tramwaje jadące w strone marymontu dalej groziłyby zawaleniem sie komory i zapadnięciem jezdni. W jednej z gazet pisali dziś ze teraz MPWiK chce przygotowac remont komory w miesiąc i przeprowadzic go jeszcze w wakacje a tramwaje wrócą najwczesniej na popiełuszki na przełomie sierpnia i września.
W związku z awarią komory kanalizacyjnej na skrzyżowaniu ulic
ks. Popiełuszki/Krasińskiego, od dnia 07.07.2010r. do odwołania obowiązują poniższe zmiany w układzie linii komunikacyjnych:
Linie 17, 27 kursują na trasach objazdowych.
17 (w obu kierunkach) SŁUŻEWIEC - ... – al. Jana Pawła II – pl. Grunwaldzki – Broniewskiego – PIASKI;
27 (w obu kierunkach) CM. WOLSKI - ... – Okopowa – rondo „Radosława” – Słomińskiego – most Gdański – Starzyńskiego - rondo Starzyńskiego – Jagiellońska – RATUSZOWA-ZOO.
Uruchomiona została zastępcza linia autobusowa Z-7 kursująca na trasie: RONDO „RADOSŁAWA” – al. Jana Pawła II – pl. Grunwaldzki – ks. Popiełuszki – Słowackiego – Marymoncka – Przy Agorze – Kasprowicza – METRO MŁOCINY.
Od początku kursowania 24 lipca br. autobusy linii 114, 122 oraz od początku kursowania dnia 26 lipca autobusy linii 303 powróciły na trasy podstawowe w rejonie skrzyżowania ulic ks. Popiełuszki i Krasińskiego.
Od początku kursowania 24 lipca autobusy linii 510 i Z-7 zostały wycofane z objazdu przez zawrotkę przy ul.Jaśkiewicza i skierowane prosto przez skrzyżowanie ulic ks. Popiełuszki i Krasińskiego. Tym samym linia 510 powróciła na trasę podstawową przez ulicę ks. Popiełuszki. Trasa linii Z-7 uległa zmianie w stosunku do trasy obowiązującej dotychczas.
opublikowano 26 lipca 2010r.
ostatnia aktualizacja 26 lipca 2010r.
www.ztm.waw.pl
P.S. Okazało sie ze po zabezpieczeniu komory, ruch tramwajowy mógłby sie odbywac tylko jednym torem w stronę centrum. Drgania wywołane przez tramwaje jadące w strone marymontu dalej groziłyby zawaleniem sie komory i zapadnięciem jezdni. W jednej z gazet pisali dziś ze teraz MPWiK chce przygotowac remont komory w miesiąc i przeprowadzic go jeszcze w wakacje a tramwaje wrócą najwczesniej na popiełuszki na przełomie sierpnia i września.
-
Stary Pingwin
No to spinki i jednotor. Jaki problem?marko80 pisze:P.S. Okazało sie ze po zabezpieczeniu komory, ruch tramwajowy mógłby sie odbywac tylko jednym torem w stronę centrum. Drgania wywołane przez tramwaje jadące w strone marymontu dalej groziłyby zawaleniem sie komory i zapadnięciem jezdni.
Z innej beki - może tu zastosować rozwiązanie z Nowowiejskiej sprzed 2 lat?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
no własnie tez sie zastanawiam, jaki to problem przeciez takie rozwiązanie jest na słominskiego przy dw. gdanskim i zdaje sie ze 1 ma jeszcze wieksza czestotliwosc od 17, wiec tu z powodzeniem mozna byłoby zrobic mijanka, której budowa nie wymaga ciezkiego sprzetu ( żeby nie naruszac komory kanalizacyjnej ). Chyba ze maja obiecane w TW ze MPWiK szybko w miare upora sie z remontem tej komory.MisiekK pisze:No to spinki i jednotor. Jaki problem?marko80 pisze:P.S. Okazało sie ze po zabezpieczeniu komory, ruch tramwajowy mógłby sie odbywac tylko jednym torem w stronę centrum. Drgania wywołane przez tramwaje jadące w strone marymontu dalej groziłyby zawaleniem sie komory i zapadnięciem jezdni.
Z innej beki - może tu zastosować rozwiązanie z Nowowiejskiej sprzed 2 lat?
1. Czy jest 100% pewności, że tramwaje jeżdżące jednym torem nie spowodują uszkodzenia komory i czy ktoś się pod tym podpisze?marko80 pisze:no własnie tez sie zastanawiam, jaki to problem (...)
2. Czy do wykonania remontu komory nie będzie koniecznie rozkopanie skrzyżowania i tym samym jednotoru?
3. Biorąc pod uwagę wykonanie projektów, zatwierdzenie ich wraz uzyskaniem niezbędnych pozwoleń to wcześniej niż we wrześniu bym się tam tramwajów nie spodziewał. Ale obym się mylił.
Tor może zostać tymczasowo położony na jezdni.Paweł D. pisze:1. Czy jest 100% pewności, że tramwaje jeżdżące jednym torem nie spowodują uszkodzenia komory i czy ktoś się pod tym podpisze?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A dlaczego TW mają wykładać? Awaria jest MPWiK, niech robi - jak mu było potrzebne, to nowe nakładki rozrywał ZDMowi pod pretekstem awarii.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
No tak to jest tzw cięcie po kosztach, bo przeciez remont komory nie trwa długo wiec TW liczą ze w realnej perspektywie do 2 miesiecy przywrócą tam ruch, ale gdyby nie daj Boże MPWiK powiedział nie ma kasy na to w tym roku za pare tygodni. Komore mozemy naprawic za rok, to na miejscu TW pomyslalbym o jednotorze na odcinku 200 - 300 metrów.