Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.

Sprawa krzyĹźa prezydenckiego

Moderator: Szeregowy_Równoległy

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 09 sie 2010, 19:09

Tm pisze:
yavorius pisze:Czyli tak: PiS zbierać się nielegalnie i koczować pod krzyżem - cacy, a przeciwnicy tychże zbierać się pod krzyżem - be?
Coś w tym stylu. Po prostu nie powinno się wydawać zezwolenia na demonstrację, zwłaszcza na ograniczonym obszarze, jeżeli wiadomo, że obydwie strony są do siebie wrogo nastawione, a jedna z nich chce siłowego rozwiązania sprawy.
Czyli kto pierwszy ten lepszy, choćby i nielegalnie?

[ Dodano: |9 Sie 2010|, 2010 19:10 ]
Tm pisze: Pierwsza Parada równości. Nie miała zezwolenia, ergo była nielegalnym zgromadzeniem.
Przy czym odmowa zezwolenia była wydana niezgodnie z prawem.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Tm

Post autor: Tm » 09 sie 2010, 19:21

Glonojad pisze:Czyli kto pierwszy ten lepszy, choćby i nielegalnie?
Coś w tym stylu. Demonstracja chce przyjść nie przed pałac per se, ale w miejsce, w którym przebywają obrońcy.
Glonojad pisze:Przy czym odmowa zezwolenia była wydana niezgodnie z prawem.
Wyrok sądu zapadł już po manifestacji. W momencie, w którym sie odbywała była nielegalna.
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى

marko80

Post autor: marko80 » 09 sie 2010, 19:31

Tm pisze:
Glonojad pisze:Czyli kto pierwszy ten lepszy, choćby i nielegalnie?
Coś w tym stylu. Demonstracja chce przyjść nie przed pałac per se, ale w miejsce, w którym przebywają obrońcy.
Glonojad pisze:Przy czym odmowa zezwolenia była wydana niezgodnie z prawem.
Wyrok sądu zapadł już po manifestacji. W momencie, w którym sie odbywała była nielegalna.
Ty naprawde jeszcze wierzysz w to ze ci ludzie ktorzy stoja pod krzyzem są po to by go bronic? i dalej tak wspierasz swoim głosem Pana Prezesa PiS? Ty masz klapki na oczach człowieku. Ten człowiek podwaza wynik demokratycznych wyborów, mówiac ze Komorowski został prezydentem przez nieporozumienie. A jutro przylezie pod pałac zrobic kolejna szopke. No ale coz takim jak Ty niczego sie wytłumaczy, idz dalej wspieraj pana Prezesa, on własnie liczy na tak omamionych ludzi jak Ty.

Awatar użytkownika
Wolfchen
(Busmann)

Post autor: Wolfchen » 09 sie 2010, 19:36

Tm pisze:Demonstracja chce przyjść nie przed pałac per se, ale w miejsce, w którym przebywają obrońcy.
A jak jest z tzw. kontrmanifestacjami np. przy okazji parady równości? Również nie powinno być na to zgody, gdyż ewidentnie zmierzają na "zderzenie".
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43

marko80

Post autor: marko80 » 09 sie 2010, 19:44

Wolfchen pisze:
Tm pisze:Demonstracja chce przyjść nie przed pałac per se, ale w miejsce, w którym przebywają obrońcy.
A jak jest z tzw. kontrmanifestacjami np. przy okazji parady równości? Również nie powinno być na to zgody, gdyż ewidentnie zmierzają na "zderzenie".
Temu powyzej nic sie nie przetłumaczy. On jest zolnierzem prezesa i obronca krzyza. Takze dla niego wszystko jest nielegalne. Legalne jest tylko skupisko ludzi pod krzyzem i szopki pana Prezesa. Opluwanie ludzi przez Brudzinskiego, Kurskiego itd to wszystko jest legalne. Z takimi ludzmi sie nie dyskutuje, bo maja klapki na oczach i zadne argumenty do niego nie trafia.

