A czy teraz jest inaczej? Za tak przemawia ograniczanie liczby bezsensownych przesiadek - jedziesz 17 z Wołoskiej np. do Reymonta i musisz się przesiąść - po co?pawcio pisze:Nie sądzę. Zbyt często bywam pod Halą Mirowską.Glonojad pisze:Nie sądzisz, że pasażer widząc zapchane 33 poczeka na luźniejsze 17 ?
Objazdy tramwajowe 2010
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
11 km w 15 minut to METRO w Warszawie nie pokonuje. Reszty bredni nie komentuję, bo to nie ten wątek.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Zrób sobie prosty rachunek to zobaczysz czy to brednie, tylko niestety tu sa sami piewcy przestarzałych rozwiazan TW nie ma miare XXI wieku. Jeszcze pisza jakies kłamstwa ze beda tu kursowac same Swingi. Oczywiscie ze tak nie bedzie, szczegolnie na dodatkach bedzie pełno akwariów.Glonojad pisze:11 km w 15 minut to METRO w Warszawie nie pokonuje. Reszty bredni nie komentuję, bo to nie ten wątek.
Ikarusy mi zupełnie nie przeszkadzaja, najlepszy autobus XX wieku, pokaz mi inna tak wytrzymała konstrukcje wszystkie te U18 czy inne wynalazki to sa o kant stolu dupe potłuc.zzz pisze:To zbierz te tlumy przeciwnikow tramwaju zbierzcie podpisy zrobcie referendum, wygracie to do usranej smierci bedziecie jezdzic ikarusami na miare XXI wieku. A TW wydadza pieniadze na inne rownie potrzebne inwestycje np. wilnaow, goclaw.
-
Krzysiek_S
No wiec walcz!!! Wszyscy beda szczesliwi tarchomin opedzi sie od przeklenstwa tramwaju i mostu polnocnego. A reszta Warszawy z ulga przyjmie inwestycje za zaoszczedzone pieniadze.marko80 pisze:Ikarusy mi zupełnie nie przeszkadzaja, najlepszy autobus XX wieku, pokaz mi inna tak wytrzymała konstrukcje wszystkie te U18 czy inne wynalazki to sa o kant stolu dupe potłuc.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
masz sporo racji, sam o tym myślałem. Tego tramwaju nikt tam nie chce, a mieszkancy tego suburbia, polozonego dalej od Centrum niz Raszyn albo Piastow (o Miasteczku Wilanów nie wspominając) mają niezwykle wybujałe oczekiwania. Jakby nie wiedzieli, gdzie się wprowadzają... Było ich 'wrzucic do kolejki' oczekujacych na metro (jak Targowek) a tramwaje budowac tam, gdzie ludzie o nie wolaja.zzz pisze:To zbierz te tlumy przeciwnikow tramwaju zbierzcie podpisy zrobcie referendum, wygracie to do usranej smierci bedziecie jezdzic ikarusami na miare XXI wieku. A TW wydadza pieniadze na inne rownie potrzebne inwestycje np. wilnaow, goclaw.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
11 km w 15 minut = 44 km w 60 minut = 44 km/hmarko80 pisze:Zrób sobie prosty rachunek to zobaczysz czy to brednie, tGlonojad pisze:11 km w 15 minut to METRO w Warszawie nie pokonuje. Reszty bredni nie komentuję, bo to nie ten wątek.
Prędkość komunikacyjna metra w Warszawie to 36 km/h
i tym sposobem wg marko80 44 = 36. Gratulacje! BREDZISZ.
A ja mam nadzieje, że te przeżytki jak najszybciej znikną z krajobrazu miasta, tak jak skończył się już XX wiek.marko80 pisze:Ikarusy mi zupełnie nie przeszkadzaja, najlepszy autobus XX wieku, pokaz mi inna tak wytrzymała konstrukcje wszystkie te U18 czy inne wynalazki to sa o kant stolu dupe potłuc.
Ja tam bym chciał mieć taki "przezytkowy" kręgosłup komunikacyjnyPaweł D. pisze:A ja mam nadzieje, że te przeżytki jak najszybciej znikną z krajobrazu miasta, tak jak skończył się już XX wiek.marko80 pisze:Ikarusy mi zupełnie nie przeszkadzaja, najlepszy autobus XX wieku, pokaz mi inna tak wytrzymała konstrukcje wszystkie te U18 czy inne wynalazki to sa o kant stolu dupe potłuc.
Bo ci ZTM wmowił ze na W-Ztke nie nadaja sie Ikarusy ale nie martw sie wystaruje budowa II linii metra i Ikarusy na W-Ztce sie pojawia bo beda korzystac z jezdni a nie z TTA.piotram pisze:Ja tam bym chciał mieć taki "przezytkowy" kręgosłup komunikacyjnyPaweł D. pisze:A ja mam nadzieje, że te przeżytki jak najszybciej znikną z krajobrazu miasta, tak jak skończył się już XX wiek.Ale mam 190 i muszę się kisić w mało przestronnych i tylkoczasamiklimatyzowanych plastikowych wynalazkach.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jak tam matematyka mistrzu? Nie boli?
Pragnę uprzejmie pogratulować ZTMowi ustanowienia linii zastępczych, które nic nie zastępują (chodzi o Służewiec). Dostanie się z pętli Służewiec, na ciąg Wołoskiej oznacza obecnie dwie przesiadki. Jak rozumiem, ludzie dojeżdżają tramwajem ze Służewca do metra, że w takiej relacji uruchomiono linie zastępcze? Wiem, że temat stary, ale dopóki czasem człowiek się nie przekona empirycznie, jak dana rzecz wygląda, to nie zauważa tego...  ](*,)](./images/smilies/eusa_wall.gif)
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43