Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Moderator: Szeregowy_Równoległy
-
Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tm pisze:yavorius pisze:Czyli tak: PiS zbierać się nielegalnie i koczować pod krzyżem - cacy, a przeciwnicy tychże zbierać się pod krzyżem - be?
Coś w tym stylu. Po prostu nie powinno się wydawać zezwolenia na demonstrację, zwłaszcza na ograniczonym obszarze, jeżeli wiadomo, że obydwie strony są do siebie wrogo nastawione, a jedna z nich chce siłowego rozwiązania sprawy.
Czyli kto pierwszy ten lepszy, choćby i nielegalnie?
[ Dodano: |9 Sie 2010|, 2010 19:10 ]
Tm pisze:
Pierwsza Parada równości. Nie miała zezwolenia, ergo była nielegalnym zgromadzeniem.
Przy czym odmowa zezwolenia była wydana niezgodnie z prawem.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Tm
Glonojad pisze:Czyli kto pierwszy ten lepszy, choćby i nielegalnie?
Coś w tym stylu. Demonstracja chce przyjść nie przed pałac per se, ale w miejsce, w którym przebywają obrońcy.
Glonojad pisze:Przy czym odmowa zezwolenia była wydana niezgodnie z prawem.
Wyrok sądu zapadł już po manifestacji. W momencie, w którym sie odbywała była nielegalna.
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
-
marko80
Tm pisze:Glonojad pisze:Czyli kto pierwszy ten lepszy, choćby i nielegalnie?
Coś w tym stylu. Demonstracja chce przyjść nie przed pałac per se, ale w miejsce, w którym przebywają obrońcy.
Glonojad pisze:Przy czym odmowa zezwolenia była wydana niezgodnie z prawem.
Wyrok sądu zapadł już po manifestacji. W momencie, w którym sie odbywała była nielegalna.
Ty naprawde jeszcze wierzysz w to ze ci ludzie ktorzy stoja pod krzyzem są po to by go bronic? i dalej tak wspierasz swoim głosem Pana Prezesa PiS? Ty masz klapki na oczach człowieku. Ten człowiek podwaza wynik demokratycznych wyborów, mówiac ze Komorowski został prezydentem przez nieporozumienie. A jutro przylezie pod pałac zrobic kolejna szopke. No ale coz takim jak Ty niczego sie wytłumaczy, idz dalej wspieraj pana Prezesa, on własnie liczy na tak omamionych ludzi jak Ty.
-
Wolfchen
- (Busmann)
Tm pisze:Demonstracja chce przyjść nie przed pałac per se, ale w miejsce, w którym przebywają obrońcy.
A jak jest z tzw. kontrmanifestacjami np. przy okazji parady równości? Również nie powinno być na to zgody, gdyż ewidentnie zmierzają na "zderzenie".
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
-
marko80
Wolfchen pisze:Tm pisze:Demonstracja chce przyjść nie przed pałac per se, ale w miejsce, w którym przebywają obrońcy.
A jak jest z tzw. kontrmanifestacjami np. przy okazji parady równości? Również nie powinno być na to zgody, gdyż ewidentnie zmierzają na "zderzenie".
Temu powyzej nic sie nie przetłumaczy. On jest zolnierzem prezesa i obronca krzyza. Takze dla niego wszystko jest nielegalne. Legalne jest tylko skupisko ludzi pod krzyzem i szopki pana Prezesa. Opluwanie ludzi przez Brudzinskiego, Kurskiego itd to wszystko jest legalne. Z takimi ludzmi sie nie dyskutuje, bo maja klapki na oczach i zadne argumenty do niego nie trafia.
-
Wolfchen
- (Busmann)
marko80 pisze:Temu powyzej nic sie nie przetłumaczy.
Tobie też nie...

S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
-
fik
- Naczelne Chamidło
marko80 pisze:Z takimi ludzmi sie nie dyskutuje, bo maja klapki na oczach i zadne argumenty do niego nie trafia.
