Objazdy tramwajowe 2010

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 26 lip 2010, 18:57

Paweł D. pisze:
Glonojad pisze:A dlaczego TW mają wykładać? Awaria jest MPWiK, niech robi - jak mu było potrzebne, to nowe nakładki rozrywał ZDMowi pod pretekstem awarii.
Ja naprawdę bardzo bym chciał, aby MPWiK zapłacił a TW szybko przywróciły ruch. Ale bądźmy realistami...
Realizm mówi, że TW w sumie wszystko jedno, bo na wozokm 17 i 27 nie tracą ;) - więc to ZTM powinno zależeć, jeśli już.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

michael112

Post autor: michael112 » 26 lip 2010, 20:12

ZTM powinien zatem wydrukować objazdowe dechy, bo to jeszcze potrwa. :D (jeśli się nie mylę, o zmianie cały czas informują tylko kartki pod dechami) I oczywiście poprawić mapy na swoich stronach, o czym już person wspomniał w odpowiednim temacie.

Swoją drogą, ciekawie wygląda teraz tramwajowa mapa Żoliborza i Bielan:
- północna Marymoncka: nieczynna z powodu budowy Mostu Północnego
- Słowackiego i Mickiewicza: nieczynna z powodu remontu wiaduktu nad Dw. Gdańskim
- Popiełuszki (a co za tym wszystkim idzie, także reszta Słowackiego i Marymonckiej): nieczynna z powodu awarii komory wodociągowej
W tych dzielnicach zostaje tylko ciąg Broniewskiego - Nocznickiego - Zaj. Zoliborz. :D

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 26 lip 2010, 20:23

Na dobrą sprawę to powinno się 17 zawiesić, a 33 wydłużyć do Woronicza z częstotliwością 3/5/6
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Cypis
Kontakt:

Post autor: Cypis » 27 lip 2010, 1:46

michael112 pisze:W tych dzielnicach zostaje tylko ciąg Broniewskiego - Nocznickiego - Zaj. Zoliborz. :D
Jak dla mnie, mogą zniknąć także z Broniewskiego. Istny festiwal kwadratowych kół - zupełnie jakby jesień była :(
Zapraszam na pokład!

Zawisza Czarny, Tawerna Korsarz
- 3 wachta najlepsza!
Rzeszowiak, Grenlandia 2012 - etap 11

Bez korków, NR, CR, TSB i tym podobnych ZTM-ów : )

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 27 lip 2010, 10:36

A mnie przeszkadzają wyjące ikarusy z R11 mimo, że mieszkam w drugiej linii zabudowy. I co z tego? Tyle samo, czyli nic.

Awatar użytkownika
piotram

Post autor: piotram » 27 lip 2010, 15:38

maciek.dab859 pisze:Nie ma ani jednego takiego kursu :!: Wszystkie wydłużone do Żerania Wschodniego startują z Banacha
Są takie kursy. Dziś widziałem takiego, z kartkami xero na tablicach bocznych "Żerań Wschodni - pl. Narutowicza". Nie zauważyłem brygady, może wtyczka?

bart235
Zbanowany

Post autor: bart235 » 27 lip 2010, 17:02

piotram pisze:
maciek.dab859 pisze:Nie ma ani jednego takiego kursu :!: Wszystkie wydłużone do Żerania Wschodniego startują z Banacha
Są takie kursy. Dziś widziałem takiego, z kartkami xero na tablicach bocznych "Żerań Wschodni - pl. Narutowicza". Nie zauważyłem brygady, może wtyczka?
około 16:10 na Narutowiczu stała 1 z trasa zmienioną druga brygada na Starzynskim około 16:40 z kartkai xero.
Bartosz Adamski

W związku z powtarzającą się wielokrotnie krytyką użytkowników dotyczacą gramatyki i ortografii Twoich postów proszę o korzystanie z dowolnej formy sprawdzania pisowni przed wysłaniem postu. Junior-admin i użytkownik hafilip84

Stary Pingwin

Post autor: Stary Pingwin » 27 lip 2010, 17:05

To są brygady D31 iD32 , nie ujęte w rozkładach jazdy (wtyczki ? )
miłośnik 13N

Awatar użytkownika
Cypis
Kontakt:

Post autor: Cypis » 27 lip 2010, 22:23

Glonojad pisze:A mnie przeszkadzają wyjące ikarusy z R11 mimo, że mieszkam w drugiej linii zabudowy. I co z tego? Tyle samo, czyli nic.
Ooo, znów KF ci nawala :)
Weź se przypomnij kolego, kogo to hucznie obiecałeś ignorować... Czy też obietnica owa RZECZYWIŚCIE była konfabulacją*?
A skoro była - ad rem: Masz - jak zwykle zresztą - rację. Nic z tego nie wynika. Przecież nikt nie ma pretensji o wycie przekładni w 13N. Chyba, że na R11 mają jakąś tokarkę podikarusową, teoretycznie zdolną twe męki z tej tam drugiej linii zabudowy wyeliminować. Tylko na DTP wstydzili się pokazać. Nie to, co TW.

Mnie kwadratura tramwajowego koła nie przeszkadza w niczym - stwierdziłem fakt li tylko. Zaś teraz łączę się w bólu. Coś przeszkadza tobie tak bardzo, że łamiesz swoje własne - i to ogłoszone publicznie - zasady. Trudno, stało się. Ale na przyszłość - może zamiast ośmieszania - tak siebie jak i TW - warto by przeprowadź się do trzeciej linii zabudowy? Albo i dalej?

Żeby koło w wykonaniu TW było okrągłe i tak nikt nie śmie wymagać... ;)
_____
*) -> dowolny słownik wyrazów wieloznacznych (także: słownik wyrazów obcych, obcobrzmiących, znanych-słabo, nieznanych-zupełnie oraz branych za obraźliwe z ignorancji i durnoty ogólnej biorącego)
Zapraszam na pokład!

Zawisza Czarny, Tawerna Korsarz
- 3 wachta najlepsza!
Rzeszowiak, Grenlandia 2012 - etap 11

Bez korków, NR, CR, TSB i tym podobnych ZTM-ów : )

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 27 lip 2010, 23:04

nic nie nawalilo, po prostu zaczalem czytać forum bez zalogowania. Specjalnie dla Ciebie solennie obiecuję poprawę. Plonk.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 28 lip 2010, 7:09

Stary Pinwin pisze:To są brygady D31 iD32 , nie ujęte w rozkładach jazdy (wtyczki ? )
Wtyczki z Mokotowa.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
piotram

Post autor: piotram » 28 lip 2010, 9:34

pawcio pisze:
Stary Pinwin pisze:To są brygady D31 iD32 , nie ujęte w rozkładach jazdy (wtyczki ? )
Wtyczki z Mokotowa.
Ktos tu niedawno o jakichś oszczędnosciach mówił...

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 28 lip 2010, 10:12

Jeszcze później pisałem o sraczce przedwyborczej. :D
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
piotram

Post autor: piotram » 28 lip 2010, 10:22

A jaki tym razem ma ona związek z dwoma dodatkowymi pociągami "jedynki"? :-k

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 28 lip 2010, 10:32

Taki sam, jak z 46. Ktoś coś gdzieś napisał i ktoś gdzieś stwierdził, że trzeba mu pomóc, bo nie postawi krzyżyka tam gdzie trzeba.

Zablokowany