Awatar użytkownika
Wolfchen
(Busmann)

Post autor: Wolfchen » 09 sie 2010, 19:55

marko80 pisze:Temu powyzej nic sie nie przetłumaczy.
Tobie też nie... 8-(
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 09 sie 2010, 19:58

marko80 pisze:Z takimi ludzmi sie nie dyskutuje, bo maja klapki na oczach i zadne argumenty do niego nie trafia.
Ostoja obiektywizmu się objawiła. Lepiej się powstrzymaj z obrażaniem moderatorów, bo i tak jesteś o krok od wylotu z tego podforum.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

zzz

Post autor: zzz » 09 sie 2010, 20:08

fik pisze:Lepiej się powstrzymaj z obrażaniem moderatorów, bo i tak jesteś o krok od wylotu z tego podforum.
Sorry ale czy poglady, ktore przedstawia Tm sa jego pogladami, czy pogladami moderatora?
Czy w dyskusji na forum dyskutujemy z Tm'em czy z moderatorem?
Wywalajcie marko80 skad chcecie to wasze forum, ale do cholery nie za obrazanie moderatoa tylko, za obrazanie Tm'a.

PS moim zdaniem Tm i marko80 sa siebie warci , moze daloby rady ich zamknac razem w jednym watku i nie wypuszczac? :D

Awatar użytkownika
yavorius

Post autor: yavorius » 09 sie 2010, 20:13

Czy ja dobrze widzę, że z tego wątku usunięta została moja wypowiedź, w której treści było "przepraszam, co zróbmy?", będąca odpowiedzią na post tm-a, a za nią była wypowiedź Fika o poście?

[ Dodano: |9 Sie 2010|, 2010 20:16 ]
fik pisze: Lepiej się powstrzymaj z obrażaniem moderatorów
Myślałem, że tego argumentu nie uświadczę. A jednak się myliłem...
ps. W rzeczonej wypowiedzi nie widzę żadnego obrażania...

Tm

Post autor: Tm » 09 sie 2010, 20:16

zzz pisze:Wywalajcie marko80 skad chcecie to wasze forum, ale do cholery nie za obrazanie moderatoa tylko, za obrazanie Tm'a.
Za obrażanie mnie czy kogokolwiek innego moga być punkty. Wylecenie z forum będzie raczej efektem swego rodzaju spamu - powtarzania w kółko tego samego bez związku z aktualną dyskusją.

Tm

Post autor: Tm » 09 sie 2010, 20:17

yavorius pisze:Czy ja dobrze widzę, że z tego wątku usunięta została moja wypowiedź, w której treści było "przepraszam, co zróbmy", a za nią była wypowiedź Fika o poście?
Tak, sam przecież napisałeś odpowiedni post w "Zmaganiach z językiem polskim".

Awatar użytkownika
yavorius

Post autor: yavorius » 09 sie 2010, 20:19

Tm pisze:Tak, sam przecież napisałeś odpowiedni post w "Zmaganiach z językiem polskim".
A kto ją usunął? Ty?

Tm

Post autor: Tm » 09 sie 2010, 20:26

yavorius pisze:A kto ją usunął? Ty?
Tak. Odpowiedni komunikat jest w wątku moderatorskim. Tutaj proszę tego wątku nie kontynuować.

Awatar użytkownika
yavorius

Post autor: yavorius » 09 sie 2010, 20:27

Tm pisze: Tak.
Mam w takim razie prośbę: nie bądź sędzią we własnej sprawie. Dziękuję.

marko80

Post autor: marko80 » 09 sie 2010, 20:33

Tak samo Tm moze napisac o mnie ze jestem slepo zapatrzony w Tuska, Palikota i PO i wcale nie odebrałbym tego jako obraze, jezeli jego zdaniem nic w tej kwestii do mnie nie dociera. To sprawa poglądów nie obrazania. Tylko zastanowiła mnie ta jednostronnosc w postach Tma. Jezeli ci ludzie pod krzyzem o cos walczą to o co? O uniewaznienie wyborów?. Nie moga sie pogodzic z wynikiem wyborów? Komorowski nie jest ich prezydentem? Ok to wszystko mozna zrozumiec. Oni sa zapatrzeni w PiS i w idee IV RP, ale na Boga nie mozna sie poddawac terrorowi garstki ludzi. Z drugiej strony inna sprawa ze nikt wczesniej zanim podjeto probe przeniesienia krzyza nie probowal z nimi porozmawiac, wytłumaczyc im cos czego byc moze oni nie rozumieją. Trzeba było z nimi rozmawiac na 2-3 tygodnie przed przeniesienie krzyza, nie wiem dac im gwarancje jakiejs tablicy upamietniajacej czy czegos innego. teraz ta sprawe po dobroci moim zdaniem bedzie jeszcze trudniej załatwić.

ODPOWIEDZ