Ostoja obiektywizmu się objawiła. Lepiej się powstrzymaj z obrażaniem moderatorów, bo i tak jesteś o krok od wylotu z tego podforum.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
-
zzz
fik pisze:Lepiej się powstrzymaj z obrażaniem moderatorów, bo i tak jesteś o krok od wylotu z tego podforum.
Sorry ale czy poglady, ktore przedstawia Tm sa jego pogladami, czy pogladami moderatora?
Czy w dyskusji na forum dyskutujemy z Tm'em czy z moderatorem?
Wywalajcie marko80 skad chcecie to wasze forum, ale do cholery nie za obrazanie moderatoa tylko, za obrazanie Tm'a.
PS moim zdaniem Tm i marko80 sa siebie warci , moze daloby rady ich zamknac razem w jednym watku i nie wypuszczac?

-
yavorius
Czy ja dobrze widzę, że z tego wątku usunięta została moja wypowiedź, w której treści było "przepraszam, co zróbmy?", będąca odpowiedzią na post tm-a, a za nią była wypowiedź Fika o poście?
[ Dodano: |9 Sie 2010|, 2010 20:16 ]
fik pisze:
Lepiej się powstrzymaj z obrażaniem moderatorów
Myślałem, że tego argumentu nie uświadczę. A jednak się myliłem...
ps. W rzeczonej wypowiedzi nie widzę żadnego obrażania...
-
Tm
zzz pisze:Wywalajcie marko80 skad chcecie to wasze forum, ale do cholery nie za obrazanie moderatoa tylko, za obrazanie Tm'a.
Za obrażanie mnie czy kogokolwiek innego moga być punkty. Wylecenie z forum będzie raczej efektem swego rodzaju spamu - powtarzania w kółko tego samego bez związku z aktualną dyskusją.
-
Tm
yavorius pisze:Czy ja dobrze widzę, że z tego wątku usunięta została moja wypowiedź, w której treści było "przepraszam, co zróbmy", a za nią była wypowiedź Fika o poście?
Tak, sam przecież napisałeś odpowiedni post w "Zmaganiach z językiem polskim".
-
yavorius
Tm pisze:Tak, sam przecież napisałeś odpowiedni post w "Zmaganiach z językiem polskim".
A kto ją usunął? Ty?
-
Tm
yavorius pisze:A kto ją usunął? Ty?
Tak. Odpowiedni komunikat jest w wątku moderatorskim. Tutaj proszę tego wątku nie kontynuować.
-
yavorius
Tm pisze:
Tak.
Mam w takim razie prośbę: nie bądź sędzią we własnej sprawie. Dziękuję.
-
marko80
Tak samo Tm moze napisac o mnie ze jestem slepo zapatrzony w Tuska, Palikota i PO i wcale nie odebrałbym tego jako obraze, jezeli jego zdaniem nic w tej kwestii do mnie nie dociera. To sprawa poglądów nie obrazania. Tylko zastanowiła mnie ta jednostronnosc w postach Tma. Jezeli ci ludzie pod krzyzem o cos walczą to o co? O uniewaznienie wyborów?. Nie moga sie pogodzic z wynikiem wyborów? Komorowski nie jest ich prezydentem? Ok to wszystko mozna zrozumiec. Oni sa zapatrzeni w PiS i w idee IV RP, ale na Boga nie mozna sie poddawac terrorowi garstki ludzi. Z drugiej strony inna sprawa ze nikt wczesniej zanim podjeto probe przeniesienia krzyza nie probowal z nimi porozmawiac, wytłumaczyc im cos czego byc moze oni nie rozumieją. Trzeba było z nimi rozmawiac na 2-3 tygodnie przed przeniesienie krzyza, nie wiem dac im gwarancje jakiejs tablicy upamietniajacej czy czegos innego. teraz ta sprawe po dobroci moim zdaniem bedzie jeszcze trudniej załatwić.